jerczi Opublikowano 19 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2011 Gram kilka dni już tym modem i niestety jestem bardzo rozczarowany jakością jego wykonania...Grałem różnymi modami ale ten pobija rekordy wyrzucania na pulpit...Takie sytuacje nie są komfortowe i zniechęcają do dalszego grania....Stabilność jest jego najsłabszą stroną... :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trurl3 Opublikowano 19 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2011 Musisz wziąć pod uwagę, że jest jakiś powód dla którego tysiące graczy ceni i wręcz wielbi Soljankę, pomimo problemów z którymi nie Ty jeden się spotkałeś. Stabilność nie jest jednym z tych powodów, a jednak... :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 19 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2011 Narodnaya Soljanka ma to do siebie, że silnik stalka jest wywalony do max (szczególnie anomalie) ale jest dodatek do niej DMX i poprawia większość błędów osobiście nie grałem, ale jakby teraz była bardziej stabilna to bym zagrał :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 19 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2011 Grając w Sole + DMX doszedłem do Doliny Mroku z dwoma wypadami. I to własnie w Dolinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 20 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2011 Nie chcę chwalić przed czasem, ale idę teraz do Baru z dokumentami z x18 i nie miałem żadnych problemów. Mój komputer, to już emeryt i sam jestem zdziwiony taką stabilnością Solianki. http://img830.images...tor11181107.jpg Wydaje mi się, że większość problemów fundują sobie sami gracze poprzez- 1. Nieumiejętną instalację. 2. Nieodpowiednie ustawienie opcji moda do możliwości komputera. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 20 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2011 Grałem dwa razy całą Soljankę, a teraz kończę DMX 1.34...opinia... Smox ma dużo racji dodam jeszcze...głupie dodatki, spawnowanie przedmiotów, dopisywanie rzeczy u handlarzy, sztuczne podnoszenie parametrów postaci..typu 5 artów na nieśmiertelność (były już takie przypadki). Soljanka w wersji 3.09 jest bardzo grywalnym modem i kupa ludzi go zaliczyła.. :) Moja rada dla wszystkich...Chcesz grać w Soljankę, graj w czystego moda ..możesz podnieść udźwig..poprawić celownik..skoczność..wypadanie rzeczy..nic więcej. Co najważniejsze by grać w miarę bezstresowo...tak jak pisał Smox ...na ustawieniach zgodnych z twoim sprzętem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banita Opublikowano 20 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2011 Dokładnie tak jak było opisane... częste wyloty w lokacji Dolina Mroku i x-10 tylko tam miałem problemy i wysypki. Nigdzie indziej więcej się już nie zdarzały. Ale jeśli ty masz częste wyloty rób reinstalke, a na pewno coś się polepszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salus120 Opublikowano 24 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2011 Mnie sola wywala dość czesto ale gram w nią z uporem maniaka bo jest jedyna w swoim rodzaju i zawsze do niej wracam :P Malakas myslisz że za dużo grzebię w plikach dlatego mnie tak często wywala ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trurl3 Opublikowano 24 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2011 MOżesz wcale nie grzebać a i tak będzie wywalać... ten typ tak ma ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 24 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2011 Malakas myślisz że za dużo grzebię w plikach dlatego mnie tak często wywala ? Wszystko zależy jak głęboka jest ingerencja w pliki i czy jest poprawna. Moje zasady możesz przeczytać wyżej....właśnie dziś skończyłem DMX, miał więcej wylotów niż Soljanka 3.09. , ale wiele z nich spowodowało przeciążenie silnika gry. Niestety jestem wymagający...FULLHD 1920x 1080...wszystkie detale max... :)..W czasie całej gry nie dokonałem ani jednej poprawki w plikach typu konieczność po ..Fatal error... Jedyny przystanek był na Martwym Mieście, ale to błąd skryptu który znalazł i usunął Yurek. Zrobiłem również kwesty dodane przez Yurka w ostatniej łatce. Wszystko poszło OK...Autorzy polonizacji spisali się na 6.. :) Święta zasada dla mnie przy grze w Soljankę (nie wszystkim się spodoba) to...czysty spójny rejestr, odpowiedni plik wymiany, nie dopisywać przedmiotów do handlarzy (tutaj kuleje tylko dysk Pantery i foto kontrolera) żadnych dodatków i ulepszeń typu auto zapisy, limity czasowe i takie tam...jak widać sprawdziła się po raz trzeci..i chyba najważniejsze wytrwałość w grze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salus120 Opublikowano 24 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2011 No ja zmieniam wszystko oprócz scenariusza lubie grzebac w plikach ;) Dopisuje inne nagrody za zadania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yurek Opublikowano 24 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2011 Malakas napisał: nie dopisywać przedmiotów do handlarzy (tutaj kuleje tylko dysk Pantery i foto kontrolera) Można z plikami kombinować jak sie wie co trzeba zrobić ;) Dysk Pantery w DMX/ Soli nie kuleje. Sierżant Kostylnoga pojawia się na nasypie od strony zawalonego tunelu na Kordonie i idzie w stronę posterunku pod mostem - więc nie ma problemu by podejść do niego w maskujacej egzie i ten dysk odkupić. Sprawdziłem - działa w DMX na 100%, to i w Soliance będzie działa ten skrypt, bo nic nie musiałem zmieniać i poprawiać. Co do fotki kontrolera, to mam pewien pomysł, tylko muszę się dorobić sejwa z tą akcją i wtedy będę mógł cos pokombinować ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 24 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2011 Sprawdzaj sobie logi jaki błąd wywala...może gra chce Ci coś powiedzieć a Ty nie chcesz słuchać :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 25 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2011 Dysk Pantery w DMX/ Soli nie kuleje. Sierżant Kostylnoga pojawia się na nasypie od strony zawalonego tunelu na Kordonie Niestety tym razem w mojej grze pan sierżant nie pojawił się i dopisałem dysk.. :). W czystej Soljance owszem był, bo sam testowałem to znalezisko Raven. Pliki gry "zwykli" gracze powinni zostawić w spokoju, dlatego napisałem taką opinię. Jeżeli ktoś wie co robi i robi to do końca poprawnie to owszem... Zapis przed rozmową z Klonowem wysłałem ci na maila ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 28 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2011 Gram w Stalkera SoC od początku, jak tylko się pojawił. Początkowo, oczywiście bez modów. Nie miałem internetu i nie wiedziałem, że pojawiają się kolejne patche i mody. Po założeniu internetu byłem po prostu w siódmym niebie. Stalker z modem na śpiwór, remont broni i ze zwiększonym udźwigiem, to było to. Potem pojawiały się kolejne, lepsze i gorsze mody, aż dochodzimy do Solianki. Grałem w nią po rosyjsku, jak tylko się pojawiła w Polsce. Teraz gram w najnowszą, spolszczoną wersję i mogę śmiało powiedzieć, że jest to, dla mnie najlepszy mod w jaki grałem. Dodam jeszcze, że nie mam z nim żadnych, większych problemów. "Przytnie" czasem na parę sekund, wywali bez loga na pulpit, ale to zdarza się też w innych modach. Mój komputer, to już emeryt, a jednak daje radę. Czytam opisy problemów graczy z Solianką i patrząc na parametry ich komputerów, zastanawiam się - dlaczego?. Powodów może być sporo, o większości już napisano, ale dodam jeszcze jeden. 1. Młodzi gracze potrafią zainstalować masę dem, gier, zbędnych programów i różnych "ozdobników", które potrafią spowolnić nawet dobry komputer. Często jest to instalowane tak jak leci, na pierwszej partycji. Do tego dochodzi nie umiejętna deinstalacja, nie defragmentowanie dysku i czyszczenia rejestru. Mój komputer: AMD Athlon 64 X2, 4200+ 2,21 MHz 1 GB RAM ATI Radeon HD 4850 Jak widać szału nie ma, a jednak w Soliankę gram bez większych problemów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi