korn06 Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2011 (edytowane) POPRAWKA DLA MONITORÓW PANORAMICZNYCH 16/9...16/10 Zrobiłem poprawkę do modów SoC w wersji gamedata. Znalazłem pliki , które są odpowiedzialne za: -wygląd ekwipunku ; -podczas przerzucania rzeczy do schowka ; -menu handlu. W paczce pliki: -"trade_16"- menu handlu; - "carbody new_16" - przerzucanie rzeczy z ekwipunku do schowka , przeszukanie trupów więc ktoś może poprawic tylko jeden z nich. Menu ekwipunku nie modyfikowałem , bo nie ma takiej potrzeby. Testowałem na Soljance, Priboi i Tajne ścieżki 2. Testowałem na moim monitorze: format 16/10. Link: http://uploading.com/4a7711mb/nanocell_inventory_-by_korn_06-7z Screeny: Solianka: Tajne Ścieżki 2: Priboi: Edytowane 13 Grudnia 2012 przez korn06 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Brawo Korn06...może wreszcie suwaczek w skrzynce pójdzie w niepamięć. Dobra rzecz i przydatna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dopyl Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2011 może wreszcie suwaczek w skrzynce pójdzie w niepamięć. No nareszcie :D Tyle nerwów mi to napsuło.Już myślałem że będe na to skazany do końca Soljanki.Dobra robota Korn ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yurek Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Moja opinia jest taka: To co zrobił korn06 jest bardzo przydatną modyfikacją, która będzie miała zastosowanie w różnych modach. Sam gram aktualnie w SGM 1.7 PL wersja Technician (sam robię betatesty ;)) z NanoCell Inventory zrobionym przez Cromm Cruaca i jest to super rozwiązanie. Może być tak, że nie wszystkim będzie to działać, więc jak przed każdą podmianka plików należy zrobić backup tego co bedziemy zamieniać i w razie czego przywrócić wersję oryginalną. Tak czy owak wrzuciłem pakiet zrobiony przez korn06 na RS i MU i dodałem w Malych usprawnieniach Solianki i TS2 stosowne wpisy z linkami do pobrania (nazwę dla tego pakietu zaczerpnąłem od Cromm Cruaca). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dopyl Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2011 U mnie w soli jest taki problem że jak podmieniam te pliki to nic się nie zmienia ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korn06 Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Piszę po raz kolejny: testowałem u siebie i działa tylko na formacie obrazu 16/9 lub 16/10. Dopyl na jakim formacie obrazu i jakiej rozdziałce grasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dopyl Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2011 No dobra już mi działa ale mój monitor ma inny format obrazu i dziwnie to wygląda na tej rozdzielczości i źle mi sie gra ;) Świetnie by było jak by ktoś dostosował tą łatkę do wszystkich rozdzielczości(o ile to możliwe). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korn06 Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Ja zmieniłem tylko 2 pliki- jeden odpowiada za handel a drugi za przerzucanie rzeczy do schowka. Sprawdzą gracze którzy przeszli Soljanke i maja doświadczenie w graniu to zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Sprawdziłem poprawkę na razie na TS2. Poprawka działa , im większa rozdzielczość tym lepiej.Działa tylko na rozdzielczościach panoramicznych , na rozdziałce 4/3 nie ma żadnego efektu. Nie zmienia się też rozmiar osobistego ekwipunku gdy chcemy na przykład zmienić sobie broń czy też artefakty to tu wszystko po staremu. Natomiast schowki czy też handel sam miodzio. Zauważyłem przy okazji ciekawą rzecz , przy żonglowaniu rozdzielczościami przestaje działać minimapka w hudzie.Jeśli zmienimy sobie w czasie gry rozdzielczość minimapka przestaje pokazywać cokolwiek , jedna czarna plama , poza tym szaleją artefakty , znika bioradar , wykrywacz anomalii jednym słowem nie ma nic do przeładowania gry. Raczej to nie wina poprawki , dla pewności założyłem nową grę na czystej gamedacie i dzieje się to samo , po zmianie rozdziałki z panoramicznej na zwykłą znikła mi kropka Leśnika z huda a po przejściu do Lasu znów wszystko było w porządku.Ale to z kolei naprowadziło mnie na kłopoty LordDino z soljanką.Soljanka raczej niechętna jest rozdzielczościom panoramicznym a że hudy są wszędzie takie same to jak kilka razy zmienił rozdziałkę mogły mu się robić krzaczki.Co innego zapewne będzie jak się przed nową grą ustawi jedną rozdzielczość i cały czas się na niej gra Poza tym zaczęło mnie wywalać przy przejściu z MW do Baru z błędem który podał Tedyt http://www.stalkerteam.pl/topic/2263-wylot-przy-wyjsciu-z- FATAL ERROR [error]Expression : fatal error [error]Function : CScriptEngine::lua_error [error]File : E:\stalker\patch_1_0004\xr_3da\xrGame\script_engine.cpp [error]Line : 73 [error]Description : <no expression> [error]Arguments : LUA error: ...adow of chernobyl\gamedata\scripts\braad_test.script:46: attempt to index field 'actor' (a nil value) No nie wiem , po ustabilizowaniu rozdzielczości jakoś samo przeszło , może przypadek , dobrze by było wiedzieć czy Tedyt stosował tą poprawkę , w każdym razie ja nigdy w tym miejscu żadnych problemów nie miałem , jak zresztą i gdzie indziej.W sumie przez całą grę miałem jeden wylot w Prypeci podczas eskorty Kła i kilka podczas końcowej bitki na Czarnobylu2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiedzianeJaja Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2011 A właściwie jak to działa ? Włożyłem do Solianki na 1024x768 (4:3) i nie bardzo wiem gdzie szukać tych zmian. Na razie przerzucam ze skrzyni do ekwipunku 40 PDA dla Dana i niestety suwak za każdym razem w robocie. Możecie napisać co dokładnie wnosi ta poprawka, czyli jakie akcje sprawdzać ? Np. sprzedawca - plecak, plecak - skrzynia itp... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dopyl Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Miedziany ja też tak miałem musisz zmienić na format obrazu na 16:9 lub 16:10 to wtedy zadziała.A zmienia to wygląd plecaka,ekran handlu , przerzucanie przedmiotów do skrzynki i przeszukiwanie zwłok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lonely Mercenary Opublikowano 17 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2011 Trochę już pograłem z tym modem więc nadszedł czas na moją wypowiedź. Według mnie ma on tyle samo zalet co i wad. Zaletą jest zdecydowanie możliwość swobodnego przeszukiwania schowków z dużą ilością ekwipunku, albo handel z handlarzem posiadającym bogatą ofertę. Natomiast w "polu" zwiększone menu staje się uciążliwe. Szczególnie w trakcie walki, kiedy chcemy szybko sięgnąć do zwłok przeciwnika i wyjąć amunicję bądź apteczkę, zajmuje to zdecydowanie więcej czasu. Są sytuacje, kiedy opcja "weź wszystko" odpada, bo gość ma ze sobą sporo broni a my niewielki udźwig. To samo się tyczy momentu, gdy po walce zbiegają się NPC i zaczynają szabrować. Tam też ważną rolę odgrywa czas, a niestety powiększone menu nam go odbiera. Pytanie czy warto jest grać z tym modem, czy raczej bez, pozostawiam do indywidualnej oceny. Może jak będzie grało się jeszcze dłużej, człowiek przyzwyczai się do niego i szabrowanie zwłok będzie szło tak szybko jak w podstawce ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korn06 Opublikowano 17 Maja 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2011 Też to zauważyłem Lonely. Niestety za przeszukiwanie zwłok oraz za wyrzucanie rzeczy do schowka odpowiada ten sam plik. Ja już się przyzwyczaiłem i nie sprawia mi większej różnicy. Ale wiemy przynajmniej że nie powoduje ta poprawka żadnych błędów i można używać do wszystkich modów SoC w formie gamedata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lonely Mercenary Opublikowano 17 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2011 To prawda, zero wypadów i zero problemów technicznych <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korn06 Opublikowano 4 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2012 (edytowane) I jeszcze jedna łatka na ekwipunek, trochę większe komórki niż w poście 1. Działa prawdopodobnie również w formacie 4/3. Kopiujemy tylko, jedną łatkę, w zależności na jakiej rozdzielczości gramy: Link: http://www.sendspace...bf54852546b0ad3 http://www.wupload.com/file/2671100172 Screeny: 4/3 16/10 Edytowane 5 Marca 2012 przez korn06 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 13 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2012 Mój odnośnik: http://uploading.com/4a7711mb/nanocell_inventory_-by_korn_06-7z 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi