Jump to content

LordDino

Recommended Posts

Zobacz w panelu sterowania dźwięk czy masz włączony mikrofon.... zobacz czy masz dobrze podłączony mikrofon sprawdź jeżeli mikrofon ma wyłącznik czy jest w pozycji ..ON Jeżeli masz front panel.. sprawdź czy twoja karta dźwiękowa ma to gniazdo mikrofonu przypisane jako domyślne sprawdź czy mikrofon nie jest wyciszony w mikserze dźwięku

w skaype masz LDino panel ..Narzędzia..ustawienia audio.. Wejdż tam i zobacz które gniazdo mikrofonu masz jako domyślne...powinno być to w którym jest mic. to najczęstszy błąd. Te opcje różnią się w zależności od karty... Sprawdź czy masz poprawne wykrywanie panelu przedniego..jeżeli z niego korzystasz. Ale jeżeli pokazuje to powinno być ..OK

Realtek, patrzyłem u siebie ma taki durny jak by to powiedzieć wykrywacz który odcina sygnał z gniazda gdy nic nie jest podłączone. Jak wejdę w to okienko konfiguracji to różowe kołeczku od mica jest takie rozproszone i nieaktywne a jak go podłącze to się robi normalne i aktywne, w tym rzecz. Wydaje mi się ze to są względy bezpieczeństwa jak zasilacze mające po kilka lin zamiast jednej potężnej.

Tak cały ten program jest do bani..Ile ja szukałem na początku opcji, które są wyświetlane po kliknięciu na ikonkę folderu obok napisu... analogowe ...to głowa boli. Jaki chory człowiek to zrobił.. :). Mało tego tam jest ukryte całe wykrywanie panela przedniego. Kpuc dobrze mówisz ...tylko używane gniazda są aktywne, jeżeli wyciągniesz wtyk to jest szare. Widać to na mojej fotce...gdy ją robiłem był podłączony tylko mic. i tylne gniazdo głośników.