balbina Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Po przejściu do Jantara wywala i dostaję taki komunikat XR_3DA.exe caused BREAKPOINT in module "G:\S.T.A.L.K.E.R. - Shadow of Chernobyl\bin\xrCore.dll" at 001B:01057D15, xrDebug::backend()+165 byte(s) Dodatkowo nie działają sejwy poza autosawe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korn06 Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Po przejściu do Jantara wywala i dostaję taki komunikat XR_3DA.exe caused BREAKPOINT in module "G:\S.T.A.L.K.E.R. - Shadow of Chernobyl\bin\xrCore.dll" at 001B:01057D15, xrDebug::backend()+165 byte(s) Dodatkowo nie działają sejwy poza autosawe Czy to pierwsza wizyta na Jantarze? Poczytaj te tematy: http://www.stalkerte...problem-jantar/ http://www.stalkerteam.pl/topic/2020-kilka-bledow/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
balbina Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Pierwszy raz ale wywala w różnych momentach (przy ciałach ,rannym , podczas rozmowy} Tak więc rada żeby przejść bez sejwów nic nie da Mam też pełną wersję ros Ładnie chodzi niestety spolszczenie blokuje grę (nie uruchamia się) Czy można to jakoś ominąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Podaj loga błędu bo to co podałeś to tylko komunikat Log znajdziesz na dysku C w katalogu Użytkownicy / Publiczny / Dokumenty Publiczne / STALKER SHOC / logs W folderze logs znajdziesz plik tekstowy xray."twój login" otwórz go w notatniku i skopiuj to co pisze poniżej FATAL ERROR Ewentualnie zaraz jak cię wyrzuci na pulpit otwórz notatnik i zrób wklej Ścieżka dostępu może się trochę różnić na różnych systemach , ta co podałem jest z windows 7 , generalnie chodzi o dokumenty publiczne / stalker shoc Ja skończyłem moda dwa razy i nic mi na Jantarze nie wywalało , zmniejsz rozdzielczość , obniż wymagania graficzne , sprawdź czy zainstalowałeś fixa 02 , mod jest przygotowany pod patcha 1.004 i żadne przejściówki na inne patche nie pomagają . Spolszczenie jest pod polską wersje stalkera, czy na takiej grasz czy na innej rosyjskiej , angielskiej ? Instalowałeś moda na czystego stalkera czy wcześniej miałeś jakieś mody ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2011 A to przypadkiem nie wywala Cię w Prypeci koło takich garaży?? Niedaleko przejścia bodajże na Bagna i teleportu do Merlina?? Jeżeli tak to miałem to samo nie sejwuj w tej okolicy i po problemie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
balbina Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2011 FATAL ERROR [error]Expression : fatal error [error]Function : CScriptEngine::lua_error [error]File : E:\stalker\patch_1_0004\xr_3da\xrGame\script_engine.cpp [error]Line : 73 [error]Description : <no expression> [error]Arguments : LUA error: ... of chernobyl\gamedata\scripts\dialog_manager.script:287: attempt to index local 'tbl' (a nil value) stack trace: Dostałem to po próbie rozmowy z rannym .Ten sam komunikat jest również przy wczytywaniu zapisanej gry Gra jest polska obniżona z 1.0006 do 1.0004 bez innych modów instalowana wg instrukcji (Niestety dostać teraz wersję 1.0004 jest raczej trudno i niema skąd ściągnąć} Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Obawiam się, że może to być wina tego chorego patcha..zepsuli całe wydanie gry tym pomysłem z 1.006...http://www.stalkerteam.pl/public/style_emoticons//cool.gif 1...w jaki sposób degradowałeś patch i czy nowy zainstalował się poprawnie.? 2...po zmianie wyświetlił się w menu startu 1.004.? 3...próbowałeś cofnąć do wejścia na lokację, wiele razy pomaga.? Mam też pełną wersję ros Ładnie chodzi niestety spolszczenie blokuje grę (nie uruchamia się) Próbowałeś edytować zmiany w plikach text..? i kopiować foldery rus/pol tak jak jest w instrukcji.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Mi to też wygląda na ewidentny błąd patcha. Spróbuj zdezaktualizować patch którymś z sposobów opisanych w tym temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
balbina Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Wielkie dzięki w końcu zaczęło chodzić Sposób na obniżenie patha do 1.0004 nr2 zadziałał Link do tego powinniście dodać do tematu instalacji bo wielu tak jak ja nie mogło do niego dotrzeć a pewnie sporo osób ma ten sam problem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Plus dla Ciebie za dociekliwość i słuszną uwagę..dodałem linki do opisu instalacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chwieju Opublikowano 13 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2011 Siemka !! Jestem nowy na forum i witam. gdy wchodzę na Jantar by zakończyć zadanie na oznakowanie mutantów i by za oddanie walizki Woroninowi dostać pistolet na doktorka wita mnie PULPIT Nazwa zdarzenia problemu: APPCRASH Nazwa aplikacji: XR_3DA.exe Wersja aplikacji: 0.0.0.0 Sygnatura czasowa aplikacji: 46c2babe Nazwa modułu z błędem: xrGame.dll Wersja modułu z błędem: 0.0.0.0 Sygnatura czasowa modułu z błędem: 46c2c724 Kod wyjątku: c0000005 Przesunięcie wyjątku: 00238c22 Wersja systemu operacyjnego: 6.0.6001.2.1.0.256.1 Identyfikator ustawień regionalnych: 1045 Dodatkowe informacje 1: 2c1c Dodatkowe informacje 2: 713b228a358fa011cb9ced534e72828e Dodatkowe informacje 3: 11d0 Dodatkowe informacje 4: 855bf632c9949e186c0b2fa4e9f79f6d wersja gry 1.0004 w modzie grzebałem tylko w dwóch broniach, dragunow i WAR 2000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 13 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2011 Podaj loga błędu bo to co podałeś to tylko komunikat Log znajdziesz na dysku C w katalogu Użytkownicy / Publiczny / Dokumenty Publiczne / STALKER SHOC / logs W folderze logs znajdziesz plik tekstowy xray."twój login" otwórz go w notatniku i skopiuj to co pisze poniżej FATAL ERROR Ewentualnie zaraz jak cię wyrzuci na pulpit otwórz notatnik i zrób wklej Ścieżka dostępu może się trochę różnić na różnych systemach , ta co podałem jest z windows 7 , generalnie chodzi o dokumenty publiczne / stalker shoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chwieju Opublikowano 13 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2011 jasny gwint otwieram IIII PUSTO !!!!! <_< a tylko w nagłówku pisze xray_Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 13 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2011 To trzeba będzie wróżyć z kart..:)..puste logi się zdarzają w TS2 Ja proponuję schować te dwie sztuki broni do schowka (w wypadku jeśli masz je na sobie) i spróbować przejść..jeżeli nie pomoże zachować zapisy i postawić od początku całe gamedata moda. Wówczas podpiąć stare zapisy i spróbować przejść na Jantar. Spolszczenie oczywiście bez autozapisu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chwieju Opublikowano 13 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2011 ok. Wielkie dzięki wam wszystkim popróbuje i sie zobaczy szkoda by było mod mod extra a jak nie zadziała to się przerzucę na fallouta new vegas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi