Jump to content

Nieprzetłumaczony komunikat i zanik HUD'a

Recommended Posts

Wracając z pierwszego laboratorium po wręczeniu Sidrowiczowi dokumentów tuz przed przejściem na wysypisko pojawia sie komunikat głosem kobiety i jakaś rozmowa niestety nie przetłumaczona (nie mam zdjęcia bo coś mi nawala z robieniem zrzutów ekranu w czasie gry) no i w momencie pojawienia się tych wiadomości znika mi cały HUD celownik oraz nie pozwala na prowadzenie konwersacji i sprawdzanie wyposażenia i PDA :/ (po chwili wyłącza okno ekwipunku) Wcześniejszy save i zmiana lokacji nic nie pomogły! :<

Nie wiem jakim cudem masz ten fragment nieprzetłumaczony. Normalnie jest to komunikat o zepsuciu PDA i że trzeba go naprawić u Docenta w Barze. Były już na forum tematy o tym problemie, możesz poszukać. Zrzuty robisz domylslnie na F12, zapisują się w dokumentach w StalkerSHOC

To że ci się wszystko wyłącza to jest dobrze.Właśnie tak ma być.Musisz się dostać do Baru.Przy wejściu do Barmana hud wróci i dostaniesz komunikat o koniecznej naprawie.Czemu masz nieprzetłumaczony komunikat nie wiem.Na pewno to nie wina spolszczenia.Dalej grasz na tej dziwnej wersji z PB ? Tu jest nawet ważne jakiej podstawki używasz.Różne wersje językowe stalkera minimalnie różniły się między sobą a spolszczenie jest przygotowane przy założeniu że masz polską wersje Cienia Czarnobyla, o patchu 1.004 nie wspomnę :)

Dziwne , u mnie był normalnie po polsku ten komunikat, grałem na spol. z 20.01. Pobierz spol. z pobieralni, załóż i wczytaj sejwa sprzed wejścia w to miejsce w którym przychodzi komunikat o zepsutym PDA. Tak, plecak też jest uszkodzony, po naprawie u Docenta wszystko wraca do normy.