postudio Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie gdzie Brat Luis ukrył się? o rymneło mi się... ochrona wybita, a brat luisa nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vorenus Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Jeżeli nie stuknąłeś go w przypływie adrenaliny, to powinien sam się pokazać - na centralnym klepisku w wiosce. Jest w kolorze czerwonym po najechaniu wskaźnikiem ale nie zabijaj go tylko porozmawiaj. Zraz po rozmowie w mojej grze albo popełnił samobójstwo albo ktoś go stuknął. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
postudio Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Też na początku myślałem, że może za późno palec ze spustu zdjąłem. Ale gdybym go stuknął to by był (martwy, ale jednak). A go nie ma. Chyba trzeba rozpocząć czyszczenie jeszcze raz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Wgraj zapis przed walką i w celowniku czytaj zanim kogoś zabijesz. Brat Luis kręci się w czasie walki po wiosce,trzeba uważać by nie wysłać go w nicość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
postudio Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Sprawa się wyjaśniła... przy trzecim podejściu... Brat Luis się w końcu ujawnił. Przy drugim podejściu też chyba był, bo po wybiciu wszystkich z ochrony, z pod podłogi w jednym z domów dochodziło chrapanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2010 W mojej Soljance ten czub po rozmowie strzelił sobie w głowę . Nie wiem czy tylko u mnie ,czy zawsze .Odszedłem tak 10 metrów i bam....gość leży na podłodze, ktoś inny nie strzelał ,bo w pokoju nie było okien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2010 U mnie też się sam zastrzelił.To samo Rabinowicz.To chyba taki dowcip twórców na pozbywanie się zbędnych npc. // malakas więc tak ma być dobre ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trurl3 Opublikowano 1 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2010 Wyrzuty sumienia to straszna rzecz.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawellawera Opublikowano 23 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2013 Odkopuję temat.Jest szansa na spawn Luisa na bagna? Ani w liście postaci Soljanki ani w spawnerze DMX'a nie ma jego postaci. Gram w DMX'a 1.3.4. A moja sytuacja wygląda tak: gdy dostałem zadanie na znalezienie Luisa to bieg na bagna i rzezam mścicieli. Luisa brak. Myślę "dobra wrócę później, może gra go jeszcze nie spawnuje ze względu na inne wątki gry". Wracałem tam kilka razy potem, jestem już w czasie questów Kła, a Luisa jak nie było tak nie ma. :/ To na pewno błąd gry ze spawnowaniem go. Co radzicie? Spawn, kombinowanie czy odpuścić sobie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Emperor Opublikowano 23 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2013 Gdy grałem w Solę Brat Luis pojawił mi się po 5 wczytaniu save, kilka razy go zabiłem w ferworze walki, więc motyw powtarzałem kilkakrotnie używając SWD, najpierw obierałem cel a później sprawdzałem nazwę klienta, na deser zostawiłem Luisa. Najpierw sprawdź czy zrobiłeś wszystko zgodnie z poradnikiem czyli:18. Idziemy do Prypeci, znajdujemy Rabinowicza w domu z Restauracją Gastronom naprzeciwko hotelu. Radzę zapisać grę przed rozmową z Rabinowiczem.19. Rozmawiamy, otrzymujemy informację o "Czarnym Doktorze", wracamy do Kota.20. Zdajemy sprawę Kotu, otrzymujemy zadanie porozmawiania z Zacharem.21. Rozmawiamy z Zacharem, otrzymujemy zadanie wzięcia żywcem Brata Luisa.22. Idziemy na Bagna, baza mścicieli jest na północnym-wschodzie lokacji blisko pólnocnego wyjścia na Kordon. Czyścimy ochrone, nie ruszając Brata Luisa, rozmawiamy z nim, otrzymujemy informacje o Francuzie.23. Na bazie Wolności znajdujemy trupa francuza, zabieramy jego PDA, oddajemy Zacharowi.24. Otrzymujemy zadanie znalezienia Kła i idziemy wypełnić kwesty... "Poszukiwania szkatułki i sejfu tajemniczego stalkera", "Poszukiwania tajemniczego stalkera".Załóżmy, że to nie działa. W pliku npc_new.xml jest wpis: <character id="brat_luis"> <class>brat_luis</class> </character>może to zbyt mało skomplikowanie wygląda, ale brat_luis to może być właściwy adres do spawnera. Rosyjski zapis to Брат Луис.Filmik tytułem uzupełnienia: http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=-apYPoeZhDY 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawellawera Opublikowano 24 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2013 Niestety wszystko robiłem zgodnie z poradnikiem :( Spróbuję spawnerem może jakoś się to rozwiąże. Wielkie dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Emperor Opublikowano 24 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2013 Sam widziałeś filmik, nie wiem dlaczego gościu się nie pojawił?, w każdym razie - pozostaje spawner, który może pomóc, chociaż tak naprawdę to zadanie prowadzi do PDA Francuza, w ostateczności będziesz musiał je zespawnować żeby questy poszły dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawellawera Opublikowano 25 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2013 Spawner nie spawnuje po wpisaniu brat_luis, może to jakieś zabezpieczenia albo po prostu inna nazwa npc. PDA Francuza zespawnowałem sobie do plecaka ale nie ma to żadnego znaczenia dla gry. Przewiduję, że to jest na zasadzie: musi być A żeby zadanie X się zaliczyło, a jeśli będzie B z zadania Y (kolejnego po X) to nic się nie stanie. Więc mam PDA Francuza ale zadanie na Luisa dalej jest. No to nic, przebieduje to jakoś do końca zadań, które mogę zrobić. Jeszcze raz dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Emperor Opublikowano 25 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2013 Spróbuj z PDA Francuza iść do Zachara, pomijając część dotyczącą Brata Luisa i związanej z nią wizyty na Magazynach, może od tego momentu gra wystartuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi