Limur Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Witam Moje problemy to: - handlarze nie rozszerzają asortymentu po wykonaniu zadań gra reinstalowana z 3-razy - brak lornetki po wypadnięciu na ziemię w plecaku 2-sztuki Gra - Sol 19.04 + spolszcz CR2 + inteligentne wypadanie Ps: zauważyliście zależność między inteligentnym wypadaniem a artefaktami, jak są rączki i nóżki to minimalne ilości artefaktów oprócz "czarnej energii" do Baru 100 sztuk, po wyrzuceniu "inteligencji" artefaktów więcej, brak rączek i nóżek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2010 ... Handlarze nie rozszerzają asortymentu....dopiero Barman głęboko w grze i to nie wiele. Jest za to wielu handlarzy z różnym asortymentem i to do nich musisz dotrzeć. ... Inteligentne dodatki to coś,za coś ..albo masz arty i są cenniejsze , albo masz dużo ogonów po niższej cenie. Tyczy się to także ich wymiany na amunicję. Proponuję iść na kompromis tzn. pograć trochę z dodatkiem nazbierać części ( nie sprzedawać są potrzebne też w kwestach ) , wywalić dodatek i o nim zapomnieć . Miałem przez niego problemy na pewnym etapie gry. Jeżeli reinstalujesz grę, zawsze należy czyścić dokładnie rejestr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limur Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2010 ... Handlarze nie rozszerzają asortymentu....dopiero Barman głęboko w grze i to nie wiele. Jest za to wielu handlarzy z różnym asortymentem i to do nich musisz dotrzeć. ... Inteligentne dodatki to coś,za coś ..albo masz arty i są cenniejsze , albo masz dużo ogonów po niższej cenie. Tyczy się to także ich wymiany na amunicję. Proponuję iść na kompromis tzn. pograć trochę z dodatkiem nazbierać części ( nie sprzedawać są potrzebne też w kwestach ) i wywalić dodatek i o nim zapomnieć . Miałem przez niego problemy na pewnym etapie gry. Jeżeli reinstalujesz grę, zawsze należy czyścić dokładnie rejestr dzięki! Ale wróciłem z Jantaru wszystkie zadania wykonane barman i profesorek na zielono, "inteligencje" muszę jeszcze trzymać bo ogonki = amunicja:D A na temat powtórnego podpięcia lornetki? jakieś sugestie? celowniki optyczne nie zawsze się sprawdzają -brak zoom- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2010 W jaki sposób straciłeś te lornetki ? Jeżeli były to miejsca gdzie wszystko sypie się z plecaka, to są dwie możliwości ... unikać tych miejsc , próbować obejść bokiem jest w dodatkach poprawka na wypadanie rzeczy z plecaka , ale nie testowałem . W moim przypadku zawsze pomagał wcześniejszy zapis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limur Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2010 W jaki sposób straciłeś te lornetki ? Jeżeli były to miejsca gdzie wszystko sypie się z plecaka, to są dwie możliwości ... unikać tych miejsc , próbować obejść bokiem jest w dodatkach poprawka na wypadanie rzeczy z plecaka , ale nie testowałem . W moim przypadku zawsze pomagał wcześniejszy zapis. spadłem z budynku trzymając lornetkę w dłoni spadła na ziemię zaraz ją podniosłem, ale wylądowała w plecaku, myślałem że uszkodzona więc kupiłem drugą taszczę dwie sztuki a używać nie mogę żadnej Po drodze do sklepu znalazłem wiele fajnych rzeczy szkoda by było je stracić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2010 spróbuj kliknąć dwa razy na na lornetkę ( tak jak robi się to z nożem )powinna wrócić do slotu...potem sprawdź numer 5 jak dobrze pamiętam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limur Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2010 spróbuj kliknąć dwa razy na na lornetkę powinna wrócić do slotu...potem sprawdź numer 5 jak dobrze pamiętam Już to próbowałem na samym początku jak tylko podniosłem, nr:5 powoduje tylko zmianę celownika na celownik lornetki, dlatego kupiłem drugą czasami gra zjada pierwszą sztukę danego przedmiotu, w plecaku ją widać ale użyć nie da rady co najwyżej sprzedać a wtedy zje drugą no cóż spróbuję odświeżyć gamedate powinno pomóc. A co do handlarzy jak coś się dowiesz daj znać ja znalazłem tylko dodawanie towaru handlarzom, np; u sidora telewizor po uwolnieniu Żwawego - też nie działa, u barmana - nie, profesor-Yantar nie, powrót do barmana-nic tylko dodanie do "podstawowego" towaru przynosi skutki. Dzięki za chęć pomocy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2010 nr:5 powoduje tylko zmianę celownika na celownik lornetki, dlatego kupiłem drugą czasami gra zjada pierwszą sztukę danego przedmiotu, w plecaku ją widać ale użyć nie da rady co najwyżej sprzedać a wtedy zje drugą Co ty wypisujesz nie ma w tej grze jakiś zmian celowników , ani zjadania przedmiotów.Coś Ci się skopało.Lornetka w grze ma kształt okularów z celownikiem w środku i uruchamia się PPM . Nr5 to korzystanie z lornetki . Do handlarzy sobie dopisuj rzeczy to zobaczysz jak długo pograsz.... Jest w grze 9 handlarzy to zupełnie wystarczy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limur Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Co ty wypisujesz nie ma w tej grze jakiś zmian celowników , ani zjadania przedmiotów.Coś Ci się skopało.Lornetka w grze ma kształt okularów z celownikiem w środku i uruchamia się PPM . Nr5 to korzystanie z lornetki . Do handlarzy sobie dopisuj rzeczy to zobaczysz jak długo pograsz.... Jest w grze 9 handlarzy to zupełnie wystarczy . Naciśnij Nr3 i Nr5 broń ma "+" z kropką w środku lornetka "o" dopiero użycie PPM powoduje zmianę na "okulary" brak zmiany z "+" na "o" sugerowałoby reinstalacje gry, a tak może da się zrobić? Co do dopisywania, często ratuje przed "nowa gra" np: czytałem że ktoś sprzedał "bizony" a teraz są potrzebne a nie może znaleźć - rozwiązanie: nowa gra, dopisać handlarzowi, dopisać w "nagrodzie" za znajdź artefakt, dopisać do schowka. Oczywiście gra na tym traci, lecz wybór ma gracz. Choć z drugiej strony czytając fora: mutanty za żywotne, broń za słaba, anomalie nie w tym miejscu, kombinezony się psują, nieśmiertelność? Zjadanie przedmiotów było w Inferno i gdzieś jeszcze może w NS nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Choć z drugiej strony czytając fora: mutanty za żywotne, broń za słaba, anomalie nie w tym miejscu, kombinezony się psują, nieśmiertelność? To wszystko piszą dzieci, którym nie chce sie myśleć podczas gry. Może gdybym nie skończył tej gry jako mistrz , bez żadnych dodatków dałbym temu wiarę. Soljanka to nie jest zwykła strzelanka , gdzie chodzi się i zabija co się rusza. Dopisywanie rzeczy do handlarzy często kończy się ich śmiercią ( szczególnie Barmana )...tak piszą na rosyjskich forach o tej grze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vorenus Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Problem z lornetką rozwiąże się sam, miałem już dwukrotnie to samo. nic na to nie poradzisz, choć możesz ponownie wgrać gamedate z RC2 potrafi zdziałać cuda. Wracając do zanikania lornetki w ekwipunku to po prostu jeden z niedoskonałości Soljanki, możesz spróbować jeszcze zawalczyć na arenie bo wtedy gra automatycznie pozbawia ekwipunku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Może mam nienormalną lornetkę, ale nie widzę w niej żadnego "o" ... ...możesz spróbować jeszcze zawalczyć na arenie bo wtedy gra automatycznie pozbawia ekwipunku. Bardzo prawdopodobne ,że skrzynki do napraw sprzętu też.... bo moją tam wcięło i kosztowało mnie to 10 meduz. masz lek na swoją lornetkę W polu... bind_stalker.script w miejscu function actor_binder:update(delta) wstawiamy: local my_first = true function actor_binder:update(delta) if my_first then dbglog("check bino start") local slot4 = db.actor:item_in_slot(4) if slot4 then dbglog("actor has %s in slot4", slot4:name()) if slot4:section() ~= "wpn_binoc" then alife():release(alife():object(slot4:id()), true) amk.spawn_item_in_inv("wpn_binoc", db.actor) end end my_first = false end Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi