ƉƐϼД Opublikowano 15 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2011 Witam . Proszę pomóc mi dobrać kartę graficzną do mojego pceta w cenie od 100 do 490 zł z powodu że jestem zielony o kartach GPU wiec myślę że pomożecie mi. Aktualnie na celowniku ; GeForce with CUDA GTS 450 Gainward 1GB DVI & HDMI (PCI-E) DDR5 GeForce with CUDA GTS 450 Asus 1GB DVI & HDMI (PCI-E) DirectCU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Кристофер (Kpuc) Opublikowano 15 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2011 Musi spełniać ? Co musi spełniać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ƉƐϼД Opublikowano 15 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2011 Musi spełniać ? Co musi spełniać ? Kryteria wymogi jak zwał tak zwał , musi mieć takie parametry :D -Wydajna -DDR5 1gb -Taktowanie 800mhz lub wiecej -Dx11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Кристофер (Kpuc) Opublikowano 15 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2011 A już wiem, pewnie zmieniłeś kolor czcionki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ƉƐϼД Opublikowano 15 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2011 A już wiem, pewnie zmieniłeś kolor czcionki... no własnie ja tera na stylu z czarnym tłem -.- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 15 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2011 Ile kasy mamy na kartę.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ƉƐϼД Opublikowano 15 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2011 Ile kasy mamy na kartę.. od 100 zł do 490 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 15 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2011 Depa za duży rozrzut...konkretnie...i podaj sprzęt ..cpu , zasilacz ile ma Watt to ważne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ƉƐϼД Opublikowano 15 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2011 Depa za duży rozrzut...konkretnie...i podaj sprzęt ..cpu , zasilacz.. Procesor; Pnetium Dual CPU E2160 OC do 3.00 Ghz Ram; 4 Gb Cl4 (Kingston HYPERX) Zasilacz ; jakiś Chieftec 440 W Płyta Główna; Foxconn p35a-s Aktualne gpu ; nvidia ENGT220 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 15 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2011 Wiesz, że to słaby 65 nm procesor i każda większa nowa karta będzie blokowana.?...OC duże, bo fabryczny to 1,8 Ghz może coś zdziała, osobiście nie kupowałbym karty do takiego procka. Zasilacz wystarczy...ale nie podałeś kasy..nie można szukać karty za 100zł i 500 zł jednocześnie bo to nie ta kategoria.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ƉƐϼД Opublikowano 15 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2011 Wiesz, że to słaby 65 nm procesor i każda większa nowa karta będzie blokowana.?...OC duże, bo fabryczny to 1,8 Ghz może coś zdziała, osobiście nie kupowałbym karty do takiego procka. Zasilacz wystarczy...ale nie podałeś kasy..nie można szukać karty za 100zł i 500 zł jednocześnie bo to nie ta kategoria.. co ja tera zrobie ?! procesor nowy ?! NIE... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 15 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2011 Zdecyduj się za ile chcesz kupić kartę i poszukamy..jak mówię co innego 100 co innego 500.. Jak podasz płytę to zobaczę co tam wchodzi..sorki jest na górze.. ..dopiszę tutaj... // do płyty dużo wchodzi..interesuje cię zmiana na używany procek.? można oszukać i kartę i procek.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ƉƐϼД Opublikowano 15 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2011 GeForce GTS 450 lub coś od 400 zł - 500 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 15 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2011 OK..czyli procka nie chcesz i karty AMD odpadają tylko Nvidia.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ƉƐϼД Opublikowano 15 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2011 Nigdy nie miałem radeona i nie jestem pewny ... ponoc mają dobrą reputacje cenową ale co do wydajnośći nic nie wiem jak co to Nvidia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 15 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2011 Dobrze poszukamy nvidia i radeona w granicach 500zł...procek odpada .. ..Później wstawię tutaj moje propozycje..pogadamy jutro.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ƉƐϼД Opublikowano 15 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2011 Dobrze poszukamy nvidia i radeona w granicach 500zł...procek odpada .. ..Później wstawię tutaj moje propozycje..pogadamy jutro.. ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 15 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2011 ...mamy tak AMD..http://www.agito.pl/...x.0.477256.html ...Nvidia..http://allegro.pl/pa...1939869520.html mamy dwie jednak ze wskazaniem na Radeon..ale to już Twój wybór.. ..jeżeli chcesz taniej to mów.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ƉƐϼД Opublikowano 15 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2011 ...Nvidia..http://allegro.pl/pa...1939869520.html nie bez palitow , wiem że tanie ale szybko padają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 15 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2011 To samo tyczy się..Gainward ...ale i tak cokolwiek nie kupisz to procek ograniczy...pomyśl o Radeonie z linka ma szynę pamięci 256 bit.. z nvidia poszukamy innej.. 1...http://www.agito.pl/...attr=248-490072 2..http://www.agito.pl/...tr=cena-300+600 3..http://techplanet.pl...ress,24117.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papaczos Opublikowano 15 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2011 Malakas, dzieki za polecanie mojej karty. Sam mam Asus GeForce GTX 550 Ti DC 1GB - jestem bardzo zadowolony. Depa, Malakas ma rację co do procka, ale to mozna wymienić za jakiś czas i przy innej okazji (Zajączek Wielkanocny :woot:?). Myślę, ze ta karta będzie teraz trochę na wyrost, ale jak dokupisz potem jakiś procek serii 8xxx i z lekka podkręcisz, to będzie się działo ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 15 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2011 Bardzo dobre wydajne karty...gts450 ma się do nich nijak... ..jedyny minus to szyna pamięci 192 bit w stosunku do AMD, ale nadrabia w CUDA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Кристофер (Kpuc) Opublikowano 15 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2011 Na tych kartach i tak DX11 to niewypał, bo DX11 przenosi obliczenia na kartę a nie jak to było w przypadku do DX10 robił to procesor. Ja myślę że dobrze było by kupić B. Dobrą kartę pod DX9 ... Jak już malakas pisał reszta zestawu jest średnia. ...GTX460 ; GTX 260-80 Jeżeli to ma być karta na wyrost, gdzie zakładasz za jakiś czas kolejną modernizacje komputera to Radeon HD 6850 (~500zł używana a nowa 580zł) 1GB DDR5 (szyna 256 bitowa), zegar 4200MHz (efektywnie). Częstotliwość z jaką pracuje rdzeń wynosi 820MHz.'' Ja polecam karty zielonych bo mają CUDA i są jakościowo lepsze łącznie tu piszę z sterownikami ale za 500zł to niczego godnego nie kupisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 16 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2011 Na tych kartach i tak DX11 to niewypał, bo DX11 przenosi obliczenia na kartę a nie jak to było w przypadku do DX10 robił to procesor. Pytanie trochę nie na temat ..na których działa dobrze DX11 .? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Кристофер (Kpuc) Opublikowano 16 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2011 Nie rozumiem czego nie rozumiesz ? Na takich tanich kartach nie posmakuje DX11 w pełnej klasie. DX11 w szczególności przenosi obliczenia które do tej pory obliczał procesor CPU. malakas // teraz rozumiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi