test012 Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Po wielu próbach udało mi się nakłonić tego moda do współpracy. Mianowicie brakowało mi kilkunastu plików w: *\gamedata\config\text\rus których nie było nawet w patchach i fixach. Uzupełniłem braki z paru innych modów, ale tylko czekać, aż wszystko się posypie. Czy tylko ja miałem takie braki? Czy ktoś, komu mod dobrze działa, mógłby podzielić się całym katalogiem: *\gamedata\config\text ? To zaledwie kilka MB, a wolałbym mieć dobre pliki... Chętnym z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Nie mogę odpalić moda, wydaje mi się że zrobiłem wszystko jak należy: 1.Patch 1.0005 2.Pobrałem podstawowe archiwum moda, wyskoczył instalator to zainstalowałem wszystko do folderu ze stalkerem. 3.Pobrałem i zainstalowałem patch. 4.Pobrałem spolszczenie i dałem do folderu z grą. Próbuję odpalić i wyskakuje takie coś: FATAL ERROR [error]Expression : fatal error [error]Function : CResourceManager::_GetBlender [error]File : E:\stalker\sources\trunk\xr_3da\ResourceManager.cpp [error]Line : 49 [error]Description : <no expression> [error]Arguments : Shader 'ufp_shaders\ufp_blend' not found in library. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korn06 Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Zainstaluj mod na pulpit i stamtąd przenieś do folderu z grą- tylko zwróć uwagę na podwójną gamedatę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2011 No dobra, to spróbuję jeszcze raz to zainstalować wszystko. Dzięki Korn. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korn06 Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Aha, chyba jeszcze trzeba podmienić 2 pliki: unins000 , które tworzą się obok gamedaty moda do podstawki ze Stalkerem- znajdziesz gdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Ale co zrobić z tą podwójną gamedatą ? jedną dać do drugiej i wkleić do stalkera ? czy tylko jedną wsadzić do folderu z grą ? A te pliki unis000 to jak podmienić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korn06 Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2011 W folderze z podstawką ma być jedna gamedata. Pliki unis000 tworzą się jak instalujesz podstawę moda obok gamedaty. Podmień je do podstawki Stalkera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2011 I znów to samo. Czwarty raz przeinstalowałem stalkera razem z próbą instalacji LWR i bez skutku. Zrobiłem jak napisałeś, dałem tylko jedną gamedatę. Chyba się już poddaje, nic się nie da zrobić.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korn06 Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Więc albo źle pobrałeś , albo źle skopiowałeś. Wypisałem haczyki na które trzeba uważać w czasie instalacji i mod uruchamia się prawidłowo. Teraz musisz sam pokombinować co źle zrobiłeś. LWR działa na 100% http://img713.imageshack.us/img713/9796/sslukasz080111140619mai.jpg http://img691.imageshack.us/img691/1466/sslukasz080111140224pre.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Rozpakowujesz podstawkę moda do osobnego folderu. Sprawdzasz czy w rozpakowanych folderach gamedata nie ma drugiej gamedaty Wyciągasz tylko ostatnią gamedatę i przenosisz do katalogu gry Rozpakowujesz patcha do osobnego folderu Sprawdzasz czy w rozpakowanych folderach gamedata nie ma drugiej gamedaty Przenosisz tylko ostatnią gamedate do folderu gry Zgadzasz sie na zamiane plików Rozpakowujesz polonizację Przenosisz gamedatę do katalogu gry Zgadzasz się na zamiane plików Grasz Nie musisz kombinować z plikami uniinstall, czy innymi.Jak ci się mod znudzi to wykasujesz gamedatę i po problemie.Te pliki mają za zadanie przy deistalacji stalkera odinstalować go razem z modem a nie tak jak do tej pory że gamedata moda zostawała.To samo te inne pliki tylko przenosza katalogi screen, logs i save z dysku C do katalogu gry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Okej, dzięki. Po tym dokładnym opisie instalacji sądzę że sobie poradzę tym razem. --23:18-- Mod działa, dzięki chłopaki że mi pomogliście :) Temat oczywiście już do zamknięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korn06 Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Okej, dzięki. Po tym dokładnym opisie instalacji sądzę że sobie poradzę tym razem. --23:18-- Mod działa, dzięki chłopaki że mi pomogliście :) Temat oczywiście już do zamknięcia. Ale dlaczego nie mogłeś poprzednio uruchomić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Robiłem głupi błąd z początku. W rozpakowanych folderach nie zauważyłem że są dwie gamedaty, od razu wszystko dawałem do głównego folderu z grą, dopiero potem zrobiłem tak że najsampierw rozpakowałem byle gdzie a potem dawałem jedną gamedatą do folderu z SHOC, a na to patch i spolszczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korn06 Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Robiłem głupi błąd z początku. W rozpakowanych folderach nie zauważyłem że są dwie gamedaty, od razu wszystko dawałem do głównego folderu z grą, dopiero potem zrobiłem tak że najsampierw rozpakowałem byle gdzie a potem dawałem jedną gamedatą do folderu z SHOC, a na to patch i spolszczenie. Ech... a co pisałem w 2 poście? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kmicic0 Opublikowano 25 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2011 Przy uruchamianiu gry taki błąd pomocy. FATAL ERROR [error]Expression : no_assert [error]Function : CXML_IdToIndex<class CSpecificCharacter>::GetById [error]File : e:\stalker\sources\trunk\xr_3da\xrgame\xml_str_id_loader.h [error]Line : 112 [error]Description : item not found, id [error]Arguments : stalkersna stack trace: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Кристофер (Kpuc) Opublikowano 25 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2011 Chyba brak ikony jakiegoś trunku ?! Opisz co i jak robisz ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kmicic0 Opublikowano 25 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2011 Zaraz przy próbie uruchomienia moda np na stalkerze wyskakuje mi ten błąd pliki pobrałem z twoich linków drugi rzut. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Кристофер (Kpuc) Opublikowano 25 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2011 Kolejność instalacji moda LWR ver. 6.7 1...Podstawka Soc w wersji 1.005. 2...Mod LWR..format .exe..wielkość 1,65 GB 3...Zbiorczy patch...Patch 6.7 aktualizowanie +.rar. Wrzucamy do gry jego zawartość (nie wrzucamy całego), potwierdzamy zmiany 4...Archiwum dla dynamicznego oświetlenia (opcjonalne dla mocnych PC) 5...Spolszczenie (gdy tylko pojawi się w pobieralni forum) W katalogu gamedata/ config/ text zrobić kopię katalogu 'rus' i zmienić nazwę na 'pol'. (powinny być dwa foldery RUS i POL) Następnie w katalogu gamedata/config odszukać plik localization.ltx i po otworzeniu go w notatniku odszukać linijkę language = rus zmienić na language = pol Pozostają standardowe zmiany w pliku fsgame.ltx (gamedata false na true) i gramy Dla posiadaczy procesorów x2..x4 oraz 4gb RAM systemy 32/64 bit polecam temat... http://www.stalkerte...ze-w-stalker-a/ Czy zrobiłeś wszystko według instrukcji ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kmicic0 Opublikowano 25 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2011 Zrobiłem jak napisałeś i po skopiowaniu localization taki błąd po zlikwidowaniu rus nie można odczytać imion i celów misji. FATAL ERROR [error]Expression : fatal error [error]Function : CStringTable::Load [error]File : E:\stalker\sources\trunk\xr_3da\xrGame\string_table.cpp [error]Line : 53 [error]Description : <no expression> [error]Arguments : string table xml file not found ui_st_mm_mp.xml, for language rus stack trace: Spolszczenie pobrałem z waszej strony kolejny błąd brak możliwości przeładowania broni. Foty ze spolszczeniem nie wiadomo co jest napisane http://imageshack.us...11145702pr.jpg/ http://imageshack.us...11145900pr.jpg/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 25 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2011 Typowy błąd instalacji... Postawić grę SoC w wersji 1.005..uruchomić , wyjść z gry...zainstalować mod ... rozpakować i zainstalować patch 6.7... 1. sprawdź czy gra nie zrobiła dwa foldery gamedata... jeżeli tak to jest błąd....rozpakuj pliki patcha na boku i zawartość wrzuć do gamedata moda 2. nie usuwamy Rus tylko robimy jego kopię..maja być dwa Pol i Rus 3. można wrzucić spolszczenie Bardziej szczegółowo instalację opisuje post nr 10..by Kobal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wilk12211 Opublikowano 6 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2011 Witam, mam problem. Pobrałem http://www.stalkerte...rania-moda-lwr/ na oświetlenie statyczne a następnie polonizacje. I nie chce odpalić oto problem FATAL ERROR [error]Expression : I [error]Function : CInifile::Load [error]File : E:stalkersourcestrunkxrCoreXr_ini.cpp [error]Line : 166 [error]Description : Can't find include file: [error]Arguments : ammo_boxes.ltx stack trace Proszę o szybką pomoc.: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korn06 Opublikowano 6 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2011 Problem z patchem, na jakim grasz- LWR wymaga podstawki w wersji 1.0005 http://www.stalkerte...tacji-moda-lwr/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wilk12211 Opublikowano 6 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2011 Wersje mam 1.005 ale nie mam tego patcha jakiegoś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korn06 Opublikowano 6 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2011 Jakigo patcha, zrób to co w instrukcji i musi działać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wilk12211 Opublikowano 6 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2011 Nie działa dalej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi