Yurek Opublikowano 7 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2011 Platforma: Zew Prypeci 1.6.02 Data premiery: 30.08.2010 r. Autor: BRAZ Autor spolszczenia: @Yurek Śr. długość rozgrywki: ok. 20 godzin OPIS: Spoiler Modyfikacja stanowi zbiór dodatków do Sigerous Mod 1.6, której głównym założeniem jest wprowadzenie nowych przedmiotów oraz poprawek. Nowa zawartość: Dodano nowe kombinezony i hełmy (17 rodzajów). Wśród nich: Maskujący kombinezon, kombinezony autorstwa WESKER (bccc). kombinezon "Wschód Słońca", kombinezon "Gagarin" autorstwa ruslan_3d. Wszystkie kombinezony posiadają nową właściwość - maskowanie. W widoku TPP kombinezony posiadają oryginalne maski p-gaz. i hełmy. Dodano nową broń (50 sztuk). Dodano nowe ulepszenia broni (6 rodzajów). Dodano 7 rodzajów nowej amunicji. Dodano 5 rodzajów siatek celowniczy. Dodano 32 rodzaje książek, które zwiększają umiejętności w posługiwaniu się bronią. Poprawa klasycznych celowników autorstwa destroyer1955, EwGenius, Nikitka94 i varjag21. Poprawa broni oraz amunicji autorstwa AROKH i Wladyar Przezbrojeni NPC autorstwa Ingvar. 6 nowych granatów. Dynamiczne wiadomości z nowymi treściami autorstwa VanoSanturi. Poprawa AI autorstwa Stepik. Zmiany w handlu i modernizacji sprzętu. Dodano nowy detektor Fenix. Detektory korzystają z baterii. Dodano nowy lek - preparat Mezatron. Dodano wódkę Stolicznaja, Red Bull Energy Drink i napój Jaguar. Nowe artefakty (7 rodzajów). Przywrócono wycięte mutanty. Zmiana dźwięków kul, które uderzają w różne obiekty. Nowe dźwięki PDA. Zmiana dźwięków niektórych NPC: bandyci mówią po ukraińsku, najemnicy po niemiecku, a pozostali stalkerzy po rosyjsku. Wymieniono liczne tekstury. Zmiana pogody - zaimplementowano AtmosFear2 autorstwa @Cromm Cruac. Zmieniono wiele ikon wyposażenia i modernizacji. Wszystkie produkty spożywcze można umieścić w slocie szybkiego wykorzystania. Nowe menu główne autorstwa Artmys. Poprawki skryptów autorstwa GeJorge i Andrew53. Dodatek Mroczone W.I.F. dodaje kolejne bronie i kombinezony do gry, a także poprawia parametry dostępnego arsenału i ich opisy. Dodatek Narod Fix zawiera niezbędne fixy, które umożliwiają bezproblemową grę. Wiele innych zmian. Od autora: Spoiler Ogromne podziękowania wszystkim tym, którzy pomagali oraz modderom za ich prace, jakie miałem zaszczyt wykorzystać w tej produkcji. Tłumaczenie opisu: @Yurek Możliwe błędy oraz sposoby radzenia sobie z nimi autorstwa @Yurek: Spoiler W trakcie gry możliwe są częste błędy spowodowane niedoborem pamięci RAM (przynajmniej u mnie występowały). Mod bardzo obciąża komputer i dlatego radzę wykonywać zapisy z dala od dużych skupisk stalkerów (Skadowsk, Janów). Poza tym obowiązkowo należy robić często twarde zapisy i nie polegać na opcji quicksave. Podczas moich testów moda przytrafił mi się przypadek, gdy nie chciało się wczytywać pięć ostatnich zapisów - i na to nie ma żadnej rady! Należało się po prostu cofnąć w grze. Porady autorstwa @Yurek: Spoiler Warto pobrać mapę z przedstawioną lokalizacją schowków oraz pozostałych, przydatnych rzeczy z modyfikacji SGM 1.7 Technician - lokalizacja pokrywa się z tą z Sigerous Mod 1.6: BRAZ. Zawartość schowków w niektórych przypadkach jest inna: Yandex - [KLIK] Nasz serwer - [KLIK] Liczne - ale nie wszystkie - porady dotyczące BRAZ 1.6.1 opisane w poście z wersją moda SGM 1.7 są aktualne, choć niektórych zadań w tej wersji SGM-a może nie być. Należy ostrożnie podejść do zadania "Operacja Wulkan", które zleca pułkownik Kowalski: jeżeli chcielibyśmy wykonać zadania ugrupowania Monolit oraz do niego wstąpić, to po wykonaniu w/w zadania będzie to całkowicie niemożliwe (podczas wykonywania owego zadania ginie Cyborg - przywódca Monolitu w Prypeci); - jeżeli będziecie z nim zwlekać zbyt długo, to ukończenie zadania związanego ze zniszczeniem anteny Monolitu w przedszkolu nie będzie niemożliwe; - jeżeli podejmiecie się wykonania zadania razem z questem na poszukiwanie zakłóceń (zadanie, który prowadzi do zniszczenia anteny Monolitu w Prypeci), nie będziecie mogli ukończyć gry (nie zespawnują się Wam zwłoki patrolu żołnierzy, który trzeba odnaleźć. W celu zaliczenia zadania trzeba obszukać ww. zwłoki). W takim przypadku należy wczytać wcześniejszy zapis - czasem bardzo odległy w czasie i ponownie przejść pewien fragment gry, co akurat w tym modzie (w wersji Technician) w Prypeci do przyjemności nie należy. - Moja rada? Wykonać zadanie "Operacja Wulkan" zaraz po dotarciu do Prypeci lub wykonaniu zadań dla Monolitu. Nie próbujcie się przedostać w nanokombinezonach do tunelu Prypeć-1 podczas pierwszej podróży nim do miasta (w momencie, gdy idziemy z Wano, Włóczęgą, Zulusem i Sokołowem). Za każdym razem podczas próby wczytania owej lokacji miałem "wylot" do pulpitu komunikatem o błędzie, który nic mi nie mówił i przez pół dnia szukałem jego przyczyny. Udało mi się znaleźć jeden nanokombinezon (Kombinezon Czarnego Stalkera - można go kupić za nieduże pieniądze już na Zatonie (handlarz w bazie Bandytów w Leśniczówce) i maksymalnie ulepszyć u Nowikowa w bunkrze naukowców. Jest to bardzo zacny kombinezon i służył mi dzielnie przez znaczną część gry Jest on klasyfikowany przez grę jako pancerz z obiegiem zamkniętym i nie będziecie potrzebowali SEVY do przejścia tunelu Ten kombinezon nie powodował błędów podczas pierwszego zejścia do tunelu Prypeć-1. SCREENY: Spoiler INSTALACJA: Spoiler Zalecana kolejność instalacji: Zew Prypeci 1.6.02 Pobrane, a następnie rozpakowane archiwum z BRAZ 1.6.1, Mroczne W.I.F + Narod Fix rev-9 oraz spolszczeniem należy umieścić w głównym katalogu gry. W pliku fsgame.ltx należy zmienić linijkę: $game_data$ = false| true| $fs_root$| na $game_data$ = true| true| $fs_root$| LINKI DO POBRANIA: Spoiler BRAZ 1.6.1: Yandex - [KLIK] Mroczne W.I.F + Narod Fix rev-9: Yandex - [KLIK] Spolszczenie: Mediafire - [KLIK] Nasz serwer - [KLIK] Autor spolszczenia moda NIE WYRAŻA ZGODY na jego uploadowanie/publikowanie na inne serwery niż forum stalkerteam.pl Credits: Spoiler Spolszczenie do SGM 1.6: Lukass, M.R.O.K Spolszczenie i poprawki do wersji BRAZ 1.6.1 Mroczne W.I.F + Narod fix rev-9: @Yurek Tłumaczenie Dynamic News ver 0.3: @Cromm Cruac Tłumaczenie NanoCell Inventory: @Cromm Cruac Autor AtmosFear2: @Cromm Cruac Źródło: synthira.ru 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Кристофер (Kpuc) Opublikowano 8 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2011 Do tej pory grałem w SGM 1.7 a tutaj widzę 1.6 . Czy to nie jest krok wstecz ? Mam nadzieje ze nie ma tutaj spawnera , strasznie popsuło mi to rozgrywkę;/ http://www.stalkerteam.pl/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/wodka.png za spolszczenie odemnie poleciał ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yurek Opublikowano 8 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2011 BRAZ 1.6.1 działa tylko na wersji 1.6 SGM. Stąd właśnie takie, a nie inne połączenie. Jakiekolwiek próby łączenia BRAZA i SGM 1.7 skazane są na niepowodzenie. Nie jest to krok wstecz, a raczej inna jakość. To jest tak jak byś porównywał zwykłą wersję SGM 1.7 z wersją Techniciana - niby to samo, a jednak gra się inaczej. Tak samo jest w tym przypadku ;) Polecam, bo sam właśnie jestem na koncówce grania - ilość broni i kombinezonów (i to jakich !) po prostu wymiata. Więcej jest mutantów, pijawki są zupełnie niewidzialne podczas gdy biegną na ciebie (nawet im oczy sie nie świecą - istny horror), po prostu linia fabularna znajoma, ale wrażenia zupełnie nowe - i o to w tym wszystkim chodzi ;) Spawnera nie ma i jeśli chodzi o mnie to nie będzie - i już ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maur Opublikowano 8 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2011 Dodatkowo jest więcej broni niż w 1.7 parę questów dla mnie osobiście o wiele lepszy niż czysty 1.7 co prawda było mnóstwo problemów z nim ale dało się grać :) Dzięki za nowe spolszczenie i poprawienie błędów to mój ulubiony mod pod CoP mam nadzieję że będzie można w końcu poszaleć bez większych problemów :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 12 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2011 Yurek kolejny kawał dobrej roboty z Twojej strony dla forum. Właśnie pobieram moda. EDIT (Yurek) 12.06.11 Dzięki za dobre słowo. Za niedługo będzie kolejna niespodzianka ;) Ale na razie to tajemnica :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rider112pl Opublikowano 14 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2011 Witam. Od dzisiaj męczy mnie taki problem że gdy podchodzę do obozu najemników obok fabryki jupiter(Dokładnie do tego gościa co stoi przy bramie) to wywala mnie z bugtrapem do pulpitu:(. Czy wie ktoś co to może być?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Кристофер (Kpuc) Opublikowano 14 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2011 Podać log, zobaczymy co się da zrobić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rider112pl Opublikowano 14 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2011 A gdzie się patrzy tego loga bo ja niezbyt obeznany jestem:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Кристофер (Kpuc) Opublikowano 14 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2011 Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\ Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rider112pl Opublikowano 14 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2011 To chyba to: http://www.przeklej.pl/plik/xray-log-002aqi8sn1is3sp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Кристофер (Kpuc) Opublikowano 14 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2011 Skopiuj zawartość i wklej jako log na forum od momentu fatal error Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rider112pl Opublikowano 14 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2011 FATAL ERROR [error]Expression : !m_error_code [error]Function : raii_guard::~raii_guard [error]File : D:\prog_repository\sources\trunk\xrServerEntities\script_storage.cpp [error]Line : 748 [error]Description : ...r. - zew prypeci\gamedata\scripts\sgm_dialogs.script:387: attempt to index global 'outfit_out_slot' (a nil value) stack trace: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Кристофер (Kpuc) Opublikowano 14 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2011 1. oryginał ? 2.wgrałeś patche ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rider112pl Opublikowano 14 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2011 1. Oryginal 2. Nie. Wersja moda 1.6 Edit: we wcześniejszej grze mogłem pójść do obozu a teraz mi tamto wyskakuje:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Кристофер (Kpuc) Opublikowano 14 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2011 Jak pamiętam to mod się instaluje na grę 1.6.0.2 . To możne byc przyczyna ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rider112pl Opublikowano 14 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2011 a czy ponowne uruchomienie kompa nie pomoże?? I czy można wgrać patcha gdy mod jest zainstalowany?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Кристофер (Kpuc) Opublikowano 14 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2011 Co ty , co ma restart do gry ? Możesz spróbować lecz problem może pozostać , save , save ... Jak zaczniesz grac od nowa problem powinien ustąpić . Ewentualnie wczytaj save przed wejściem na lokację, już z zainstalowanym pathem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rider112pl Opublikowano 14 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2011 kurcze... wczesniej przeszłem gre z tym modem i nie było problemów nawet z tym wejsciem.. a teraz??....Ehh dobra spróbuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Кристофер (Kpuc) Opublikowano 14 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2011 Jeżeli dobrze rozumiem log to masz błąd linii w dialogach , zainstaluj patcha i wgraj mod na nowo save powinny działać lecz ci tego nie gwarantuję . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rider112pl Opublikowano 14 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2011 Jeżeli dobrze rozumiem log to masz błąd linii w dialogach , zainstaluj patcha i wgraj mod na nowo save powinny działać lecz ci tego nie gwarantuję . Dobra spróbuję:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maur Opublikowano 14 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2011 http://narod.ru/disk.../FIX_1.6_22.rar ... fix naprawia problem "sgm_dialogs.script:387: attempt to index global 'outfit_out_slot' (a nil value)" ....innymi słowy mówiąc problem z podejściem do obozu najemników gdzie przetrzymywany jest agent SBU którego mamy uwolnić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apophis Opublikowano 14 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2011 Witam. Z tego co pamiętam to bez patcha ten problem chyba nie zniknie. Długo trwała w zeszłym roku walka z tym problemem i chyba dopiero ostatni update z 23.07.2010 rozwiązywał problem definitywnie. Niestety konieczne było ponowne wejście na lokację Jupiter. Przynajmniej u mnie dopiero wtedy patch zadziałał poprawnie. Ten patch pewnie jest jeszcze dostępny na form GSC Game World ale działa chyba tylko z czystym SGM 1.6. Pozdrawiam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maur Opublikowano 14 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2011 http://narod.ru/disk/23049658000/SGM%201.6%20Update.%2023.07.2010.exe.html fix 23.07.2010 http://narod.ru/disk/22864742000/SGM%201.6%20Update.%2018.07.2010.exe.html fix 18.07.2010 http://narod.ru/disk/22142938000/FIX_1.6_22.rar.html i nasz fix 22 z 22.06.2010 naprawiający nieszczęsnych najemników czyli zapewne zawarty w obydwu wyżej ;] Wszystkie pod SGM 1.6 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rider112pl Opublikowano 15 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2011 http://narod.ru/disk/23049658000/SGM%201.6%20Update.%2023.07.2010.exe.html fix 23.07.2010 http://narod.ru/disk/22864742000/SGM%201.6%20Update.%2018.07.2010.exe.html fix 18.07.2010 http://narod.ru/disk/22142938000/FIX_1.6_22.rar.html i nasz fix 22 z 22.06.2010 naprawiający nieszczęsnych najemników czyli zapewne zawarty w obydwu wyżej ;] Wszystkie pod SGM 1.6 Dzięki. Teraz mogę bez problemu pogadać z tym gościem co wpuszcza:) Jeszcze raz dzięki :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maur Opublikowano 22 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2011 Niewielkie dodatki do Braz 1.6.1 :) upgrade niektórych ikonek widocznych w ekwipunku http://narod.ru/disk/23944952000/Icons_for_BRAZ.7z.html http://narod.ru/disk/24197988000/Icons_upgrades_for_BRAZ.7z.html Niemieckie głosy Najemników http://narod.ru/disk/18785827000/Custom%5BGerman_Mercenary%5D.exe.html Ukraińskie głosy Bandytów http://narod.ru/disk/18785875000/Custom%5BUkrainian_Bandits%5D.exe.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi