Кристофер (Kpuc) Opublikowano 25 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 Ataki słownikowe na Gadu-Gadu – lista 9999 kont Mr. Niebezpieczny | Tagi: Anonimowi, Anonymous, atak, Gadu-Gadu, hasła Ktoś przypuścił słownikowy atak na Gadu-Gadu i opublikował listę 9999 numerów GG wraz z ich hasłami: Atak na GG Opublikowana w internecie lista numerów wraz hasłami nie jest wynikiem wycieku danych na skutek włamania na serwery Gadu-Gadu. Ktoś po prostu wybrał sobie kilka słabych haseł (123456, qwerty, kasia, etc.) i próbował przy ich pomocy logować się na każdy numer Gadu-Gadu. Jeśli logowanie się udało, numer wraz z odpowiednim hasłem lądował na liście. W ten sposób zebrano 9999 par numery-hasła. hasla gg Lista numerków GG ze słabymi hasłami Wbrew pozorom, “atak słownikowy” nie jest dziełem Anonimowych. Te same dane zostały jeszcze w grudniu 2011 opublikowane przez Unn4m3d, który nota bene, wystosował do Anonimowych specjalną notatkę: jaah Kolejny raz potwierdza się teza, że niektóre z osób podpisujących się jako “Anonimowi” lubią sobie przywłaszczać czyjąś “pracę”… Takie akcje działają na niekorzyść wizerunku Anonymous. P.S. To trochę przerażające, ile osób, pomimo tak licznych próśb (por. Jakie jest najpopularniejsze hasło w Polsce), ciągle korzysta z tak banalnych haseł… W pewnym sensie, sami są sobie winni. Źródło: Niebespiecznik.pl A tutaj całą lista, możecie sprawdzić czy jesteście http://pastebin.com/0VQv8XCK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dopyl Opublikowano 25 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 Atak nastąpił niby wczora.o 18. Może to zbieg okoliczności ale wczoraj w godzinach popołudniowych nie mogłem sie zalogowac na gg wiec może cos w tym jest :o(chociaż nie sądze :D) Mój kolega miał wczoraj ten sam problem.A tak w ogóle ten temat jest dosć popularny na forum.Podczas gdy ja go przegladałem robiło to jeszcze kilkanaście osób z poza naszego forum.Z resztą nie dziwie się -taki tytul tematu z pewnością przyciąga uwagę ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Кристофер (Kpuc) Opublikowano 25 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 Nie tylko wy mieliście problem, jeden z serwerów im poleciał wczoraj... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 25 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 No to wszystko jasne. A się zastanawiałem czemu nie mogę się zalogować na gadu, heh.. Dobrze napisane, Anonymous sam sobie szkodzi. Zamiast łamać hasła na gg powinni zrobić coś raz a wielkiego : P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi