dopyl Opublikowano 30 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2011 No i znowu musze prosić was o pomoc.Mój problem polega na tym ,że przy próbie porozmawiania z kimkolwiek podczas pierwszej wizyty na Jantarze wywale mnie to pulpitu a log wygląda tak: FATAL ERROR [error]Expression : fatal error [error]Function : CScriptEngine::lua_error [error]File : E:\stalker\patch_1_0004\xr_3da\xrGame\script_engine.cpp [error]Line : 73 [error]Description : <no expression> [error]Arguments : LUA error: ... of chernobyl\gamedata\scripts\dialog_manager.script:287: attempt to index local 'tbl' (a nil value) Pierwszą wizytę przechodze jak radzi wiele osób bez zapisywania.Nie pomaga wielokrotne wczytanie autosave oraz save sprzed weścia na lokacje.Wydaje mi się że uszkodzony jest ten plik odpowiedzialny za dialog ale proszę o opisnie specjalistów :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korn06 Opublikowano 30 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2011 Chyba masz źle spatchowaną grę- tu był taki sam błąd: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dopyl Opublikowano 30 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2011 Nie sądze wszystko było dobrze gra jest obniżona z1.006 do 1.004 moim sposobem i Soljanka działała (prawie)bez problemów.Może to jakaś pozostałość po wrednej Soljance powoduje ten błąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korn06 Opublikowano 30 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2011 Do Solianki podmieniało się plik w folderze "bin" , więc zainstaluj od nowa grę. gra jest obniżona z1.006 do 1.004 moim sposobem Przeczytaj co napisał balbina i użyj kobalowego antypatcha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 30 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2011 Log twojego błędu wskazuje raczej na problem z patchem.Przeinstaluj stalkera. Jeżeli grasz na czystej wersji to na nowo ściągnij patcha 1.004 i zainstaluj.Nie korzystaj z patcha z płyty.Jeżeli grasz na cenegowych wynalazkach spatchowanych do 1.006 to po reinstalacji skorzystaj z tego linka http://www.stalkerteam.pl/topic/1972-zmiana-patcha-1006-na-1004/ ze sposobu nr 2. Po wszystkim wczytaj zapis z przed Jantaru i jeszcze raz wejdź na lokację. Oczywiście rozumiem że nie korzystasz z żadnych " modyfikacji" pliku XR_3DA.exe ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 30 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2011 Usunąć grę programem REVO z głębokim skanowaniem rejestru...degradacja patcha w sposób podany przez Kobal...postawić mod. Najlepiej zacząć grę od początku dla pewności..jeżeli jesteś już dalej w fabule możesz wykorzystać poprzedni zapis na swoją odpowiedzialność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dopyl Opublikowano 30 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2011 Do Solianki podmieniało się plik w folderze "bin" , więc zainstaluj od nowa grę. Faktycznie dopiero mi się przypomniało że podmieniało się tam jakiś drobny pliczek.Zainstalowanie od nowa patcha 1.004 rozwiązało problem.Dziękuje wam.Znowu mnie ratujecie :D Denerwuje mnie tylko to że podczas pierwszej wizyty w jantarze nie można sejwować bo byłem już koło przejścia do lasu i mnie zombiak zabił :( I cały poziom od nowa :@ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi