oloo Opublikowano 3 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2010 Po oddaniu notebooka Fanatowi, dał namiar na portal. Polazłem, włażę i: Expression : no_assert Function : CALifeStoryRegistry::add File : E:\stalker\patch_1_0004\xr_3da\xrGame\alife_story_registry.cpp Line : 30 Description : Specified story object is already in the Story registry! Ki czort? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 3 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2010 Jakie zainstalowałeś dodatki..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trurl3 Opublikowano 3 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2010 Niestety, nie mam dobrych wieści. Błąd spotykany jest w miarę często, ale nie znaleziono na niego jednoznacznego lekarstwa. Możesz spróbować dwóch rzeczy: 1. Przeczekać emisję na innej lokacji 2. Przeinstalować soljankę - uwaga na dodatki! Innych sugestii nie ma, sorry... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oloo Opublikowano 3 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2010 Z dodatków - tylko kumulatywny, o ile pamiętam. Tylko to, co polecane na czystą wersję. Zaraz po instalce Soljanki. Od tamtej pory nic nie instalowałem. A, i fixa na tacstońk czy jakoś tak. trurl3 - nie ma emisji, chyba, że zaczyna się w momencie wejścia w portal. Ale muszę przechodzić tą drogą? Koniecznie portalem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 3 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2010 Dlaczego chcesz korzystać z portalu na Magazyny ..? wcale nie musisz i drogę na magazyny dostajesz przy okazji zadania na wyłączenie Mózgozwęglacza. W ciągu całej gry nie skorzystałem z tego portalu ani razu. Jeżeli chcesz skorzystać to upewnij się ,że znasz drogę powrotną z MW.... 2. Na Magazyny Wojskowe. 1-szy wariant. Odprowadźcie Krugłowa przez Dzicz i przynieście Barmanowi otrzymana fleszkę. 2-gi wariant. Można kupić u Informatora w Barze. // Trurl3 dobrze pamięta.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trurl3 Opublikowano 3 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2010 Nie wiem, ja tam nie doszedłem . Jeśli możesz, przedtem wczytaj poprzedniego sejwa. Z tą emisją chodzi o to, żebyś wyszedł na inna lokacje i tam doczekał się do emisji - a czasem może to zabrać nieco czasu. Ustaw jak najdłuższe spanie, oczywiście będąc w miejscu gdzie możesz przeczekać emisję. Po emisji wróć i spróbuj jeszcze raz. Znalazłem kogoś, kto zgłaszał ten sam błąd w tej samej sytuacji, ale nikt mu nie udzielił porady. Starsze zapytania o ten sam błąd tez nie otrzymały odpowiedzi, a wręcz była mowa, że nie ma na to znanego lekarstwa. Podejrzenie pada na instalację soljanki albo dodatki. Dlaczego chcesz korzystać z portalu na Magazyny ..? wcale nie musisz i drogę na magazyny dostajesz przy okazji zadania na wyłączenie Mózgozwęglacza. W ciągu całej gry nie skorzystałem z tego portalu ani razu. Jeżeli chcesz skorzystać to upewnij się ,że znasz drogę powrotną z MW.... Jeśli dobrze pamiętam, przejście z Baru na MW otrzymuje się od Barmana po przyniesieniu fleszki Krugłowa po uratowaniu go i odprowadzeniu do przejścia na Jantar. Przejście jest dwukierunkowe, więc nie ma problemu z powrotem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 3 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2010 Jeśli dobrze pamiętam, przejście z Baru na MW otrzymuje się od Barmana po przyniesieniu fleszki Krugłowa po uratowaniu go i odprowadzeniu do przejścia na Jantar. Przejście jest dwukierunkowe, więc nie ma problemu z powrotem Nie wiem jak daleko w grze jest Oloo na początku gry lepiej nie korzystać z tego portalu , bo jest to droga bez powrotu. Dopiero kwest na Krugłowa otwiera normalne przejście.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oloo Opublikowano 3 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2010 A ja tak chyba trochę na opak robię - kwest krugłowa zrobiłem, mam wstęp na Magazyny. tylko zaciekawił mnie ten portal, to se wlazłem Łażę po Zonie i robię rózne dziwne rzeczy, zapewne w dowolnej kolejności. Trzeci dzień szukam Pustynnego Orła dla Freemana np O ile pamiętam, było coś n/t w poradniku, jak już działa, to chyba wlezę i zerknę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 3 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2010 Orzeł jest tam gdzie była strzelba rodowa ...na Dziczy obok miejsca gdzie spadł śmigłowiec Krugłowa jest zasypany tunel ...pistolet jest w jednym z kontenerów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oloo Opublikowano 3 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2010 A dzięki Co ciekawe, strzelbę mam zaliczoną Ale nie mogę odpalić gry, teraz bez względu na save - wywala mi ten sam błąd. Chyba mnie przeinstalowanie czeka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 3 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2010 Wgraj poprzedni zapis ... jeden z wielu który jest przed błędem co wszystkie nie działają..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oloo Opublikowano 3 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2010 Niestety, nie mogę żadnego wgrać - teraz wsio mi wywala z tym błedem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 3 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2010 Zachowaj zapisy i postaw grę od nowa ...wyczyść porządnie rejestr ..powinno się poprawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oloo Opublikowano 3 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2010 Tak tez zamierzam zrobić. Czysta soljanka, plus spolszczenie. Coś jeszcze jest wymagane, czy tyle starczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trurl3 Opublikowano 3 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2010 To w zupełności starczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oloo Opublikowano 4 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2010 No i dupa blada. SoC wywalony, wyczyszczony rejestr, nowa instalka SoC/Soljanki/rc2 i dalej mam ten sam błąd obojętnie jakiego bym nie wrzucał save`a. A, wrzuciłem jeszcze tego Autosave. Gra ładuje się do pewnego momentu i dalej jak w pierwszym poście. No szlag mnie trafi..od wczoraj nie mogę sobie z tym poradzić. Kompa mam zmienić, czy co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vorenus Opublikowano 4 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2010 1. Stalker SoC 2. Upatchuj do 1.04 3. Zmień zapis w pliku fsgame ltx drugą linijkę aby wyglądała tak: $game_data$ = true| true| $fs_root$| gamedata\ 3. W katalogu moda gamedata/config/text/ utwórz katalog o nazwie "pol" 4. Do utworzonego katalogu "pol" skopiuj zawartość katalogu "rus" 5 Otwórz katalog gamedata\config\localization.ltx. i zmień w drugiej linijce z "rus" na "pol": [string_table] language = pol font_prefix = ;_cent ;_west 6.Wrzucasz całość do katalogu gry 7.Teraz wrzucasz RC 2 8.Zmień (polecam ręcznie)pliki w game data/ textures/Aaz/ m4a1 mają rozszrzenie .DDS ma być zmienione wszędzie z tackstock na tacstońk. Możesz spróbować poratować się tym patchem: exp_patch_08.08.2010_scripts Pl + de_scripts u mnie rozwiązał kilka problemów. malakas pisze żeby po rozwiązaniu problemu pozbyć się go wgrywając de_sripts ale sam już zadecydujesz. Jeżeli nie pomoże to będzie lipa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oloo Opublikowano 4 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2010 1 - zrobione. 2 - zrobione 3 - zrobione Drugie 3 - zrobione 4 - zrobione 5 - zrobione 6 - zrobione 7 - zrobione 8 - wrzucony patch trurla Nie mogę znaleźć polecanego patcha. Ale wczytał mi sie jeden save, niestety, stary - jeszcze na 1 poziomie x18. Lepsze jednak to, niż nic :/ Dzięki za podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vorenus Opublikowano 4 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2010 Ten patch wysłał mi na skrzynkę niezawodny malakas. Nie znam działającego linka do ściągnięcia... Poproś malakasa przez PW albo box to pewnie Ci prześle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oloo Opublikowano 4 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2010 Przy save`ach - z wyjątkiem tego jednego - mam napis "no data". Coś je zepsuło, kurna. I jak kliknę potem na inny, to poprzedni znika z listy. Dziwne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 5 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2010 Jeżeli masz ..no data to źle zacząłeś grę ...najpierw uruchamiamy nową grę po paru chwilach...robimy zapis 0 wychodzimy z gry i dopiero potem wstawiasz tam plik z zapisami gry oraz user. Ten sposób testowałem przynajmniej 5 razy i nigdy mnie nie zawiódł. Patch o którym pisze Vorenus jest obarczony błędami i należy go używać tylko w ostateczności na mały okres czasu w grze. // A jeżeli jestes na poczatku to tak jak mówi Trurl3 wszystko nowe i po klopocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trurl3 Opublikowano 5 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2010 Wczoraj właśnie doszedłem do teleportu od Fanata i po odszukaniu portalu za nasypem bez problemu przerzuciło mnie do MW. Ale ja gram już w Soljankę z dopa i RC3. Dlatego rzuć to wszystko i instaluj nowa wersję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oloo Opublikowano 5 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2010 Czyli nowa instalka? malakas // jak najbardziej nowa instalka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trurl3 Opublikowano 5 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2010 Wszystko nowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi