Vorenus Opublikowano 3 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2010 Ciekawa rzecz, ale jak dotąd w obecnej Soljance nie próbowałem zniechęcony fiaskiem podejść w poprzednich jeszcze nie przetłumaczonych wersjach. Teraz będę musiał bo potrzebuję do zadań: - Skalp Kontrolera - dla Górnika - mam ale nie chcę się pozbywać - Plazmowa Gąsienica - dla Cienia Monolitu - mam dwie ale również nie chcę się z nimi rozstawać - Grzechotka - dla Cienia Monolitu - nie posiadam. Recepty mam w PDA dla każdego z tych artów ale pojęcia nie mam jak faktycznie się za to zabrać... 1. Mam artefakt wrzucić w konkretną anomalię? Próbowałem w poprzednich wersjach i był z tym kłopot. Niektóre anomalie wypychają arty na zewnątrz a w niektóre nie ma szans nic włożyć bo wywalają je z marszu. 2. Mam wejść w anomalię z artefaktem? 3. Czas podany w recepcie potrzebny do przekształcenia obejmuje korzystanie z opcji snu? Jeżeli bawiliście się w aptekarstwo z artami to może ktoś napisze instrukcję łopatologicznie, tak jak kiedyś opisałem korzystanie z zestawów remontowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trurl3 Opublikowano 3 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2010 A nie lepiej wykonać zadanie na odzyskanie kompromitujących dokumentów dla Kuzniecowa i otrzymać za to Artmodyfikator? Wtedy przekształcanie artefaktów staje się wręcz banalne. Ale jeśli chcesz postępować kanonicznie, musisz zbliżyć się maksymalnie do anomalii i wrzucać po kolei wszystkie składniki. Silny błysk będzie oznaczał sukces. Czekając na zakończenie modyfikacji możesz robić co chcesz. Sen jak najbardziej wchodzi w rachubę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vorenus Opublikowano 3 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2010 Kuzniecowa odstrzeliłem jeszcze na początku... Tak jakoś wyszło... Wracając do recept, piszesz żeby wrzucać składniki i powinien pojawić się błysk. Co w razie gdy wrzuca się tylko art niższego rzędu i czeka na "awans"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 3 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2010 W recepcie jest z reguły 4 składniki nie jeden ( jest bardzo mało wypadków że z jednego tworzy się inny ) i nie wiem czy te recepty działają, gdy nie ma się ich w swoim PDA . Do tego każda recepta ma określoną anomalię i czas do przetworzenia składników.Najdłużej było chyba 10 godzin ...szczerze powiem nigdy nie próbowałem zrobić art. bez maszynki Kuzniecowa . Możesz spać podczas "produkcji" , ale lepiej by nie było burzy . Na wszelki wypadek możesz zrobić zapis przed wrzutką... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trurl3 Opublikowano 3 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2010 Recepta jest 'nieważna' jeśli jej nie zdobyłeś, to znaczy, jeśli jej nie masz w PDA. natomiast przy pomocy Artmodyfikatora można eksperymentować i jak czytałem, można czasem uzyskać efekty bez posiadania recepty. Czyli nie trzeba było spieszyć się z odstrzałem Kuzniecowa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vorenus Opublikowano 4 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2010 Otóż, Panowie jest tak, że istnieje w encyklopedii w PDA rozdział pt. "Recepty". W tym rozdziale są opisy jak z konkretnego artefaktu uzyskać inny i jest to modyfikacja dokonywana po wrzuceniu TYLKO SAMEGO konkretnego artefaktu do konkretnej anomalii na określony czas. Recepta podaje jeszcze jakie jest prawdopodobieństwo sukcesu i degradacji artefaktu. Bardzo żałuję, że nie posiadam artymodyfikatora ale nie mam i muszę bawić się a alchemika. Mam zamiar pobawić się tym jeszcze dzisiaj wieczór, oczywiście napiszę co zdziałałem. Jeżeli ktoś z Was wie który plik odpowiada za artymodyfikator to proszę o podpowiedź a jak spróbuję dodać go do sprzedaży któremuś z handlarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 4 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2010 Jeżeli masz receptę na jeden kamień to podejdź do właściwej anomali zapisanej w recepcie i próbuj go tam wrzucić . Nikt nie mówi,że nie ma recept na jeden kamień ....jest ich bardzo mało....przed wrzutką zapis bo jak zepsuje kamień to nie ma odwrotu. Jak znajdę coś o plikach to dam znać...W PDA masz dwa działy związane z artami ....Recepty ....Sposoby artmodyfikacji ....czytaj to nie jest to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vorenus Opublikowano 4 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2010 Zrobiłem już Grzechotkę - trzeba było umieścić Symbiont w Galarecie na 10 minut. Poszło zdumiewająco łatwo, wszedłem w anomalię, otworzyłem menu ekwipunku, najechałem kursorem na Symbiont dałem wyrzuć i ekran przez chwilę zrobił się biały podobnie do tego gdy wchodzimy w teleport. Po 10 minutach ponownie wszedłem w anomalię zaniepokojony bo nigdzie nie widziałem artefaktu który wrzuciłem w Galaretę. Na szczęście ekran ponownie zrobił się biały i Grzechotka była do wzięcia. Problem mam ze Skalpem Kontrolera i Plazmową Gąsienicą bo trzeba je włożyć w Piec - to mała obszarowo anomalia która wędruje za Stalkerem ale artefakty trudno w niej umieścić bo wypadają. Na dodatek bardzo rani pomimo że posiadam już Kombinezon Strażaka, czuję że będę miał z tym problem... malakas // nie wchodź w anomalię , tylko podchodź jak najbliżej ...gotowy kamień wypada z anomali i nie trzeba po niego wchodzić ...nastąpi powtórny błysk i kamyk będzie na zewnątrz.....bez maszynki jest przechlapane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trurl3 Opublikowano 5 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2010 Duża ilość stabilnych pieców znajduje się w tunelu prowadzącym z Rostoka na Jantar. Spróbuj tam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łobuz Opublikowano 15 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2010 Sam bez recepty robię artefakty Używam modyfikatora i po zrobieniu jednego artefaktu pojawia się recepta właśnie czekam co wyskoczy z Pieca http://www.stalkerteam.pl/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/wodka.png Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaco Opublikowano 16 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2010 Nie musisz włazić w anomalię wystarczy że jesteś blisko niej i wrzucasz co tam masz do niej i następuje błysk a po jakimś czasie masz gotowy artefakt,powinien być nawet znacznik czerwony że coś tam się pojawiło i wiadomość o transmutacji udanej albo i nie http://www.stalkerteam.pl/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/tongue.gif Bo nie zawsze musi się udać ;]A najlepiej jest mieć transmutator przydatna rzecz ;] co oczywiście nie gwarantuje że uda się osiągnąć cel czasem trzeba kilka razy próbować.Piec to ta anomalia która jest w tunelu do Jantara i tam najłatwiej ,pieca nie widać jest też druga podobna żar chyba się nazywa i to taka żółta mgiełka ,a jak w nią wejść to wybucha w gorę płomień.do niej chyba nie ma recept jeszcze ? A i jeszcze jedno możesz się zdrzemnąć to raczej nie ma wpływu ,a tylko przyspiesza czekanie ;p nawet emisja nie ma wpływu ,gdy wrzucasz artefakt w galaretę na drodze do baru powiedzmy to nawet jeśli nastąpi emisja i będzie już tam inna anomalia to artefakt i tak powinien być tam gdzie go wrzuciłeś.Przynajmniej u mnie tak jest :} Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yurek Opublikowano 17 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2010 Sam bez recepty robię artefakty http://www.stalkerteam.pl/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/tongue.gif Używam modyfikatora i po zrobieniu jednego artefaktu pojawia się recepta właśnie czekam co wyskoczy z Pieca To jest właśnie duży bonus wynikający z posiadania artmodyfikatora Kuzniecowa Nie trzeba mieć recepty na dany modyfikowany artefakt, żeby go stworzyć przy pomocy maszynki. Ja nie mogłem dostać recepty na Pradawne Korale, więc wkurzyłem się i załadowałem przez modyfikator Stare Korale do Galarety. I po 3 godzinach wyskoczyły z anomalii Pradawne Korale, a w PDA pojawiła się na nie recepta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi