BeeS Opublikowano 26 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2011 Witam. Nie wiem już jak można naprawić ten błąd albo co używałem już każdego sposobu jaki jest dostępny i nadal musze grać na oświetleniu statystycznym bo jak daje pełne to pod koniec ładowania wywala mnie do pulpitu ma ktoś jeszcze jakiś sposób? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korn06 Opublikowano 26 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2011 Widocznie masz za słabego kompa, żeby grać na lepszym oświetleniu, przejrzyj temat z plikami na zwiekszenie pamięci: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeeS Opublikowano 26 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2011 Komputer... Pentium® Dual- Core CPU E6300 2.80GHZ 3gb ramu karta graficzna ATI Radeon HD 4850 512mb Windows Vista 32 bitowy. Na takim sprzęcie nie zagram w sole na pełnym oświetleniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korn06 Opublikowano 26 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2011 Skoro próbowałeś i wywala... Możesz spróbować jeszcze na tym średnim ustawieniu- 'Dynamiczne oświetlenie obiektów'. BTW - warto zmienić Vistę na 7-kę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 27 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2011 Masz Vista 32 bit .. 1..Czy zainstalowałeś ostatni serwis pak dla visty.? 2..Czyszczenie i scalenie rejestru 3..defragmentacja dysku 4..odpowiedni plik wymiany 5..można dopisać skróty w elemencie docelowym gry 6..skanowanie systemu i zmiana sterowników na nowsze nie tylko grafiki... wszystkich Na takiej konfiguracji Soljanka powinna chodzić bez problemów związanych ze sprzętem..należy zmniejszyć zasięg widzenia..gęstość trawy cienie..i filtry AA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scigacz1975 Opublikowano 27 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2011 Może nie chodzi o dynamiczne oświetlenie (DX9 oczywiście - SoC nie obsługuje DX10) tylko o wielkość rozdzielczości. Z tego co kojarzę to SoC nie obsługuje wyżej niż 1640x1024 - powyżej wywala out of memory. Druga sprawa pamięć wirtualna czyli plik wymiany - ustaw sobie we właściwościach systemu rozmiar niestandardowy na sztywno 4096 początkowy i końcowy, uruchom ponownie kompa i zobaczysz. Dodatkowo możesz jeszcze spróbować dodać do skrótu gry parametr -noprefetch jak to zrobić: prawy klik na skrót do gry - na dole właściwości - wyświetlą się parametry skrótu - znajdujesz ścieżkę uruchomienia gry (element docelowy) która wygląda tak: "X:S.T.A.L.K.E.R. - Cień Czarnobyla PLbinxr_3da.exe" -nointro -noprefetch i tak jak pokazałem dopisujesz na końcu po cudzysłowie i spacji -noprefetch. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeeS Opublikowano 27 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2011 Dobra wykonałem praktycznie wszystkie czynności które napisaliście i musze powiedzieć że pomogło i to bardzo Wielkie dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yurek Opublikowano 28 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2011 Co nie oznacza, że nie będziesz miał wylotów tego typu w przyszłości. Ja miałem tak prawie za każdą zmianą lokacji ;) Ale można się do tego po prostu przyzwyczaić, a częste odpalanie Solianki na nowo, redukuje istotnie występowanie błędów w sejwach ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi