czernobyl10 Opublikowano 4 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2011 Mam pare pytań dotyczące posługiwania się wymienionym programem. Plik tekstowy jest zapisany w formacie xml, cyrylica jest w formie krzaczków. Taki plik aby można go było odczytać musze przekodować? Klikam format potem wybieram cyrylica i kodowanie windows-1251? Mam wszystko czytelne i podział na linie z numerami. Mogę tłumaczyć. Zapisuję zmiany klikam w ikonke dyskietki? Dajcie odpowiedź bo to mój pierwszy kontakt z programem a mogę trochę potłumaczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cromm Cruac Opublikowano 4 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2011 A nie lepiej użyć tego do tłumaczenia? http://forum.stalker...php?t=5548&f=51 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 4 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2011 Snork translator, jakoś dziś pobrałem notepada i tak już przetłumaczyłem na próbe kilkadziesiąt linijek tekstu. Ciężka praca to tłumaczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 4 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2011 Ja dekoduję cyrylicę w Internet Eksplorerze, kopiuję ją do pliku txt, a potem używam WinMerge i na bieżąco edytuję konkretnego xml-a http://imageshack.us...nshot062sa.jpg/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 4 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2011 Ale jak napisałem to jest też dobrze bo mam rosyjski tekt podział na numery lini i tłumacze, potem nadpisuje plik i dalej tłumacze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korn06 Opublikowano 4 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2011 czarnobyl, masz zamiar zrobić spolszczenie jakiegoś moda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 4 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2011 Nie mam czasu grać a rosyjski znam. Moge tłumaczyć, potem kogoś poprosze z moderów o testy i sprawdzenie działania tylko musze wiedzieć co mam tłumaczyć w modach jakie pliki oprócz textowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Кристофер (Kpuc) Opublikowano 4 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2011 To raczej z takimi sprawami to pisz do osób zajmującym się spolszczaniem modów, jesteś na stronie nie od dziś a piszesz na forum jak byś się dopiero tu zarejestrował, co nie wiesz kto polonizuje mody ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 4 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2011 Dlatego napisałem ale widze że chłopaki są zajęci. W plikach modów jest wiele tekstów i chce wiedzieć które tłumaczyć a które nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
portals Opublikowano 4 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2011 Snork niestety ma masę błędów i nie doróbek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 4 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2011 Nie jestem tłumaczem ale mam ochote potłumaczyć. Tak jak wyżej napisałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi