smox Opublikowano 27 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2012 Posiadam kartę graficzną - ATI Radeon HD 4850 i malutki problem. Postawiłem nowy system i od razu zaktualizowałem sterowniki. Po uruchomieniu Stalkera okazało się, że gra nie pamięta ustawień jasności. Przy przechodzeniu na nowy poziom muszę korygować ustawienia. Suwaki są tam gdzie je ustawiłem, ale jest za ciemno. Wystarczy lekko poruszyć jeden suwak i wszystko wraca tak jak ustawiłem. Dzieje się tak tylko w Stalkerze, córki grają w Sims 3 i tam tego problemu nie ma. Dodam jeszcze, że na sterownikach zakupionych razem z kartą, tego problemu nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 27 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2012 Pobierz free programik...do usuwania pozostałości sterowników...nazywa się Driver Sweeper. Link...http://www.programos...er-sweeper.html 1. Odinstaluj sterownik w panelu karty..tam gdzie właściwości..aktualizacja..odinstalowanie ..itd...restart 2. Uruchom programik i zaznacz opcje czyszczenia dla ATI..powinien wyczyścić wszystko co ma związek ze sterownikiem 3..Restart systemu ..uruchom narzędzie i sprawdź czy czegoś jeszcze nie wykryje. Jeżeli nie można instalować nowy sterownik. 4..Instalacja nowego sterownika. Po instalacji należy sprawdzić w panelu karty czy wersja sterownika zgadza się z zainstalowaną. 5. Restart systemu Jeżeli taka operacja nie rozwiąże problemów należy zainstalować poprzednią wersję sterownika. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 27 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2012 Dzięki Malakas, bardzo dobrze to wytłumaczyłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi