czernobyl10 Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2011 W końcu jest polonizacja finalna, kolejny mod został spolszczony przez nasz portal. Właśnie kończę pobierać.Napisałeś że w formie gamedata ja pobrałem w formie instalatora z rapidshare, wielkosc pliku 138MB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
portals Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Wrzucę jak wrócę z szkoły do naszej pobieralni chyba że ktoś będzie szybszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Chyba że jest to wersja spakowana, poczekam na popołudnie i najwyżej pobiorę jeszcze raz bo nie wiem za bardzo jak ją zainstalować, chyba że podczas instalacji wskazujemy ścieżkę i sama się instaluje albo automatycznie wyszukuję instalację stalkera i podmienia pliki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korn06 Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Do tej wersji jest dodany autosave?, bo w instalatorze pisze że jest,a w czasie gry chyba nie działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiedzianeJaja Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Czy http://www.stalkerteam.pl/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/cool.gif skoro w w wersji finalnej są poprawki zakończenia to mogę ją wrzucić na prawie ukończone TS2 czy lepiej skończyć na tej becie którą mam ? Nie pogryzie sie coś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Dobra już wszystko jasne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yurek Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2011 @ korn06 W wersji finalnej dodany jest autosave autorstwa portalsa - u mnie działa http://www.stalkerteam.pl/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/cool.gif @ MiedzianeJaja Możesz wrzucać wersję finalną jak jednego wielkiego patcha http://www.stalkerteam.pl/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/cool.gif Nie powinno się nic popsuć, ale na wszelki wypadek zrób backup gamedaty :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Do tej wersji jest dodany autosave Auto zapis nie ma nic do roboty w spolszczeniu...i został nie potrzebne dodany. Osobiście ten dodatek mnie zawsze irytuje, bo dopisuje zapisy których mieć nie chcę... Dlaczego nie wypuścicie czystej wersji spolszczenia z poprawionym zakończeniem.? Jest dział dodatki tan wstawiajcie ile chcecie... Jest jeszcze jedno przeciw...wpisy rozwalają menu gry...widać na fotce.. Oczywiście można powiedzieć ,że czepiam się szczegółów, ale to one decydują o całości. Jeżeli mowa o szczegółach pięknie dorobione wpisy ..TAJNE ŚCIEŻKI 2 ... w teksturach początkowych gry. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korn06 Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Sprawdziłem i autosave działa. Ale pamiętam, że w Tajnych Ścieżkach ten dodatek powodował problemy, sejwy za pomocą tego dodatku często nie działały ( postacie kwestowe stawały w miejscu, przedmioty się nie spawnowały). Czyli w tym pliku spolszczenia jest wszystko co potrzebne do grania?- mod + fix 0.2 +spolszczenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Tajnych Ścieżkach ten dodatek powodował problemy, sejwy za pomocą tego dodatku często nie działały ( postacie kwestowe stawały w miejscu, przedmioty się nie spawnowały) Teraz jak już o tym mowa to wgrałem na próbę nowe spolszczenie i przy każdym zaliczeniu zadania gra zamarza całkowicie i po jakimś czasie startuje na nowo. podobnie jest przy braniu zadań..poprzednio tego nie było. Czyli w tym pliku spolszczenia jest wszystko co potrzebne do grania?- mod + fix 0.2 +spolszczenie? Nie jest wszystko co potrzebne. Jest to pełna ostateczna wersja spolszczenia + fix 0,2 + auto zapis...czyli wszystko co trzeba wrzucić na pobranego wcześniej w formie ../gamedata moda 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Ja nie chcę autosave w spolszczeniu....- denerwuje mnie tak samo jak dynamiczna muzyka. Czy to da się usunąć?, jeżeli nie to co pobrać by mieć spolszczenie i najlepiej tylko spolszczenie bez żadnych, innych zmian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Słusznie , autosave powinien być jako osobny dodatek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yurek Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Przeszedłem całego moda z autosejwem i nie stwierdziłem żadnych problemów z jego użytkowaniem. Ta chwila freeza po otrzymaniu zadania nie ma żadnego wpływu na grę. W kliku przypadkach (konkretnie w dwóch) autosejw uratował mi grę w momencie gdzie z niewiadomych przyczyn pojawiły sie błędy zapisu QS lub standardowego sejwu. Poza tym, będzie on przydatny osobom, które grając w Stalkera nie robia tyle sejwów co my i potem są sytuacje, których jest na naszym forum pełno (chociażby w temacie Solianki) - nie mam sejwa, sejw nie działa itp. To narzędzie stworzone przez naszego Portalsa zostało zaimplementowane z całą premedytacją do tego moda, żebysmy nie musieli rozwiazywać ciągle tych samych problemów i zapytań na forum. Każdy gracz będzie mógł sam wrócić do odpowiedniego momentu w grze, gdy coś schrzani z fabułą (co miało miejsce u kilku doświadczonych stalkerów testujących polonizację http://www.stalkerteam.pl/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/cool.gif), co akurat w Tajnych ścieżkach 2 jest w kilku momentach bardzo możliwe (np.: spotkanie kolesia od Mahometa w Martwym Mieście). Jak ktoś nie chce mieć zapisów z autosejwu, to może je po prostu usunąć http://www.stalkerteam.pl/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/cool.gif Dynamicznej muzyki nie będę usuwać. Pojawia sie raptem kilka razy w ciągu gry i czasem nawet nieźle buduje klimat. Jak ktoś chce sie jej pozbyć, niech kombinuje na własną rękę. A teraz, na koniec mały poradnik dla tych, których autosejw napawa takim wstrętem, że nie mogą z nim spokojnie grać: 1. Po zainstalowaniu moda i polonizacji zrobić co nastepuje: - pobrać z poniższego linku i podmienić plik w stosownym folderze link: http://rapidshare.com/files/457228044/gamedata.zip link: http://www.megaupload.com/?d=Y45I0Z3C - usunąć z folderu "scripts" plik o nazwie "u3_utils.script" 2. I można już grać bez autosejwu :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Możecie się na mnie dąsać....ale nalegam na usunięcie autozapisu z wersji finalnej i dodanie go jako osobnego dodatku do gry. Powinien znaleźć swoje miejsce w dziale dodatki obok... celowników, wskaźników, zmian tekstur itp. Yurko link który podałeś nie działa... popraw jeżeli możesz, chętnie skorzystam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
portals Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Po przeczytanie argumentów Yorka dalej podtrzymuję zdanie że autosave powinien być z polonizacją ale domyślnie nie aktywny. Ale Twoich argumentów Malakas trochę nie rozumiem, autosava bardziej pomaga a mnie przeszkadza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Dziękuję i przepraszam za kłopot. Jeszcze jedna sprawa, nie mogę pobrać tego pliku. Skończył mi się limit i mam bardzo wolny internet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yurek Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Dodałem nowy link do pliku usuwającego autosejwa z polonizacji moda TS2 (tym razem na megaupload). Mi ten link z rapida chodzi bez problemów ... Z wersji finalnej autosejwa nie będę wyrzucał z powodów, o których pisałem kilka postów wcześniej. Na własnej skórze przekonałem się i wiem, że jest to dobry i pożyteczny dodatek i będę go bronił. Z jego dodaniem specjalnie czekałem, aż sam skończę grać, by mieć pewność, że nie powoduje błędów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Dzieki za wstawkę na MU...nie wiem ja na RS mam taki komunikat... Download not available The following download is not available: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korn06 Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Z wersji finalnej autosejwa nie będę wyrzucał z powodów, o których pisałem kilka postów wcześniej. Na własnej skórze przekonałem się i wiem, że jest to dobry i pożyteczny dodatek i będę go bronił. Z jego dodaniem specjalnie czekałem, aż sam skończę grać, by mieć pewność, że nie powoduje błędów. Skoro testowałeś i nie powoduje błędów przy wykonywaniu zadań to warto zostawić autosave. Gdy grałem w Soljankę, korzystałem z autosave i bardzo to ułatwiało grę. Tylko w TŚ1 tak jak pisałem wyżej czasami powodował błędy i trzeba było korzystać z własnych sejwów. EDIT: autosave psuje sejwy we wszystkich modach, nie używajcie go. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yurek Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Dzieki korn06 za poparcie http://www.stalkerteam.pl/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/cool.gif Po prostu chciałem, zeby gracz miał (co prawda przymusowe http://www.stalkerteam.pl/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/cool.gif) koło ratunkowe na wszelki wypadek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Yurek dla mnie jako gracza autosave nie przeszkadza, natomiast mój emerytowany już komputer jak ognia boi się wszystkiego co może go spowolnić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yurek Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Ja też gram na emerycie http://www.stalkerteam.pl/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/cool.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Przeglądając dziś forum stalker.pl natknąłem się na link do polonizacji TS2 z naszego forum. Problem jest jeden, każdy może zalogować się na forum, pobrać potrzebne pliki i uploadować je na niezależny serwer a potem dodać linka do posta. Jakieś dobre zwyczaje jednak obowiązują jeżeli nawet jest to wersja beta lub finalna i autor nie wyraża zgody to tego NIE ROBIMY. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kecaw Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Dziękuję ekipie za polonizację i za zrypanie stabilności. Mój błąd polega na tym iż wczytałem autosave który wykonał mi ten beznadziejny dodatek a więc szlag grę trafił :/ Powinniście tak jak wcześniej Malakas pisał dodać go jako dodatek bo tak samo jak w Soliance ten owy Autosave spierniczył sprawę... Gram od nowa na God Mode aby nadgonić to co straciłem i wracam do normalności jeśli ktoś nie chce się zawieść niech nie używa save-ów z autosave bo naprawdę to ich wina i widać po czerwonych wpisach w konsoli. Radzę usunąć to dla potomnych. Nikt przecież źle nie chce. Wiem że chcieliście dobrze ale ten dodatek powoduje masę problemów i to na pierwszy rzut oka widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yurek Opublikowano 1 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2011 W poście: http://www.stalkerteam.pl/topic/2211-spolszczenie-ts-2/page__view__findpost__p__22266 szczegółowo opisałem jak można sie w prosty sposób pozbyć autosejwu z polonizacji TS2. Za niedługo postaram sie dodać link do pobrania wersji bez autosejwu :D Dziwne, bo u mnie autosejw nie robił zadnych problemów przez caluteńką grę, a jeszcze na dodatek pomógł w kilku podbramkowych sytuacjach ... ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi