Jump to content

Maszynka Batona

BatonTM
 Share

Recommended Posts

Parametry:

CPU: Intel Core 2 Duo E4600 2.4 ghz @ 3.1 ghz

GPU: Sparkle GeForce GTX 260 Core 216 na zegarach ---> Core: 700 Memory: 1225

Płyta Główna: Gigabyte P35-DS3L

Karta dźwiękowa: Asus XONAR DS

Pamięci: Patriot PC6400 800MHz 4 GB

Dyski twarde: Barracuda 1Tb & Barracuda 500 Gb

Monitor: Acer Ferrari F22

Głośniki/słuchawki: Logitech X-540 / Sennheiser HD 515, Creative Fatal1ty

Myszka: A4-Tech X-7

Klawiatura: Omega Cassiopeia 327

Obudowa: 10 letnie, blaszane pudło

Zasilacz: Modecom Premium 450W

Nagrywarka Dvd: Asus

Kilka słów odnośnie sprzętu i fotek (zdjęcia robione niestety telefonem bo aparat wyzionął ducha):

Otóż obudowa jest ok 10 letnia i wraz z kolejnymi "abdejdami" sprzętu wciąż dzielnie znosiła upływ czasu. Kilka miesięcy temu przy zmianie karty graficznej dała o sobie znać jej nie wymiarowość, otóż posiadany przeze mnie model GeForce'a jest dość długi i miałem problem żeby włożyć kartę w slot. Skończyło się na brutalnym odgięciu kombinerkami kawałka stelaża na dyski twarde.

Mimu upływu lat pudło zapewnia całkiem niezły obieg powietrza, wymuszany przez 2 wiatraczki, jeden widoczny z tylu, drugi ukryty z przodu w czeluściach obudowy. Generalnie komputerek daje radę, choć zasilacz jest trochę zbyt słaby a procesor prosi się powoli o wymianę. Dopóki jestem w stanie pociągnąć większość nowych produkcji na wysokich detalach nie zamierzam nic zmieniać.

Jako bonus zamieszczam fotkę całokształtu mojego stanowiska wypoczynkowo-relaksowego i okolic.

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Fajna obudowa..nie wiem dla czego lubię klasyczne proste pudła bez wzorków... Kable poukładaj w środku bo blokują przepływ powietrza do procesora...możesz wszystkie wpakować na górę tam gdzie jest puste miejsce nad napędem DVD. Kiedyś miałem taki zgrzyt z kartą 9800 GTX+ też bardzo długi gnat i rozwiązałem w prosty sposób...wyciąć w uchwycie twardych dysków nożycami odpowiedni kwadrat i po sprawie.. :rolleyes: .