czernobyl10 Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Mam problem, jako że xp po uaktualnieniach i poprawkach rozrósł się ogromnie to spowodowało zmulenie komputera. Moje pytanie dotyczy folderów systemowych w których przechowywane są pliki instalacyjne-kopie instalatorów poprawek systemowych oznaczonych symbolem$$ które chce usunąć aby odchudzić system. Podajcie dokładną nazwe i lokalizację tych folderów w systemie. Dziękuje za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2011 xp po uaktualnieniach i poprawkach rozrósł się ogromnie to spowodowało zmulenie komputera Wielkość systemu nie ma nic do rzeczy...spowolnienie to zawalony rejestr, lub dużo czynnych procesów w tle. Powinieneś zacząć od porządków w rejestrze...ODKURZACZ...CCLEANER. W wyszukiwarce wpisać... 1... services.msc...i zrobić przegląd uruchomionych procesów. Te procesy działaja w tle i obciążają RAM komputera. Powyłączaj wszystko co jest zbędne... 2 ... gpedit.msc...tam odblokować rezerwę przepustowości. Domyślnie jest 20%....szablony administracyjne \ sieć \ harmonogram pakietów QoS 3... zmniejszyć do minimum ilość programów z grupy autostart. Programy startujące w tle razem z systemem. 4... porządne skanowanie na wirusy i robaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korn06 Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Jeśli chcesz oczyścić system z niepotrzebnych plików aktualizacji i kopii zapasowych systemu to zainstaluj program TuneUp Utilities 2011 i wybierz opcję Gain Disk Space. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Zainstalowałem jv 16 powertools 2011 zrobiłem porządek w rejestrze, masa zbędnych kluczy po odinstalowanych programach została wyczyszczona, jednak ccleaner nie działa tak dogłębnie jak płatne programy ale to normalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Ja od dawna używam Windows JG x32 od SROM-otnika i bardzo sobie chwalę ten system. Większość potrzebnych programów instaluje się wraz z systemem min. program TuneUp Utilities. Dołączona instrukcja pozwala nawet mniej doświadczonym użytkownikom na osiągnięcie maximum wydajności i szybkości systemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2011 TuneUp 2011 zainstalowałem i jestem zaskoczony z działania programu, o wiele więcej zdziałał niż CCleaner, różnica ogromna, te dwa programy mogą się uzupełniać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi