robi-pl Opublikowano 21 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2011 witam. Czy moze mi ktos pomoc? Do tego momentu gralem bez problemu ,podczas przechodzenia zDM do x18 wylot i taki log. Dzieki z gory. FATAL ERROR [error]Expression : SG [error]Function : CRender::model_CreateParticles [error]File : E:stalkerpatch_1_0004xr_3daxrRender_R1FStaticRender.cpp [error]Line : 156 [error]Description : Particle effect or group doesn't exist [error]Arguments : amikmonstersphantomidle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korn06 Opublikowano 21 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2011 Przejrzyj ten temat, są podobne błędy: http://www.stalkerte...__fromsearch__1 Według mnie spróbuj cofnąć 1 ,a najlepiej 2 sejwy i próbuj ponownie wejść do X18. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robi-pl Opublikowano 21 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2011 witam. Zaczalem misje od poczatku tj od Baru i ten sam log Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 21 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2011 Obniż ustawienia graficzne do minimum i spróbuj przejść ten pechowy moment...sprawdź ,czy masz najnowszy sterownik dla grafy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robi-pl Opublikowano 21 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2011 Zrobilem wszystko ja napisal malakas i wylot Sterownik karty ok. pomocy !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korn06 Opublikowano 21 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2011 A na pewno masz prawidłowo załozonego moda? Podczas zmiany rozdziałki, trochę zmienia się hud i układ ekwipunku. Na jakim hudzie grałeś, że wskaźniki miałeś w lewym górnym rogu? We wszystkich znanych mi hudach wskaźniki były u dołu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robi-pl Opublikowano 21 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2011 witam przy zmianie ustawien zmienil sie hud zainstalowalem moda i na takim gralem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korn06 Opublikowano 21 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2011 Ja zawsze instalowałem Oficjalny Hud Stalkerteam i nie miałem problemów z wyświetlaniem. Ten wylot raczej nie z powodu Huda, ale dla pewności założ jeden z 3 hudów dostępnych w pobieralni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yurek Opublikowano 22 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2011 A próbowałeś wejść do X-18 na "oświetleniu statycznym" ? Bo jeśli chodzi o moje zdanie, to raczej coś się dzieje z plikiem "xrRender_R1". W razie czego pisz na PW, podrzucę Ci w/w plik z mojej wersji Solianki - u mnie działa ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robi-pl Opublikowano 22 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2011 Witam. Gralem na ustawieniach maksymalnych grafiki i z hud-em bylo wszystko ok. wszystkie wskazniki w lewym gornym rogu,po zmianie na minimalne wskazniki byly w prawym dolnym. Ustawilem na max i wszystko ok.Jesli chodzi o hud nie instalowalem zadnego. Probowalem na kazdym oswietleniu. Co do pliku to byc moze jest jak mowi Yurek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korn06 Opublikowano 23 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2011 To ten plik z mojej wersji, spróbuj podmienić- zrób kopię zapasową swojego 'xrRender_R1' http://www.przeklej....ll-0033j78mpbq4 Tylko zmień nazwę tego pliku ,który wrzuciłem , na taką jaką masz w twoim folderze 'bin' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robi-pl Opublikowano 23 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2011 Witam Dzieki korn06 za plik , zainstalowalem i bez zmian .przeinstalowalem wszystko i ten sam log Wczesniej zainstalowany mialem mod DMX do soljanki ,dosc dlugo gralem i nie bylo problemu ze zmiana lokacji X18 czy innej. Nie wiem co mam zrobic jeszcze. Dzieki za probe pomocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korn06 Opublikowano 23 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2011 to wyślij sejwa z DM sprzed wejścia do x18 to sprawdzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yurek Opublikowano 24 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2011 Jest jeszcza jedna szansa zanim trzeba będzie reinstalację moda zrobić. Błąd może się czaić w pliku "particles.xr". Pod linkiem: http://www.megaupload.com/?d=I5IVNUA0 masz trzy różne wersje tego pliku (z Solianki, DMXa i oryginalnego Stalkera w wersji 1.4) - sprawdź to, może coś pomoże ? <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robi-pl Opublikowano 28 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2011 Witam Przeinstalowalem stalkera i soljanke i jeszcze gorzej nie moge wejsc nawet do menu gry gdy ukazuje sie napis Narodnaja Soljanka zawiesza sie gra . W logu; FATAL ERROR [error]Expression : fatal error [error]Function : CScriptEngine::lua_error [error]File : D:xray-svnxr_3daxrGamescript_engine.cpp [error]Line : 70 [error]Description : <no expression> [error]Arguments : LUA error: ...ow of chernobylgamedatascriptsui_main_menu.script:44: attempt to call method 'GetGSVer' (a nil value) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 28 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2011 Więc coś ci się źle zainstalowało, zauważ że nawet numeru patcha w logu nie ma. Jeszcze raz odinstalować, najlepiej Revo uniinstaller. Zapisy przenieś sobie w inne miejsce. Wywal wszystko co ma coś wspólnego ze stalkerem, przeczyść rejestr, zrestartuj kompa. Potem zainstaluj stalkera, spatchuj i odpal czysty Cień Czarnobyla. Zrób jakiś zapis. Jeśli wszystko gra, instaluj moda. Załóż nową grę, jeśli chodzi to próbuj przenosić stare zapisy. Edit: Ejże robi-pl teraz tak sobie myślę i taki wpis "d:| xray-svn" w logu oznaczał że grasz na czystym stalku lub na patchu 1.001. Ty kolego zapomniałeś patcha 1.004 zainstalować chyba. :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korn06 Opublikowano 28 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2011 I sprawdź czy wszystkie części moda (Solianka 19.04, dopełnienie, 2 patche, spol.) pobrały się w prawidłowy sposób i czy nie ma błędów przy rozpakowywaniu. http://www.stalkerte...dnaja-soljanka/ A poza tym możesz podesłać sejwa sprzed wejścia do x18. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yurek Opublikowano 29 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2011 @ kobal Brawo kobal za spostrzegawczość ! Ten wpis w logu: [error]File : D:xray-svnxr_3daxrGamescript_engine.cpp oznacza, że kolega próbuje postawić Soliankę na czystym Stalkerze, lub na patchu 1.0001 :P @ robi-pl Drogi kolego, Solianka MUSI być instalowana DOKŁADNIE tak jak to opisał malakas w jednym z postów na Forum. Inaczej nigdy nie uda Ci się w nią pograć :excl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robi-pl Opublikowano 29 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2011 "Solianka MUSI być instalowana DOKŁADNIE tak jak to opisał malakas w jednym z postów na Forum. Inaczej nigdy nie uda Ci się w nią pograć" Witam. Dzieki wszystkim za pomoc moge grac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robi-pl Opublikowano 29 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2011 Po 5 min. gry po wypiciu leku od doktora i wczytywaniu nastepnej lokacji wylot i ten sam blad jaki mialem przed reinstalcja przy przejsciu DM do X18 FATAL ERROR [error]Expression : SG [error]Function : CRender::model_CreateParticles [error]File : E:stalkerpatch_1_0004xr_3daxrRender_R1FStaticRender.cpp [error]Line : 156 [error]Description : Particle effect or group doesn't exist [error]Arguments : amikmonstersphantomidle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korn06 Opublikowano 29 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2011 No to wyslijże sejwa sprzed wejścia do x18 i z Pieczary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 29 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2011 Po mojemu to brakuje ci jakiś plików, particle effect ma coś wspólnego z efektami cząsteczkowymi. Tu by się musiał jakiś spec od grafiki wypowiedzieć. Coś mi chodzi po głowie że odpowiedzialny za to był plik particle.xr albo coś podobnego. Może ściągnąłeś uszkodzone archiwum. Nawet nie wiem czy w NS te particle w ogóle były ruszane. Może to coś z twoją podstawką. :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robi-pl Opublikowano 30 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2011 Witam. Oto ostatni sejw przed wypiciem leku od doktora . http://www.speedyshare.com/files/30991552/3.sav Co sie tyczy pliku particle.xr ,zostal zamieniony plikiem od Yurka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korn06 Opublikowano 30 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2011 Wczytałem twojego sejwa, poszedłem do drzwi Sidora, dostałem 2 smsy, rozmowa z Doktorem, lekarstwo i przy autosave do Pieczary taki błąd: Wczytywanie stref i portali... WARNING: Occlusion map 'c:program filesthqs.t.a.l.k.e.r. - shadow of chernobylgamedatalevelspesheralevel.hom' not found. FATAL ERROR [error]Expression : fatal error [error]Function : CModelPool::Instance_Load [error]File : E:stalkerpatch_1_0004xr_3daxrRenderModelPool.cpp [error]Line : 111 [error]Description : <no expression> [error]Arguments : Can't find model file 'monsterssnorksnork_strong.ogf'. Jesteś pewien, że prawidłowo pobrałeś, rozpakowałeś pliki Solianki? Bo skoro od początku są popsute sejwy, to znaczy że jest jakiś błąd z instalacją gry. Wg mnie spróbuj pobrać od nowa wszystkie pliki moda od nowa ze sprawdzonych linków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 30 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2011 A ty jesteś pewny Korn,że nie narzuciłeś sejwa na DMXa ? Ten twój log świadczy o braku pliku ogf, konkretnie pliku snork_strong.ogf. Tylko czemu miałbyś go nie mieć? Albo robi-pl coś pochachmęcił ze swoją instalacją, i co za tym idzie w zapisie są jakieś dziwne rzeczy. Odnośnie twojego zapisu robi-pl, też chciałem sprawdzić, ale ściąga mi się tylko plik 3.sav , a gdzie plik 3.dds ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi