gowienoo Opublikowano 27 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2011 Jak w temacie żeby przedłużyć życie NPC należy ich dobrze wyposażyć. W przypadku solianki sprzedajemy albo wyrzucamy przy danej postaci dobry pancerz postać automatycznie wybiera najlepszy kombinezon z posiadanych, podobnie z bronią tu jest jednak mały "myk" npc musi dostać broń naładowaną albo dostać do niej choć 1 nabój. Nie raz dziwiłem się czemu tak uzbrojony typ mający w plecaku super guny strzela dalej z makarowa. Problem jest taki że o ile niektóre postacie broń chętnie zmienią na lepszą to pancerze już nie np handlarze z wysypiska czy Wilk. Czasem trafiło mi się że po mimo wała w plecaku i amunicji NPC dalej biegał z obrzynem. I tu taki mój pomysł na dodatek żeby dać GG na starcie albo dodać handlarzowi kilka egz kosztujących 0 ru ważących 0 kg w ilości równej ilości kluczowych/ważnych postaci celem dozbrojenia w dalszej części gry. No i tu małe propozycje co do egzoszkieletów żeby chroniły w 100% przed zoną i mutantami i w jakiś 70 % przed bronią co by dany NPC nie stał się nieśmiertelny ( bo w przypadku Kuzniecowa to by był strzał w stopę. No i jeszcze jedno żeby nasz naznaczony nie mógł nosić tych kombinezonów bo nie jeden stalker by się skusił. Propozycja nie tylko dla solianki rzecz jasna :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Кристофер (Kpuc) Opublikowano 27 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2011 Ja bym edytował bezpośrednio pliki odpowiedzialne za dana postać i przypisał jej bezpośrednio sprzęt , pomysł masz dobry (przechodząc NS sam tak robiłem) jedna z tym jest trochę zadymy . Ja osobiście używałem spawnerka . To samo w przypadku magazynów wojskowych i zadania zabij odział stacjonując w małej wiosce zespawnowałem kilku wojskowych , oni wytłukli ten oddział po czym ja wystrzelałem wojskowych i zadanie zaliczone a moja postać nadal naturalna dla obu frakcji ;) W NS trzeba kombinować jak koń pod górę kluczowe postacie giną w anomaliach i fabuła się kończy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korn06 Opublikowano 27 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2011 Cenna uwaga z tymi broniami dla ważnych NPC-ów- warto pamietać że musi być naładowana, aby dana postać zaczęła jej używać. Co do takiego zmieniania w plikach jestem raczej przeciwny - przeszedłem Soljankę i zaliczyłem wszystkie misje poboczne jakie tylko były- sprzedałem ważnym NPC-om bronie i kombinezony, czasami pomogłem odstrzelić mutanty i większość postaci przeżyła, a 3 postacie które padły udało mi się prawidłowo ożywić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi