zbych Opublikowano 22 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2011 Witam mam wylot do pulpitu przy wczytywaniu mapy Starej Wsi... żaden log mi się nie pokazuje (na bagnach też mam wylot jeśli zrobię wyższe detale, ale gdy zmniejszę to działa, ale na starej wsi to nie działa bo to próbowałem!) quest kła stara wieś dostaje sms od kła po rozmowie z Astronomem w Kordonie, że mam iść do starej wsi. proszę o pomoc! dzieki i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korn06 Opublikowano 22 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2011 Spróbuj zmniejszyć rozdziałkę, ustawienia, oświetlenie, i wczytaj sejwa sprzed wejścia na lokację. Czy w PDA masz jakieś nieudane zadania, i jakie masz obecne zadania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 22 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2011 Zbych cofnij grę do zapisu przed wejściem na Starą Wieś (nie autozapis..wcześniej), wykonaj twardy zapis tuż przed zmianą lokacji i spróbuj ponownie kilka razy...w którymś momencie zapisze się log błędu. Jeżeli to problemy opisane w poradniku to jest sposób na wejście do Starej Wsi , ale musi być log...potem loga dawaj do tematu..:) Jak dobrze rozumiem to jest to Twoje pierwsze wejście na lokację...Stara Wieś. Jeżeli gra się zawiesi korzystaj z tego... 1. Przez naciśnięcie klawiszy Alt+Tab wyjść z gry na pulpit. 2. Wywołać managera zadań (Alt+Ctrl+Del), otworzyć zakładkę "Procesy". 3. Znaleźć proces o nazwie XR_3DA, zaznaczyć go kursorem i nacisnąć przycisk "Zakończ proces". Czasem zakończenie procesu (awaryjne wyjście z gry) zajmuje kilka minut i manager może poprosić o dodatkowe potwierdzenie zamknięcia procesu. Plik logu znajdujemy w następującym katalogu: dla Windows XP - Documents and Settings/All Users /Dokumenty/STALKER-SHOC/logs. dla Windows Vista – Users/Public/Documents/STALKER-SHOC/logs. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbych Opublikowano 22 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2011 jesli chodzi o ten plik xray z katalogu logs(bo sa tez jakies mdmp ale niewiem czym je otworzyc)to jest cus takiego pod sam koniec: ***FATAL***: Too many lmap-textures (limit: 8 textures or 32M). Reduce pixel density (worse) or use more vertex lighting (better). * phase time: 2883 ms * phase cmem: 368041 K Solianka: Synchronizacja... * phase time: 14 ms * phase cmem: 368041 K * [win32]: free[925900 K], reserved[237612 K], committed[933576 K] * [ D3D ]: textures[258598 K] * [x-ray]: crt heap[368038 K], process heap[406763 K], game lua[39281 K], engine lua[187 K], render[833 K] * [x-ray]: economy: strings[18920 K], smem[30357 K] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korn06 Opublikowano 22 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2011 Ja miałem podobny błąd np. w Rostoku. Zmniejsz rozdziałkę i wczytaj sejwa sprzed wejścia na lokację. A te pliki "mdmp" tworzą się czasem po fatalnym błędzie, można je usunąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 22 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2011 To nie jest log błędu zbych. Jesteś w dobrym pliku ale zjedź na sam dół ,log błędu powinien się zaczynać od FATAL ERROR. I loga dawaj w code Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbych Opublikowano 22 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2011 skopiowałem to co było na dole i zaczyna sie ale tylko od fatal. a w jakim code ja mam to podac bo nie czaje. korn a rozdziłke zmieniłem tzn wszystko na minimum i lipa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 22 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2011 code to taka ramka dla błędów..zaznaczona w edytorze postów jako..<>... Próbowałeś wejść na oświetleniu statycznym na Starą Wieś..?..jaką masz kartę graficzną i ile RAM.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbych Opublikowano 22 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2011 w koncu udało mi sie wczytac ta mape , wycztałem gdzies w innych postach ze trza wywołac emisje i wtedy probowac przechodzic co mi sie udało, ale czy musze jeszcze zrobic jakis trik zeby poprawnie działa mi gra? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 22 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2011 Jak wszedłeś na lokację to wszystko jest ok....nic nie rób tylko ciesz się grą... Pomógł sposób wejścia na lokację bez loga błędu ...wywołać emisję, odczekać chwilę i potem próbować wejść na lokację z błędem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbych Opublikowano 22 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2011 przedwczesna moja radosc bo zaczeła mi sie teraz strasznie sypac gra a w pda wyskakuje taki bład: powód xr_logic:odnalezienie obiektu cos 27 z uszkodzonym PSTOR:Lvillage_magazine_kapatel3.zostanie przeprowadzona próba odzyskania. i 2: cos save file is corrupt i gdy zapsuje gre i po wczytaniu ginie pielgrzym. i oczywiscie nie moge wyjsc bo blokuje mi droge teleport a ci stalkery co maja przyjsc i go wyłaczyc nie przychodza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korn06 Opublikowano 22 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2011 Spróbuj od nowa postawić całą gamedatę moda, bez używania spawnera. Wrzuć może tutaj sejwa sprzed wejścia do Starej Wsi to sprawdzimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 22 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2011 save file is corrupt... i po wczytaniu ginie pielgrzym Gra uszkodziła zapisy....Pielgrzym nie może zginąć...jedyne wyjście to cofnąć do tyłu tam gdzie zapisy działają i wykonać jeszcze jedno podejście....jeżeli masz spawner w grze to go wywal i przywróć pliki Wstaw na forum ostatni działający zapis ..tak jak pisał korn06. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbych Opublikowano 23 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2011 To jest ostatni działający sprzed wejścia do Starej wsi: http://www.megaupload.com/?d=STPBXSV7 plik .sav stara wies1.dds tu jest ten drugi plik zapisu .dds ale mam tez juz w starej wsi jakby był potrzebny! pielgrzym ginie mi po tym jak zapisze gre juz na starej wsi po rozmowie z nim kiedy wczytam tego sejwa po wylocie. ale i tak to niema zanczenia bo i tak gra sypie mi sie okrutnie na tej mapie, nie dotrwa nawet do przyjscia tych stalkerów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiedzianeJaja Opublikowano 23 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2011 U mnie z Twoich sejwów jest w porządku. Przejście na wieś uwolnienie z pułapki i walka z wojskowymi. Żadnych problemów. Z Kołomogorem i Pielgrzymem po wykończeniu wojskowych. Problem musi być u Ciebie. Instalacja moda, ustawienia gry, bądź sprzęt. Spróbuj jeszcze raz powoli i dokładnie samą sole bez żadnych dziwnych dodatków (zawsze możesz dołożyć później) daj grafikę minimalna (potem sobie mozesz powiększać i sprawdzić) i oświetlenie statyczne. Na początku też miałem problemy z właściwą instalacja, jest tego trochę :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korn06 Opublikowano 23 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2011 U mnie też ok, wrzucam kilka sejwów - ostatni przed rozmową z Kołmogorem, w czasie której da przejście do Limańska. Ale poza tym , powinieneś pokończyć misje poboczne. http://wyslijto.pl/files/download/rqmd4xseh3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbych Opublikowano 23 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2011 udaje mi sie przejsc po tricku z emisja, ale sypie sie do pulpitu okrutnie, kilka sekund po wczytaniu i wylot. twoje sejwy mi sie nie wczytuja korn, jakie misje poboczne masz na mysli czy te które nie zaliczyłem czy te które mam jeszcze do wykonania chyba quest ducha!? moj komp to gts250, 4gbram, 2,8 ghz dual core. Too many lmap-textures (limit: 8 textures or 32M). Reduce pixel density (worse) or use more vertex lighting (better). a moze z tym cos trza by było rozkminic?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korn06 Opublikowano 23 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2011 Reduce pixel density (worse) or use more vertex lighting (better). a moze z tym cos trza by było rozkminic?! No to zmniejsz rozdzielczość i wczytaj te sejwy co zrobiłem, albo zacznij od ostatniego sejwa przed Starą Wsią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 23 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2011 Zachowaj zapisy tak swoje jak i kolegów...odinstaluj całą grę programem REVO UNINSTALER z głębokim skanowaniem rejestru...postaw moda na nowo, bez dodatków i skorzystaj z zapisów które miałeś poprzednio. Jeżeli gra się sypie to niema sensu tego ciągnąć...zapis od Korn powinien działać normalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbych Opublikowano 24 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2011 niestety nic nie pomaga ,narazie sie poddaje przejde se inne quest moze wtedy spróbuje cos pokombinowac. dzieki za pomoc i poswiecony czas pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korn06 Opublikowano 24 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2011 Skoro u nas dwóch działało to u ciebie też musi, postaw od nowa całego moda, zmniejsz ustawienia graficzne i wczytaj ten ostatni sejw ode mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbych Opublikowano 24 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2011 nie spoko dzieki ,ale przeinstalowałem soljanke i dalej nic chyba mam cos ta soljanka walnieta, i na razie sobie odpuszcze pogram w inne misja i temat zamkne ,ale ostatnia prosba jest potrzebuje takiego pliku "protected items.script" poniewaz po reinstalacji pokazuje mi sie bład cos watchdog182 reason i wczesniej uporałem sie ztym problem poprzez podmiane tego pliku ale niestety ale nie moge sciagnoc go z linka z tego forum bo jest usuniety , jesli miałby go ktos to prosze o wrzucienie! ddzieki i pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 24 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2011 Plik...w linku...13 kb http://wyslijto.pl/plik/iwqjwktrh1 http://hotfile.com/dl/121965222/c57caeb/protected_items.rar.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiedzianeJaja Opublikowano 24 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2011 Watchdog bardzo często ma związek z bioradarem. Występuje przy większych skupiskach NPC-ów (żywych i martwych). Rozwiązaniem jest ściąganie bioradaru np. w Barze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbych Opublikowano 26 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2011 jest jeszcze jedna sprawa byc moze ona ma jakis zwiazek z tymi wypadami od jakiego czasu przy wchodzeniu do magazynów wojskowych wyskakiwal mi na ekranie taki bład: "object khutor_zone:section on_npc_not_in.zone: there is no object with story_1d'710" .pozniej przestał sie pokazywac i go zignorowałem ale pokazuje sie w pda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi