Ptachu Opublikowano 11 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2012 Mój PC: Intel Core 2 Duo @2.20 Ghz NVidia GeForce 9800GT 1024MB 3 GB RAM DDR2 Dysk 120 GB Gigabyte Płyta AsRock ConRoe 1333-777 Mój problem: Mam niezłe ścinki na Zewie razem z SGM 1,7 + Geonezis . Kiedyś ma SGM pykałem full detale z małymi spadkami FPS . Teraz to na dynamicznych tak mam : Wiecie co może być przyczyną ?? Wiem że tekstury itp spowalniają ale to już przesada :thumbsup: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozio Opublikowano 11 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2012 Wyczyściłeś kompa z syfu np. ccleaner;em ??? jak nie to spróbuj może blokuje jakiś wirus :/ PS. wyczyść kompa jak najlepiej (defragmentacja itp.) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ptachu Opublikowano 11 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2012 (edytowane) Ok ccleaner pobrany . Defragmentacje też zrobię . Zapomniałem dodać że mam teraz mniejszy dysk (120GB) o to faktycznie może coś mieć jak jest zapchany w 70 %. Używaj POLSKICH znaków LD Edytowane 11 Stycznia 2012 przez LordDino Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cromm Cruac Opublikowano 12 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2012 Nic żadne cleanery nie dadzą. Ten mod tak ma i koniec. To nie kwestia grafiki tylko kiepskiej optymizacji skryptów moda niestety. Zwalnia zwłaszcza w okolicach baz gdzie jest dużo NPCów. Możesz użyć opcji optymalizacji moda: usunąć ciała mutantów, nowe anomalie itp. Po czymś takim miałem przyrost z 12FPS na Skadowsku do ok 20. W wanilce mam tam 60 :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ptachu Opublikowano 14 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2012 Ciała i anomalie usunę jak spolszczenie będzie bo ja cyrylicy nie kape-wu . Defragmentacja mi trochę pomogła a nawet bardzo bo w armie chyba 4 FPS mi podniosło Plus dla CB Jozio. Całkiem mi z łba wypadło aby defragmentacje zrobić ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 15 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2012 Defragmentacja i czyszczenie rejestru to rzeczy które jeżeli nie pomogą to nie zaszkodzą, ale niestety Cromm ma rację ..mod ma problemy z optymalizacją i potrafi zdołować nawet mocny PC. Czyszczenie i naprawa rejestru to czynność obowiązkowa co 10 dni... wówczas system znacznie szybciej radzi sobie ze wszystkim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi