Bloody2 Opublikowano 5 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2011 MAM ogromny problem moja modyfikacja jest w 75% skończona robię teraz TESTY i mam tylko 2 problemy które nie wiem jak rozwiązać Bardzo proszę o POMOC!!! FATAL ERROR [error]Expression : fatal error [error]Function : CInifile::r_section [error]File : E:stalkersourcestrunkxrCoreXr_ini.cpp [error]Line : 342 [error]Description : <no expression> [error]Arguments : Can't open section 'grenade_rgd5_test' Problem z granatami NPC chce rzucić i crash. Drugi problem to jak włączyć te cholerne kropki na minimapce, przerabiam HUD z moda, gdzie były wyłączone... to jak problem na początku z tym HUDEM do solianki DAJCIE ZNAĆ. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yurek Opublikowano 5 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2011 Musisz przeszukać programem "Text Crawler" cały folder gamedata z dodatku "arena expansion mod" (pliki: .xml, .script, .ltx) w poszukiwaniu słowa "yad" i porównać plik, w którym występuje z plikiem o identycznej nazwie w twoim modzie. Wtedy powinno być widać gdzie jest błąd ;) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 14 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2011 Jeśli chodzi o kropki na minimapie to się to robiło w config ui map_spots_relations.xml Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 15 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2011 Masz przykładową sekcję którą podał Kobal..pochodzi z moda Ostatnia Emisja ...zdaję sobie sprawę ,że możesz mieć inną, ale już w trzech HUD poprawiałem temat i było mniej więcej tak samo... <enemy_location hint="enemy" no_offline="1"> <mini_map spot="enemy_mini_spot"/> </enemy_location> <neutral_location hint="neutral"> <mini_map spot="neutral_mini_spot"/> </neutral_location> <friend_location hint="friend"> <mini_map spot="friend_mini_spot"/> </friend_location> <deadbody_location hint="deadbody"> <mini_map spot="deadbody_mini_spot"/> </deadbody_location> <enemy_mini_spot width="4" height="4" stretch="1" alignment="c" xform_anim="map_spot_rel_xform" xform_anim_cyclic="0"> <texture r="255" g="0" b="0">ui_minimap_point</texture> </enemy_mini_spot> <neutral_mini_spot width="4" height="4" stretch="1" alignment="c"> <texture r="255" g="200" b="0">ui_minimap_point</texture> </neutral_mini_spot> <friend_mini_spot width="4" height="4" stretch="1" alignment="c"> <texture r="50" g="255" b="0">ui_minimap_point</texture> </friend_mini_spot> <deadbody_mini_spot width="0" height="0" stretch="1" alignment="c"> <texture r="168" g="168" b="168">ui_minimap_point</texture> </deadbody_mini_spot> ..tutaj nie ma ciał poległych... <deadbody_mini_spot width="0" height="0" stretch="1" alignment="c">..gdy wstawić wyzerowane elementy to powinny się pojawić kropki ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Dla przykładu sekcja Soljanki z włączonymi wszystkimi kropkami...przyjaciel, wróg, ciała, neutralny <enemy_mini_spot width="6" height="6" stretch="1" alignment="c" xform_anim="map_spot_rel_xform" xform_anim_cyclic="0"> <texture r="255" g="0" b="0">ui_minimap_point</texture> </enemy_mini_spot> <neutral_mini_spot width="6" height="6" stretch="1" alignment="c"> <texture r="255" g="200" b="0">ui_minimap_point</texture> </neutral_mini_spot> <friend_mini_spot width="6" height="6" stretch="1" alignment="c"> <texture r="50" g="255" b="0">ui_minimap_point</texture> </friend_mini_spot> <deadbody_mini_spot width="6" height="6" stretch="1" alignment="c"> <texture r="168" g="168" b="168">ui_minimap_point</texture> </deadbody_mini_spot> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi