Artemis Opublikowano 7 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2011 Witam, mam problem z wojskowymi w początkowym etapie gry. Dość długo siedziałem w Kordonie, wypełniłem wszystkie zadania dodatkowe, do wojskowych nie zbliżałem się nawet po amunicję koło bazy (tyle co do tych na przejściu). Teraz, jak już wypełniłem zadania i chciałem pójść na Wysypisko ze "speczadaniem" wojskowi, sztuk 4 w niewidzialnych egzoszkieletach po prostu wyszli sobie z bazy i po drodze atakują wioskę kotów. Jak tylko spróbuję ich zaatakować pojawia się helikopter i już po mnie. Gdyby nie ten helikopter jeszcze było by znośnie. Zmieniłem w plikach gry stosunki ze stalkerami i bohaterem na neutralne i obserwowałem gdzie pójdą. Po prostu rozeszli się po Kordonie. Jednocześnie 3 osobowy patrol (widzialny) zaczął szturmować wioskę kotów. Czy coś źle zrobiłem w fabule? Za długo siedziałem? Mogę ustawić stosunki na neutralne ale to trochę psuje zabawę. Jeszcze przy okazji zapytam. Czy da się unieśmiertelnić najważniejsze postaci? Trzeba grzebać w all.spawnie i ustawiać health czy jak? Solianka z najnowszymi patchami, autosavem i częstym respawnem (może to to?). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 7 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2011 Solianka z najnowszymi patchami, autosavem i częstym respawnem Postaw grę jeszcze raz dla pewności.(zapisy które masz możesz zachować) Nie wrzucaj autosave i respawnu....Zapisy wykonuj często (wykonujemy zapisy twarde, nie quck)...więc autozapis będzie nie potrzebny. Jeżeli chcesz korzystać z poprzednich zapisów, wykasuj wszystkie autosave jakie powstały. Uruchom grę z ostatnim zobacz co u wojskowych, jeżeli jest dobrze wyjdź z Kordonu na Wysypisko i wróć tam za 10 minut, by sprawdzić co się dzieje. Jeżeli w międzyczasie Wojsko kasuje wioskę niestety gra od wcześniejszych zapisów, lub od początku. W wiosce jest Wilk i Tolik potrzebni do małych kwestów w późniejszej fabule. Osobiście polecam w takim wypadku od początku bo i tak jesteś na starcie. Jeżeli chcesz skończyć tego moda to nie mieszaj w plikach. Zmiany w plikach tylko w ostateczności. Miałem przyjemność skończyć grę dwukrotnie, ale tak jak piszę tylko czysty mod. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi