Кристофер (Kpuc) Opublikowano 31 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2012 Nowa seria ekonomicznych dysków SSD od Kingstona Kingston ogłosił wprowadzenie nowej serii dysków SSDNow V+200. Dwuipółcalowy gadżet został stworzony z myślą o użytkownikach prywatnych i biznesowych nie chcących się spłukać kupnem wydajnego nośnika. SSDNow V+200 posiada szereg interfejsów, w tym 3.0 oraz kontroler SandForce SF-2281. Prędkości odczytu oraz zapisu osiągają 535MB/s oraz 480MB/s. Dysk umożliwia bezzwłoczne uruchomienie systemu, błyskawiczny dostęp do danych oraz szybkie kopiowanie dużych plików takich jak materiały video, prezentacje czy ilustracje graficzne. Warto dodać, że modele V+200 posiadają funkcję DuraClass zabezpieczającą integralność danych oraz RAISE zwiększającą ich poziom niezawodności. Dyski z rodziny SSDNow V+200 dostępne są w pojemnościach: 60GB, 90GB, 120GB, 240GB oraz 480GB, w dwóch wersjach: jako oddzielny nośnik lub jako zestaw do montażu. Zapłacimy za nie, w zależności od pojemności: 450 złotych (60 GB), 620 złotych (90 GB), 760 złotych (120 GB), 1410 złotych (240 GB) oraz 2930 złotych (480 GB). Wszystkie modele objęte są trzyletnią gwarancją. Źródło: Jak dla mnie to nadal za drogo, 250zł mogę za 80GB dać :) Czyli pewnie z 6 do 10 miesięcy i tak będą się sprzedawać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 31 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2012 250zł mogę za 80GB Jak dla mnie to marzenie..dyski serii V+100 zostaną wysprzedane ponieważ seria była bardzo dobra i na tym sprawa się zakończy. Ostatnio znana praktyka..robimy serię i nie powtarzamy by nie dołować cen. Cena na pewno nie spadnie tak drastycznie. Prędkości podane w cytacie tyczą się interfejsu ..Sata3. // Określenie ekonomiczna seria nie ma tutaj sensu...dyski OCZ już dawno mają te prędkości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi