Кристофер (Kpuc) Opublikowano 20 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2011 Pod latarnią najciemniej, czyli RIAA przyłapana na... piractwie Niegrzeczne robaczki. Rosyjska strona internetowa YouHaveDownloaded.com to bardzo ciekawe "stworzenie". Dzięki niej można zobaczyć, jakie pliki w sieci BitTorrent są pobierane z konkretnego adresu IP. Jeżeli jesteśmy w sieci lokalnej, ale nie mamy IP zewnętrznego dla siebie, to możemy podejrzeć co tam ciekawego pobierają inni użytkownicy tej samej sieci. Poprzez sieć BitTorrent pobierane są oczywiście najczęściej pirackie kopie - czy to filmów, gier, programów czy muzyki. Okazuje się, że dzięki stronie YouHaveDownloaded.com na piractwie wpadła organizacja znana z walki piractwem. Mowa oczywiście o RIAA, która sama najwyraźniej ma problem z pobieraniem nielegalnych kopii treści. Serwis TorrentFreak dowiódł tego, że w biurach RIAA piratów nie brakuje, gdyż z IP należących do tej ogranizacji pobierane są właśnie tzw. "piraty". Okazuje się, że w RIAA pobierano m.in. albumy muzyczne Jay-z czy Kanye West. Na liście "piratów" jest nawet pakiet wszystkich odcinków popularnego serialu "Dexter". Oczywiście RIAA może bronić się twierdzeniem, że konkretne "torrenty" pobierano w ramach stałej walki z piractwem - np. w celu zebrania IP pobierających. Jednakże to tłumaczenie wymuszałoby kolejne pytania. Na przykład o to, skąd taka wybiórczość? Chyba bardziej prawdopodobne wydaje się to, że sami pracownicy RIAA korzystają z roboczych komputerów do ściągania plików. No bo czy RIAA sama siebie uznałaby za siedlisko piratów? Bezpieczniejszego miejsca zatem trudno szukać. Źródło: TorrentFreak 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trurl3 Opublikowano 20 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2011 No cóż, każdemu się może przydarzyć... :) Ja też tam jestem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raven Opublikowano 20 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2011 Hahahahahaahha Kpuc za ten post masz ode mnie plusika. Humor mi na święta poprawiłeś! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Кристофер (Kpuc) Opublikowano 21 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2011 Po co te specialne wydziały do walki z piractwem Jak już mówiłem, to zwykła ściema, ''piractwem'' zasłaniają się korporację by wciskać głupim ludziom niedopracowane buble, i narzekać jakie to piractwo złe i że niby przez nie dostajemy bubla. Trzeba być naprawdę człowiekiem z bardzo słabą psychiką by dać się omamić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi