Naznaczony Opublikowano 12 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2011 Witam Wiem że news nie jest świeży ale chciałem poznać waszą opinię o tym czymś bo nie wiem jak to nazwać.Minister finansów 23 listopada wprowadził w życie rozporządzenie które nakazuje usypiać psy których nikt nie chce przygarnąć a do służby nie są już wykorzystywane. Link: http://www.fakt.pl/P...y,139430,1.html Moim zdaniem to te psy zapracowały na swoją emeryturę,czy to musi tak być że jeżeli zwierzak nie jest już potrzebny to trzeba go zabijać?Boję się jakiegoś kolejnego rozporządzenia ale tym razem w sprawie emerytów...Jeżeli psa po odejściu na "emeryturę" się będzie usypiało to równie dobrze można by ludzi usypiać bo ich utrzymanie też kosztuje :)Ewentualnie zrezygnujmy z psów i albo szkolmy ludzi do wykrywania narkotyków albo świnie (to drugie bardziej pożyteczne bo później może iść na mięso,a to mięso z kolei oddać potrzebującym). Wiem że dziwnie to napisałem ale nie wiedziałem w jakich słów użyć żeby nie było to dla kogoś obraźliwe ale żeby oddawało postać rzeczy. @EDIT:Minister tłumaczy się teraz ze swojego rozporządzenia http://www.fakt.pl/Minister-sie-tlumaczy-z-pomyslu-zabijania-psow,artykuly,139521,1.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 12 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2011 Może będziesz miał do wyboru...nie chcesz płacić ZUS, do uspienia, płacisz dostajesz..."emeryturę" :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Кристофер (Kpuc) Opublikowano 12 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2011 Albo jeszcze inaczej, zus oddawaj co okradłeś a ja sobie sam zapewnię emeryturę. Najlepszy według mnie układ to, pracujesz idzie na twoje konto, nikt tobie nie ma prawa tego ruszyć,możesz też dać na procent itp. Teraz idziesz do lekarza i dajesz swój nr. konta. Jest też minus: Problem z kalekami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Naznaczony Opublikowano 12 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2011 Można by wtedy stworzyć jakiś specjalny fundusz dla kalek lub zostawić ich na starych zasadach (ZUS) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 12 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2011 I koło się zamyka :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Кристофер (Kpuc) Opublikowano 12 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2011 I koło się zamyka :) W rzeczy samej. Żeby zrobić lepiej trzeba by najpierw rozpitolić to co jest i na gruzach zrobić ale nie odbudowywać a zrobić od nowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Naznaczony Opublikowano 12 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2011 Zagiąłeś mnie teraz :) Czyli trzeba płacić na tego czyraka jakim jest zus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raven Opublikowano 12 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2011 Niestety, póki świat nie stanie na głowie :P i ludzie nie nabiorą więcej rozumu będą nami rządzić stuknięci politycy, którzy myślą tylko o sobie... Do widzenia pensjo idź i płać ZUS..., eh. Biedne pieski, najlepsi przyjaciele człowieka, ten sam człowiek chce was teraz usypiać. Nie dość, że ratowałyście nas w potrzebie to gdy już nie możecie więcej pracować to nie pozwalają wam nawet dożyć swoich pieskich lat w spokoju, od razu na śmierć z powodu finansów. Co za znieczulica :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi