MiedzianeJaja Posted April 30, 2011 Report Share Posted April 30, 2011 Może się pochwalicie czy opłacacie jakieś hostingi plików a jeżeli tak to jakie. Ja na przykład przedłużam sobie co miesiąc, na miesiąc używany hosting. Obecnie jest to Filesonic. Wcześniej był (dość krótko) Hotfile a dawno dawno temu ale najdłużej Rapidshare (przed zmianami). Dodatkowo wykupuję sobie co jakiś czas ORON w celach wiadomych ;) -EDIT- Można też opisać jakie wrażenia i jak współpracuje z menadżerami pobierania. Rapidshare. Zraziłem się jak wprowadzili kupowanie punktów downloadu zamiast okresu czasu. Ale jako hosting był znakomity. Do pobierania używałem flashgeta a do uploadu ich własnego managera. Chodziło wszystko jak burza. Raz ściągnąłem 14 GB w półtora dnia.Przed zmianami dałbym mu piątke z plusem po zmianach trójkę plus. HotFile. Również bez problemu przez flashget, wykorzystana cała przepustowość łącza, aż miło było patrzeć jak paski postępu downloadu rosną w oczach. Tutaj udało się ściągnąć aż 16 GB, też w okolicach dwóch dni. Zrezygnowałem po wprowadzeniu obostrzeń i kasowania podejrzanych plików. Linki zrobione dzień wcześniej potrafiły być już nazajutrz usunięte nawet bez sprawdzenia zawartości. Chyba w związku z tym upload tez się popsuł. Czasami po uploadowaniu plik był na koncie ale innym pokazywał się jako usunięty. W końcu zrezygnowałem. Przed zmianami piątka z plusem po zmianach trzy minus. Filesonic. Prędkość pozostawia trochę do życzenia. Niektóre pliki potrafią ciągnąć bardzo wolno z prędkością modemu. Download nie wykorzystuje pełnej prędkości mojego łącza z czego mogę wnioskować że FS jest ogólnie wolniejszy niż RS czy HF. Spory kłopot miałem tez ze znalezieniem menadżera bo w dotychczasowych nie chciało chodzić. W końcu zaskoczył IDM (internet download manager). Ogólnie w mojej opini FS nie jest jakimś fajerwerkiem ale daje radę. W skali ocen dałbym mu czwórkę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
malakas Posted April 30, 2011 Report Share Posted April 30, 2011 Miałem bardzo długo RS, niestety jak wiadomo zmiany... ostatnio opłaciłem FILESERVE. Jeżeli będzie OK to chyba tam pozostanę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
portals Posted May 1, 2011 Report Share Posted May 1, 2011 Ja tam używam nopremium bo zapłacę i pobieram z czego chcę. Co do menadżerów pobierań to używałem jdownloader jednak jest bardzo zamula system. Teraz używam pyLoad'a i plugina captchatrader.com Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Кристофер (Kpuc) Posted May 2, 2011 Report Share Posted May 2, 2011 Z tego co słyszałem te hostingi multolinkowe sobie jaja robią zastraszając ludzi , mejlami iż zawiadomią odpowiednie organy mając listę pobranych plików i same pliki na swoich serwerach - i ludzi się na to nabierają i bulą ! Co do menadżera kiedyś USDownloader dziś Internet Download Manager . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts