Buber Opublikowano 10 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2011 Asus P7P55-E PRO socet LGA 1156 Intel Core i7 860@ 2.80 GHz Cooler na CPU Cooler Master Hyper 212 Plus GeForce GTX 480 1,5 Gb ,Gainward z tego co pamiętam Cooler na GPU Zalman VF3000F Pamięć 4Gb ,za chiny nigdzie nic o pamięciach w systemie nie mogę znalezć Dysk twardy Samsung HD103SJ 1TB Zasilacz MIST 650 W Jak w temacie. EDIT. zainstalowałem CPU-Z...i juz widzę ze problem z pamięciami...pokazuje 668 MHz, wiec albo szyna na płycie, albo bios stary albo ...mi taki złom sprzedali... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Кристофер (Kpuc) Opublikowano 10 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2011 Jeżeli to jest komputer pod gry to I5 spokojnie wystarczy, bo jeżeli nie widać różnicy to po co przepłacać :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 10 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2011 Pamięci można znaleźć w programiku Everest lub Aida..zakładka płyta główna / SPD... Tylko napisz jeszcze co chcesz zmienić bo wspominałeś o karcie GTX 590.. // Kpuc... Buber ma za dużo kasy i chce sobie coś kupić..:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 10 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2011 Pamięć Kingston DDR3 2x2Gb 667 MHz...u was widziałem taktowanie powyzej tysiaca MHz, chyba ze to sie inaczej patrzy :) A chciałbym zeby ten sprzet " latał" :D Więc pytanie czy cos da na ten czas zmiana karty czy zmienić wystarczy jakiś inny podzespół? Aha, Monitor HP 24 LCD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 10 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2011 Na pierwszy strzał pamięci...płyta obsługuje..4 x DIMM, Max. 16 GB, DDR3 2200(O.C.)*/1600/1333/1066 Non-ECC,Un-buffered Memory Twoje to 1333 MHZ ..667 to rzeczywista f taktowania..ponieważ zmiany są kosmetyczne to osobiście kupiłbym 4 GB / 2200 Mhz Można kupić gtx 590, ale trzeba podkręcić lekko procek.. ( tak 3,2 Ghz ).to po części korzystne dla pamięci bo 2200 mhz również potrzebują OC...ja jestem zwolennikiem kart AMD i chętnie widziałbym taka kartę w tym systemie. // widzę ze problem z pamięciami...pokazuje 668 MHz, Pamięć ma dwie częstotliwości..efektywną i rzeczywistą...u ciebie jest 1333 więc 668 jest OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Кристофер (Kpuc) Opublikowano 10 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2011 Pamięć Kingston DDR3 2x2Gb 667 MHz...u was widziałem taktowanie powyzej tysiaca MHz, chyba ze to sie inaczej patrzy :) A chciałbym zeby ten sprzet " latał" :D Ja nie masz na co wydać kasy i sprzęt ma latać to 2200MHz kupuj :) Ja mam 1608MHz (tutaj dział to tak ze czym większa liczba tym są szybsze) 4GB dzisiaj to już za mało 8GB minimum, np. taki Crysis 2 w DX11 i paczka tekstur wymaga 8GB ja mam 6 i średnio 13-25fps Core i7 2600K :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 10 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2011 Czyli lepiej podkrecić procek czy kupic nowy? Jak będzie wydajniej na tym modelu? A AMD obsługują CUDA i PhysX? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Кристофер (Kpuc) Opublikowano 10 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2011 podkrecić procek czy kupic nowy Przy intelu serie 2500 się najlepiej kręcą. tego 860 zapomnij nie pokręcisz a 2600 niema po co kręcić bo tylko różnica będzie w benchmarkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 10 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2011 Ja zawsze sobie składam sam kompy ale akurat na takie detale nigdy nie patrzyłem...brałem jak leci :D No ok pamieci napewnio , ja jestem zwolennikiem Nvidia ale z ciekawosci jaką bys kartę AMD widział? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 10 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2011 Jeżeli koniecznie chcesz by komputer latał to .. ..procesor I5..2500K ..nowa płyta ..nowe pamięci ..karta może zostać..pełny wypas GTX 590 lub Radeon 6990 tego 860 zapomnij nie pokręcisz z tym nie zgodzę się nigdy, nie ma procesora którego nie można podkręcić rekord tego procesora to ..4840 Ghz.. :).. Typowe podkręcanie to...poniżej platforma..http://benchit.pl/rankingi/overclocking/cpu/Intel+Core+i7+860 Intel Core i7 860 @ 4510 MHz Asus P7P55D Evo Kingston HyperyX DDR3 @ 2000 MHz Thermalright Ultra-120 eXtreme A AMD obsługują CUDA i PhysX?..nie nie obsługują... AMD ma teslację i inne głupoty.. :).. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 10 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2011 Ok...ale jezeli bym juz zmieniał płytę to nie lepiej na procesor I7..2600K? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 10 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2011 Nie nie lepiej... duża różnica ceny, przy znikomej różnicy w praktyce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 10 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2011 No wiec tak... http://www.komplett....aspx?sku=619274 http://www.komplett....aspx?sku=628769 http://www.komplett....aspx?sku=614162 niestety akurat kingstona nie ma, ale widzę że procek pod mój socket wiec potrzebna zmiana płyty? Już nawet nie chce porównywać cen i zarobków...śmieszna sprawa // Male sprostowanie..pamięci w linku nie pasują do Twojej płyty..Dual Channel memory architecture..ty masz RAM 2 kanały ..Dual chanel ..w linku są 3 kości które pracują triple chanel... 3 kanały to inna płyta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 10 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2011 Źle widzisz ...stary 1156..nowy 1155..:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 10 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2011 A tam...nie będziemy się przeciez czepiac jednej cyfry :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 10 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2011 Za to właśnie kocham Intel..nowy procek..nowa płyta.. :D..jak zmienisz kartę to pogadaj z Trurl3 może kupi.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 10 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2011 I nowe pamięci, jak chciałem stare zostawić to ząbek nie pasował o 2 mm :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 10 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2011 To akurat pierwszy raz słyszę , ale na pewno nie wiem wszystkiego...pamięci są uniwersalne co chodzi o slot w grupie tzn. DDR3 / DDR2/ DDR..ale i tak wymienisz bo potrzeba co najmniej 1800 Mhz.. :). Jeżeli nie chcesz budować nowego systemu to zegar na 3,6 Ghz i nowa karta wystarczą ...jeszcze na bardzo długo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korn06 Opublikowano 10 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2011 Buber, wsadź dysk SSD na system, programy i gry oraz kartę dźwiękową. Ale jakie to musiałbym poszukać, albo niech inni doradzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 10 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2011 To szukaj Korn i dawaj w temat..o dysku SSD to całkiem zapomniałem..:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 10 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2011 Nie bardzo rozumiem korn, dysk tak ale jakie programy i gry? A karte mam zintegrowaną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korn06 Opublikowano 10 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2011 No dysk SSD na którym będziesz miał system, programy i gry, a ten dysko co masz teraz przeznaczysz na filmy i wszystkie pozostałe rzeczy, a osobna karta dźwiękowa nie kosztuje dużo , a na pewno bardzo poprawi jakość dźwięku. Strona z dyskami, później przejrzę i coś polecę: http://www.cdrinfo.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 10 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2011 Aaaa...bo zła składnia w twoim poscie i się pogubiłem :D :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 10 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2011 Karta do muzy to ..ASUS Xonar D2X/XDT..kartę do dźwięku kupuje się wówczas, gdy masz głośniki za 200euro.. :), lub zestaw kina domowego. W przeciwnym wypadku mija się z celem. Dysk SSD na sata 3 bo płyta obsługuje..mają duży transfer..taka to zabawka..http://www.benchmark.pl/testy_i_recenzje/Jaki_dysk_SSD_jest_najlepszy._-_Test_porownawczy-4074.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 10 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2011 To sa oczywiscie wewnętrzne dyski? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi