BiereS Opublikowano 8 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2012 Graliście kiedyś bez celownika ? Jeśli nie to polecam . Gra robi się bardzo trudniejsza .Ja grałem bez celownika w Metro 2033 .Jest to wspaniała gra i polecam czekam na kolejną część .Ale gra robi się o wiele ciekawsza ni i tam wszystko znikało nie było min i mapy nie ma HP .Tylko widać broń jaką nosimy /Lubie takie grabie . No i oczywiście trzeba pilnować poziom amunicji . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozio Opublikowano 8 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2012 Ja gram w stalkera i metro bez celownika i HUD Naprawdę polecam !! tak jak kolega wyżej :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papaczos Opublikowano 8 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2012 Graliście kiedyś bez celownika ? Jeżeli o mnie chodzi, to zapytaj, czy grałem kiedykolwiek z celownikiem Odpowiedź będzie brzmiała NIGDY . Gram z celownikiem tylko wtedy, gdy gra nie zezwala na pozbycie się go w opcjach (lub brak możliwości celowania przez muszkę i szczerbinkę). Tylko pełny hardcore mnie satysfakcjonuje i zgadzam się, że wszystkie gry zyskują wtedy dodatkowy wręcz wymiar... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Кристофер (Kpuc) Opublikowano 9 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2012 A myślałem ze tylko ja jestem szurnięty i gram bez celownika ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Naznaczony Opublikowano 9 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2012 Gra bez celownika jest bardziej realistyczna,lecz wydaję mi się że nie za bardzo gdyż jak w prawdziwym życiu trzymamy karabin na wysokości piersi skierowany "właściwym otworem" w stronę przeciwnika to i tak kontem oka widzisz w jaki sposób masz lufę skierowaną by trafić (niech ktoś kto był w wojsku mnie poprawi jak coś źle napisałem :D ) a sami z resztą wiecie jak w niektórych grach broń jest trzymana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 9 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2012 Też nastawiam sie na "pełen realizm" http://www.stalkerteam.pl/topic/3143-realizm/page__hl__realizm__fromsearch__1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papaczos Opublikowano 9 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2012 Gra bez celownika jest bardziej realistyczna,lecz wydaję mi się że nie za bardzo Po napisaniu tego zdania powinienneś w 100% zrozumieć, co miał na myśli Lech Wałęsa, mówiąc "Jestem za, a nawet przeciw" :thumbsup:. gdyż jak w prawdziwym życiu trzymamy karabin na wysokości piersi skierowany "właściwym otworem" w stronę przeciwnika to i tak kontem oka widzisz w jaki sposób masz lufę skierowaną by trafić. Nie do końca tak jest, a jeżeli chcemy trafić coś/kogoś w z odległości 50-100 metrów (lub większej jak jesteśmy w tym bardzo dobrzy), to nie ma mocnych, trzeba broń podnieść do oka i dobrze przycelować. Nie wiem czy widziałeś "Pluton" Olivera Stone'a - jeżeli nie, to zobacz koniecznie. Film jest bardzo ponury i mocny, ale między innymi pokazuje realistyczne strzelanie, z realistycznym odrzutem i z realistycznie limitowaną amunicją. Polecam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Naznaczony Opublikowano 10 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2012 Po napisaniu tego zdania powinienneś w 100% zrozumieć, co miał na myśli Lech Wałęsa, mówiąc "Jestem za, a nawet przeciw" :thumbsup:. Oki przyznaję że trochę się zamieszałem pisząc to :D Nie do końca tak jest, a jeżeli chcemy trafić coś/kogoś w z odległości 50-100 metrów (lub większej jak jesteśmy w tym bardzo dobrzy), to nie ma mocnych, trzeba broń podnieść do oka i dobrze przycelować. Nie wiem czy widziałeś "Pluton" Olivera Stone'a - jeżeli nie, to zobacz koniecznie. Film jest bardzo ponury i mocny, ale między innymi pokazuje realistyczne strzelanie, z realistycznym odrzutem i z realistycznie limitowaną amunicją. Polecam ze 100 metrów trafić w kogoś nie celując "z oka" to tak jak trafić 6 w lotku 3 razy z rzędu,i nieraz przykładając broń do oka nie mamy 100% pewności że trafimy :D.Chodziło mi o jakiś krótszy dystans 10-20 metrów (i to by było ciężko).A co do filmu to będę musiał go oglądnąć, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WeteranMonolit Opublikowano 1 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2012 A ja gram z celownikiem i jestem z tego dumny! :D W Stalku to czasem dla mnie konieczność, gdyż mam czasem problem z rozróżnieniem barw kombinezonów i zdarzało się, że strzelałem w np. Stalkerów, zamiast w Wolność. A w reszcie gier zawsze przycelowywuję, albo jadę na spray'n'pray, więc ani mi on nie pomaga, ani przeszkadza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 1 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2012 Nawet podczas walki w zamkniętych pomieszczeniach ( a to już bardzo krótki dystans ) strzela się " z oka " Mnie się udało w wojsku dostać urlop za strzelanie do celów ukazujących się na dystansie 150-200 m . Jako jedyny na kompanii trafiłem wszystkie trzy cele zużywając tylko trzy pociski. Niestety mój porucznik alkoholik był do mnie z lekka żle nastawiony i wykorzystałem przepustke dopiero pół roku póżniej , jak jechałem po cywilki I polecam film Sucker Punch, pomijajac wszystkie" ale" do tego filmu, to ,jak laski poruszają sie profesjonalnie z bronią i jej uzywają ( miały bardzo dobrego instruktora ) to wymiekają wszystkie filmy o tzw. special forces Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papaczos Opublikowano 1 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2012 A ja gram z celownikiem i jestem z tego dumny! Rozumiem, że grasz z celownikiem (powody podałeś w następnym zdaniu), ale dlaczego jesteś z tego dumny? Niestety mój porucznik alkoholik był do mnie z lekka żle nastawiony i wykorzystałem przepustke dopiero pół roku póżniej , jak jechałem po cywilki Niesamowite, jak mało tym małym hooykom brakowało do szczęścia - ot, nie pozwolił żołnierzowi wykorzystać przepustki i już miał radochę i okazję do chwalenia się tym przy wódce na następne pół roku :yucky: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stalker1997 Opublikowano 1 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2012 Dla mnie używanie celownika, lub jego nie używanie ? Heh...żadna różnica, jeśli dobrze pamiętam, to pierwszy raz w Stalka bez celownika grałem na modzie SMRTER, gdzie nie miałem żadnych problemów z celowaniem. Mogłem strzelać na luzie, a jeśli np. zaatakowały mnie rodenty w zamkniętych pomieszczeniach gdy miałem tylko pistolet, też nie przyspawało mi to problemów. Jestem też nastawiony na realizm i dla tego gram w ciężkie mody, takie jak właśnie SMRTER, a moim podstawowym poziomem jest Mistrz :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 1 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2012 Różnica jest taka bracie stalkerze , że właśnie gra bez celownika ociera się o " realizm" . A akurat gra w " ciężkie " mody lub na poziomie mistrz niewiele wnosi do " realizmu" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WeteranMonolit Opublikowano 1 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2012 SMRTER ciężki? :D Dawno w niego grałem, ale poza miejscami do spania i bronią chyba nic nie zmieniał. Papaczos - Uśmiechniętą mordkę widział? :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korn06 Opublikowano 1 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2012 Różnica jest taka bracie stalkerze , że właśnie gra bez celownika ociera się o " realizm" . A akurat gra w " ciężkie " mody lub na poziomie mistrz niewiele wnosi do " realizmu"A co to, w realu nie występują celowniki optyczne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 1 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2012 @Korn , taka rada na przyszłosc , czytaj temat od początku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korn06 Opublikowano 1 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2012 To mówimy o realizmie czy poziomie trudności? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papaczos Opublikowano 1 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2012 Papaczos - Uśmiechniętą mordkę widział? Nie zauważył...sorki Monolit. Używaj emotikon, bo mi ze starości już pajączki przed oczami latają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 1 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2012 Mówimy o celowaniu "z biodra" czyli białej kropce lub krzyzyku i o celowniku przyziernym czyli szczerbince i muszcze, róznicach podczas ich stosowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ƉƐϼД Opublikowano 23 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2012 Ja pykam w call of duty mw 3 bez celownika :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi