malakas Opublikowano 11 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2011 Może zainteresuje kogoś test przeprowadzony na kilku rodzajach kości RAM...http://www.tomshardw...-i7,2325-5.html Warto zwrócic uwagę na zależność bardzo popularnych kości DDR3 1333 7-7-7-20 vs DDR1600 8-8-8-24. Niestety niema tutaj często kupowanych kości CL9, a szkoda bo było by to bardzo pomocne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Кристофер (Kpuc) Opublikowano 11 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2011 Ciekawa sprawa, ktoś kto kupił kości 800MHz za grosze i np. ja kupiłem kości korsarza 1600MHz w testach wygrywam tyko w dziesiętnych procentach. A słono za nie chcieli 450zł, gdyby nie promocja na 130zl to bym ich nie kupił. Nie to żebym się śmiał z tych co bulą za drogie pamięci ale skoro różnica jest tak mala to po co przepłacać, gdy za 8GB GoodRam 1333MHz płacimy tylko 180zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 11 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2011 ...różnice są bardzo minimalne, tylko w sklepie nie wiedzą ile brać.. :)...450 zł za RAM, kto to kupuje.? Ogólnie zasada to niskie CL, ale i tak różnica jest znikoma... Muszę poszukać testów z CL9 ... Na mojej płycie była bardzo dziwna sytuacja...pamięci kupiłem dość dawno, od tego czasu dużo się zmieniło na lepsze. Kupiłem Corsair 1333 mhz cl9..na opakowaniu była notatka, że to specjalna edycja testowana na 1600 Mhz przy pełnym napięciu. Myślę sobie fajnie i kupiłem.. Zadowolony wkładam w płytę DFI, a ona przetaktowała je na CL7, czyli 7-7-7-20 jednak wtopa bo na 1333 Mhz. Później doczytałem, że ma to związek z kontrolerem, ale powiedziano, że łatwo pójdą na 1600 wystarczy podać pełne napięcie i lekki OC procka. Nie wiele myśląc ustawiłem 400 FSB i mam teraz RAM 1600 MHZ CL7..7-7-7-20... więc całkiem dobrze wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi