kain047 Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Witam! Grałem już wcześniej w LRW bez patchy, w polskiej wersji i było wszystko spoko do momentu dojścia do Zatonu.Tam miałem problemy z Brodaczem który wychodził z za lady(gdy mutanty napierały na skadowsk) i ginął w anomalii lub jakiś mutant go zabijał co kończyło się zawsze zawiechą i crashem do pulpitu.Bez logu. Więc wywaliłem całą gamedate i zacząłem jeszcze raz od początku: -S.T.A.L.K.E.R. 1.0005 (ang. z pl, od CDP) -LWR ściągnięty z naszego forum(1.64GB z jakimś ichniejszym instalatorem) -Patch 6.7(link z forum,również w tym samym instalatorze) -polonizacja niestety ale gra się w ogóle nie włącza.Cały czas jeden błąd: Expression : fatal error Function : CRender::texture_load File : E:\stalker\sources\trunk\xr_3da\xrRender\Texture.cpp Line : 295 Description : <no expression> Arguments : Can't find texture 'rrgp_menu_hud' Próbowałem też ostatnie 2 pkt odwrotnie czyli najpierw patch potem pl ale efekt ten sam. Wszystkie instalatory wypakowywane na pulpit a potem dopiero przerzucane folderu z grą. O co chodzi z tym błędem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Po prostu brakuje ci tekstury,sprawdź jeszcze raz instalację.zarówno mod jak i patch rozpakowują się do własnych folderów,dopiero w nich jest właściwa gamedata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain047 Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Zrobiłem wszystko jak w odnośniku.Kopiowałem każdy folder z osobna.Dopiero po wrzuceniu polonizacji wyskakuje ten sam błąd.Po instalacji podstawki moda i po patchu gra się uruchamia normalnie. Od czego jest ta texturka?Może mógłby ktoś wrzucić tylko ten plik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Myślę że wiem co masz źle, ty masz złego patcha zainstalowanego.Musisz mieć patch 6.7 kumulacyjny.Dopiero w nim się pojawia ta tekstura. Tu masz linka http://narod.ru/disk/18296865001/%D0%BF%D0%B0%D1%82%D1%87%206.7-%D0%BE%D0%B1%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%BB%D1%91%D0%BD%D0%BD%D1%8B%D0%B9%2B.rar.html Dla porządku był patch 6.7 i do niego jeszcze jeden patch.I jest patch 6.7 kumulacyjny opisany w temacie LWR jako obowiązkowy dla spolonizowanej wersji LWR. Patch 6.7 kumulacyjny zawiera stary patch 6.7 późniejszą poprawkę i kilka innych zmian które śą konieczne do stabilnej gry. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain047 Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Już znalazłem plik który powodował bład.Plik nazywa się iu_mm_main.Po wrzuceniu pliku z rosyjskiej wersji wszystko jest cacy poza tym ze nie ma avatarów postaci ponad informacjami o frakcji i nastawieniu podczas rozmowy z npcami. Co do patcha faktycznie możesz mieć racje.Patch który ja pobrałem miał jakieś...150mb.ten widze ma 426mb. W takim razie już pobieram i zobaczymy czy wszystko będzie OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2011 No to czekamy :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain047 Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2011 A wiec na zrobiłem wszystko od początku i działa.Wszystko jak do tej pory jest jak należy.Czasem zdarzy się jakiś wylot do pulpitu bez loga ale to na prawde dzieje się sporadycznie.Dziękuje za pomoc. Z mojej strony to chyba tyle,myśle ze temat można zamknąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerczi Opublikowano 25 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 Zainstalowałem moda zgodnie z opisem i niestety wyrzuca mnie na pulpit z bugtrapem...: FATAL ERROR [error]Expression : fatal error [error]Function : CResourceManager::_GetBlender [error]File : E:stalkersourcestrunkxr_3daResourceManager.cpp [error]Line : 49 [error]Description : <no expression> [error]Arguments : Shader 'ufp_shadersufp_blend' not found in library. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yurek Opublikowano 25 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 @ jerczi Zmień ustawienia oświetlenia z dynamicznego na statyczne, lub zainstaluj specjalnego patcha pod oświetlenie dynamiczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerczi Opublikowano 25 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 W tym problem, że nie mogę tego zmienić, bo mnie wywala na pulpit..spróbuję tego patcha ściągnąć i zaistalować...tylko nie wiem, jak ja ściągne z tej rosyjskiej strony..gdyż nie mogę się rozeznać jak to zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 25 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 Kliknij w link w temacie..potem klikaj pobierz/pojawi się reklama..wyłącz reklamę..klikasz pobierz za darmo..jeżeli reklama wyłącz..wpisać kod..pobierać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerczi Opublikowano 25 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 Robię tak, jak mi pisałeś, ale oprócz reklam po wpisanie kodu nic nie ma,,,? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 25 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 Rzeczywiście coś jest nie tak...spróbujemy poszukać innych linków..sam dodatek jest duży bo około 650 MB. Może postaw jeszcze raz podstawkę na oświetleniu statycznym i wrzuć moda..może ruszy i będzie szybciej niż pobieranie dodatku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korn06 Opublikowano 25 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 Mi normalnie pobiera przez przeglądarkę i przez jdownloader- wystarczy skopiować, nie trzeba wpisywać tych kodów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerczi Opublikowano 26 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2012 Ściągnąłem wreszcie, ale nic to nie dało...gra nie może zaskoczyć..wyrzuca ten sam bugtrap...ręce mi już opadły... :wallbash: :wallbash: :wallbash: :wallbash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 26 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2012 Opis instalacji..http://www.stalkerteam.pl/topic/2734-opis-instatacji-moda-lwr/ To pisz po kolei jak instalowałeś i jaka wielkość plików. Może coś brakuje w shaders i wyrzuca grę na pulpit. 1...jaka wielkość gamedata po rozpakowaniu 2..jaka wielkość patch 6.7 +rar 3..kolejność instalacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Кристофер (Kpuc) Opublikowano 26 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2012 Do LWR powinieneś pobrać paczkę tekstur, pobrałeś ją ? Posiadasz grę kupioną teraz (extrak klasyka) czy premierowa ? Chodzi tu o to czy masz wersje gry do moda 0.4 Tyle zajmują pliki, sprawdź czy u ciebie tak samo i czy nie ma błędów CRC Sprawdź czy gra nie zainstalowała się ''gamedata/gamedata'' Podaj jeszcze specyfikacji komputera, to tak na marginesie, jeżeli grałeś w inne mody i działały, to nie musisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerczi Opublikowano 26 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2012 Opis instalacji..http://www.stalkerte...tacji-moda-lwr/ To pisz po kolei jak instalowałeś i jaka wielkość plików. Może coś brakuje w shaders i wyrzuca grę na pulpit. 1...jaka wielkość gamedata po rozpakowaniu 2..jaka wielkość patch 6.7 +rar 3..kolejność instalacji Zainstalowałem w takiej oto kolejności: 1. S.T.A.L.K.E.R. - Cień Czarnobyla. 2. Patch do podstawki wersji 1.005. 3. Uruchomiłem grę i zapisałem. 4. Mod LWR..format .exe..wielkość 1,65 GB. 5. Zbiorczy patch...Patch 6.7. 6. Spolszczenie. Edit.. Pobrałem paczkę tekstur ale to nie pomogło...gra jest oryginalna premierowa...najpierw zainstalowałem moda wielkości 1 727 301 i gra się nie uruchomiła (wypad na pulpit), później zmieniłem zgodnie z sugestią malakasa na z oświetleniem statycznym wielkości 1.65 GB...ta zmiana też nie pomogła...a co do innych modów to wszystko działało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 26 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2012 Sprawdź czy w folderze gamedata nie ma przypadkiem drugiej gamedaty. Te archiwa się tak dziwnie rozpakowywały. Najlepiej rozpakować wszystko gdzieś na boku a dopiero potem przenosić po kolei do katalogu gry. Kopiuj same gamedaty, bez tego całego dodatkowego badziewia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerczi Opublikowano 26 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2012 Sprawdź czy w folderze gamedata nie ma przypadkiem drugiej gamedaty. Te archiwa się tak dziwnie rozpakowywały. Najlepiej rozpakować wszystko gdzieś na boku a dopiero potem przenosić po kolei do katalogu gry. Kopiuj same gamedaty, bez tego całego dodatkowego badziewia. Sprawdziłem i otóż się okazało, że w folderze gry jest jedna gamedata, ale w tej gamedacie jest druga...co mam teraz zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 26 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2012 Poprzednio wkleiłem link do instrukcji... Przeczytać dokładnie instrukcję instalacji..i zainstalować moda według opisu.. ..polecam opis Kobala o podwójnych gamedata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 26 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2012 http://www.stalkerteam.pl/topic/2734-opis-instatacji-moda-lwr/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Кристофер (Kpuc) Opublikowano 26 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2012 Sprawdź czy gra nie zainstalowała się ''gamedata/gamedata'' Sprawdziłem i otóż się okazało, że w folderze gry jest jedna gamedata, ale w tej gamedacie jest druga...co mam teraz zrobić? Przenieś pliki z gamedata/gamedata do gamedata pierwsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerczi Opublikowano 26 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2012 Już zrobiłem z tym porządek...gra ruszyła...szkoda tylko, że ten ktoś nie mógł od razu zrobić tak, żeby była jedna gamedata...ja poprostu nie zauważyłem i z tąd te problemy..w ogóle bardzo dziękuję wszystkim za pomoc... :thumbsup: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi