gucio46 Opublikowano 14 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2012 Moja karta to..GV-N570UD-13I Gigabyte ...dostępne wyjścia.. DVI-I HDMI DisplayPort DVI-I do tego mam podłączony monitor, ale drugiego nie mam jak podłączyć ma zwykle gniazdo vga czy jest możliwe połączenie jego do któregoś z pozostałych jak i czym // niestety jedno gniazdo DVI-I który jest obecnie zajęty przez monitor...to ta karta tylko wersja 2 i taktowaniu Core Clock 780 MHz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 14 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2012 Pierwsza prawa to jaka to karta..?..Dopisz w 1 poście...oraz jakie monitory... Trochę lektury...Rodzaje złącz DVI (Digital Visual Interface) służy do przesyłania, w postaci cyfrowej, nieskompresowanego sygnału wideo między domowymi urządzeniami elektronicznymi takimi jak odtwarzacz DVD i wzmacniacz A/V czy odtwarzacz DVD i projektor, ekran plazmowy czy panel LCD. Połączenia mogą być realizowane po przez dwa rodzaje kabli DVI-D lub DVI-I, pojedyncze lub podwójne. Najczęściej stosowany jest pojedynczy przewód DVI-D zakończony z obu stron końcówkami męskimi . - DVI I (Integrated) – zintegrowana budowa kabla pozwalająca na transmisję zarówno sygnału analogowego, jak i cyfrowego.(24+5 pin). Trzeba bowiem zaznaczyć, iż nawet pomimo posiadania przez monitor złącza cyfrowego, sygnał w dalszym ciągu może być przesyłany w postaci analogowej – dzieje się tak zwłaszcza w przypadku monitorów LCD z tzw. "dolnej półki". są dwa rodzaje kabli tego rodzaju: a. Kabel DVI I (męski) – VGA (męski)– do podłączenia monitora ze złączem cyfrowym (DVI I) do karty ze złączem VGA (transmisja nalogowa); lub podłączenie nowszej karty graficznej, dysponującej złączem cyfrowym do monitora ze złączem VGA b. Kabel DVI I (męski) – DVI I (męski) – do podłączenia monitora LCD do karty graficznej – poprzez złącza DVI I. Umożliwia transmisję sygnału zarówno analogowego, jak i cyfrowego. - DVI D (Digital) – kable przeznaczone wyłącznie do transmisji sygnału cyfrowego (24+1 pin) pomiędzy monitorem LCD a kartą graficzną. Format DVI-D (podobnie DVI-I) używa połączeń pojedynczych i podwójnych(posiadają dodatkowe 6 żył). Podstawowa różnica między połączeniami to stosowanie dwóch transmiterów TMDS 165 Mhz w połączeniu podwójnym i analogicznie jednego w pojedynczym. Podwójne połączenie potrafi przesłać sygnał o rozdzielczości 1920 x 1080 natomiast pojedyncze 1280 x 720. - HDMI (ang. High Definition Multimedia Interface) – interfejs służący do przesyłania cyfrowego, nieskompresowanego sygnału audio i wideo. HDMI pozwala łączyć ze sobą dowolne, zgodne ze standardem, urządzenia audio/wideo takie jak odtwarzacze DVD, Blu-ray, konsole gier, komputery, monitory i telewizory cyfrowe. Dane wideo przesyłane są z wykorzystaniem technologii TMDS. Maksymalna odległość transmisji to 15 metrów, przy zastosowaniu przewodów wykonanych zgodnie z zaleceniami HDMI Working Group. W większości wykonań kabli dostępnych na rynku, odległość nie przekracza 3-5 metrów. W przypadku większych długości konieczne jest stosowanie repeaterów (regenerator sygnału). - DisplayPort – uniwersalny interfejs cyfrowy (zatwierdzony w maju 2006) opracowany przez VESA (Video Electronics Standards Association). Głównym zamierzeniem nowego standardu jest połączenie komputer-monitor lub komputer-system kina domowego (w tym projektory, wielkoformatowe wyświetlacze, telewizory itp.). Złącze DisplayPort obsługuje od 1 do 4 linii transmisyjnych przesyłających dźwięk i obraz z prędkością 1,62 lub 2,7 Gb/s (maksymalnie 10,8 Gb/s przy czterech liniach transmisyjnych). Standard umożliwia jednoczesną dwukierunkową wymianę informacji. Dwukierunkowe pomocnicze kanały (Auxiliary Channel) pracują ze stałą prędkością 1Mb/s, umożliwiając zarządzanie i kontrolę nad strumieniem danych zgodnie ze standardem VESA EDID i VESA MCCS. DisplayPort jest wstecznie kompatybilny z interfejsami HDMI[1], DVI, a także VGA. Sygnał może być chroniony technologią DRM. Źródło..Wikipedia... Jeżeli to Twoja karta to TA W LINKU i ma dwa DVI...http://www.gigabyte....spx?pid=3955#sp... to przejściówka DVI / VGA powinna wystarczyć. ...jeżeli nie pomoże to monitor obecny przepiąć pod DVI-D, a anologowy z przejściówką pod DVI-I. Niestety nie wiem jaki model monitora jest podpięty i czy obsłuży gniazdo DVI-D ...jest do dyspozycji również HDMI do którego przez przejściówkę można podłączyć monitor DVI. // samych przejściówek jest cała masa...http://www.ontech.pl...I-HDMI-487.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gucio46 Opublikowano 14 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2012 monitor jest podłączony do DVI-I , przejściówki z DVI-D na vga możliwa HDMI na vga prawdopodobnie nie , DisplayPort na vga możliwa ale nie wiem czy na pewno i nie mogę znaleźć nigdzie w sieci. 2 monitor vga i z tym problem monitor podłączony tylko DVI-I i żadnego innego gniazda nie ma // O hdmi na DVI-I nie pomyślałem .Dzięki :) Tak, ale HDMI na DVI-I żeński (M) w linku nie ma ?...są na Allegro.. http://allegro.pl/mi...2052108463.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 14 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2012 Napisz jaki jest model monitora wpięty obecnie na dvi, chodzi o to czy ma DVI-D ...te dane powinieneś od razu napisać w 1 poście...i napisz czy twoja karta ma dwa dvi bo według modelu powinna je mieć... // jednak ma jedno DVI...więc można tak.: W linku masz przejściówkę HDMI na DVI ..uwolni to gniazdo DVI-I, gdzie łatwo połączysz DVI-I na VGA..to jedna z opcji, gdzie potrzeba dwie przejściówki 1. HDMI...DVI-I 2. DVI-I...VGA Sklep który podałem był przykładowy i może nie mieć wszystkich istniejących przejść...zawsze trzeba szukać w innych miejscach. CIEKAWOSTKA.. Z Display Port przeskoczyć na VGA można ..ale przejściówka kosztuje drogo ...D Port jest to moduł, który zastąpi niedługo HDMI, DVI i VGA całkowicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi