supersayan Opublikowano 21 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2010 Witam sciagnelem moda i po wypakowaniu mam 2 foldery дополнение от 14.08.10(w nim folder gamedata i ребаланс артов obrazek png i notatnik) i folder соль 19.04( w nim folder gamedata, адаптация карты под разные моники i респавн 3 notatniki i plik S.T.A.L.K.E.R`s sound remake v.3.0) i nie wiem co mam zrobic zeby ten mod mi dzialal Juz zainstalowalem Stalkera i patcha 1.004 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vorenus Opublikowano 21 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2010 1. Patchujemy So.C. do wersji : - 1.04 2. Modyfikujemy plik: "fsgame ltx " a konkretnie drugą linijkę aby wyglądała tak: "$game_data$ = true| true| $fs_root$| gamedat 3. W katalogu moda: (w przypadku wersji innej jak polska) "gamedata/config/text/ tworzymy katalog o nazwie "pol" 4. Do utworzonego katalogu "pol" kopiujemy zawartość katalogu "rus" 5 Otwieramy katalog: "gamedataconfiglocalization.ltx." i zmieniemy w drugiej linijce z "rus, ang ..inne" na "pol", tak żeby pierwsze linijki wyglądały tak: [string_table] language = pol font_prefix = ;_cent ;_west 6 Kopiujemy całość "gamedata" do katalogu gry 7.Odpalamy ze skrótu Jeżeli masz jeszcze wątpliwości to szukaj w temacie "Narodnaya Soljanka » Pobieralnia » Soljanka" na forum jest wszystko opisane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 21 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2010 mniej szczegółowo to tak... Kolejność instalcji: 1.STALKER Cień Czarnobyla + patch 1.004 2.Narodnaya Soljanka 19.04.2010 /gamedata/ 3.Aktualizacja 14.08.2010 / gamedata/ 4.Patch 20.08.2010 5.Patch 03.09.2010 6.Spolszczenie 7.Podmiana xrGame.dll w katalogu bin 8. Zmiana w pliku localization.ltx ( jeżeli masz polską wersję gry resztę możesz sobie darować pliki tekst tworzą się automatycznie....) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej75 Opublikowano 18 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2011 malakas postąpiłem tak jak napisałeś i za każdym razem wyrzuca mi : brak punktu wejścia(cos takiego dokładnie nie pamiętam)- potem z grubsza doczytałem się że plik xrGame.dll ma mieć edytowana nazwę i wklejony ten z dodatków do katalogu BIN(robiłem na zmianę z oboma plikami, efekt ten sam)- może to wina systemu(vista ultimate 64)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 18 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2011 Kolego czy po instalacji czystego stalkera odpaliłeś na chwilę czystą grę ?.Jeśli nie to tak zrób a dopiero potem instaluj moda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 18 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2011 Nie edytujesz żadnej nazwy....podmieniasz plik...w linku szczegółowa instrukcja instalacji... INSTRUKCJIA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej75 Opublikowano 18 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2011 oki raz jeszcze spróbuje, właśnie zainstalowałem na nowo grę(odinstalowałem revouninstalerem z zaawansowanym wyszukiwanie), wrzucę patcha 1.004 i zobaczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 18 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2011 Dziesiątki ludzi grało w Soljanke nie ma takiej opcji by mod nie ruszył.....są tylko dwie możliwości.. 1..błąd instalacji 2..błąd w pobranych plikach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej75 Opublikowano 18 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2011 Już wiem to mój błąd(tak sądzę), sam nie wiem jak czytałem szczegółowa instrukcję instalacji, że nie widziałem tego zdania "Po instalacji uruchomić podstawkę, wykonać zapis... gra utworzy folder zapisów w ..Moje Dokumenty...wyjść z gry.)" Edit: Powiem delikatnie:guzik z tego - nowa instalka, patch 1.004, włączenie gry i zapisanie stanu gry, wklejenie pliku gamedata, podmiana pliku xrGame.dll = wywalenie do pulpitu: program przestał działać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korn06 Opublikowano 18 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2011 Może niekompletnie pobrałeś pliki gry i dodatki? Jaką masz wersję podstawki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej75 Opublikowano 18 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2011 Soljanka 19.04, większość plików mam stąd, część z linków które były tutaj podane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korn06 Opublikowano 18 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2011 Ale chodzi mi o rozmiar po rozpakowaniu: Soljanka 19 .04- 4,80 GB dopełnienie - 1,81 GB patche- 95,3 MB u mnie jest tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej75 Opublikowano 18 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2011 Soljanka 19.04- 4.80GB dopełnienie- 1.81GB patche- 95.1 MB (może to ta różnica?) Mógłbyś swoje patche wrzucić gdzieś na hosting? z podanego linku zawsze jest 95,1MB(link do winrara nie działa) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korn06 Opublikowano 18 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2011 Rozmiar masz prawidłowy , rozmiar patchy na dysku jest 95,3 MB , sprawdź swoje wiadomości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej75 Opublikowano 18 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2011 ech i właśnie dlatego chyba sobie odpuszczę tego moda // EDIT: DZIĘKI pomocy @malaks i @korn06 problem rozwiązany, jak pisali dokładnie krok po kroku według instrukcji, nie pomijając niczego i gra na pewno ruszy. Jeszcze raz DZIĘKUJE za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yurek Opublikowano 19 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2011 ech i właśnie dlatego chyba sobie odpuszczę tego moda EDIT: DZIĘKI pomocy @malaks i @korn06 problem rozwiązany, jak pisali dokładnie krok po kroku według instrukcji, nie pomijając nicze i gra na pewno ruszy. Jeszcze raz DZIĘKUJE za pomoc To jest dokładnie to, co trzeba zrobić i nie poddawać się Solianka JEST TEGO WARTA, by powalczyć trochę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Timan Opublikowano 19 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 Mimo ze zrobiłem wszystko krok po kroku i tak nie mogę uruchomić, udało mi się kupić SoC z pierwszego wydania wiec... zainstalowałem najpierw patch do 1,003 potem do 1.004. uruchamiam grę ,mam wersje 1.004 po chwili gry robię zapis kopiuje gamedata solanki pobrana z tych linków... http://www.stalkerte...nka-na-wupload/... teraz scalam gamedata dopełnienia tez z tego samego posta patche pobrane z pobieralni (tez scalam gamedata ) teraz spolszczenie 24_12_11 (scalam gamedata) , kopiuje plik xrGame.dll z pobieralni do folderu bin , zmieniam wpis w pliku fsgame i niestety lipa :( . Celowo opisałem wszystko dokładnie jak postępowałem bo mimo wszystko może gdzieś robię błąd ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korn06 Opublikowano 19 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 Jeśli możesz to popraw post, tak żeby był w miarę czytelny z działającymi linkami. Jeśli masz wersję podstawki 1.000 to wystarczy tylko patch 1.004 ( 1.003 niepotrzebny). Gra się nie uruchamia, albo wywala bład- jeśli tak to podaj log błędu: Windows XP - C:Documents and SettingsAll UsersMoje dokumentySTALKER-SHOClogsxray_nazwaużytkownika.log Windows Vista/7 - C:UsersPublicDocumentsSTALKER-SHOClogsxray_nazwaużytkownika.log Wypakuj wszystkie gamedaty moda, dopełnienia na pulpit po kolei i dopiero przenoś do folderu z grą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Timan Opublikowano 19 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 Posta poprawilem, odinstalowalem wszystko revo .Robie kolejna instalacje wiec zaraz zobaczymy no i znow lipa , mam ci podac cala zawartosc pliku log ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papaczos Opublikowano 19 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 3. W katalogu moda: (w przypadku wersji innej jak polska) "gamedata/config/text/ tworzymy katalog o nazwie "pol" 4. Do utworzonego katalogu "pol" kopiujemy zawartość katalogu "rus" 5 Otwieramy katalog: "gamedataconfiglocalization.ltx." i zmieniemy w drugiej linijce z "rus, ang ..inne" na "pol", tak żeby pierwsze linijki wyglądały tak: [string_table] language = pol font_prefix = ;_cent ;_west Mam pytanie. Czy po zastosowaniu kroków podanych przez Vorenusa, zadziała mi to w angielsiej wersji DVD? Pytam, bo mam angielską wersja 1.000 a polską 1.006 - wtedy nie musiałbym się bawić w degradację patcha... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korn06 Opublikowano 19 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 Posta poprawilem, odinstalowalem wszystko revo .Robie kolejna instalacje wiec zaraz zobaczymy no i znow lipa , mam ci podac cala zawartosc pliku log ?tylko od linii 'FATAL ERROR' z dołu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Timan Opublikowano 19 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 niestety nie mam tego ,wiec pewnie wywala bez loga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korn06 Opublikowano 19 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 No to musiałeś coś źle zainstalować, nie ma mozliwości żeby nie dało się zagrać: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Timan Opublikowano 19 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 zainstalowalem wszystko tak jak wczesniej napisalem ,sprobuje pobrac solanke z innego zrodla moze to pomoze . Sciagnolem z innego miejsca i wszystko dziala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 19 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 @ Papaczos... Soljanka na angielskiej wersji powinna działać normalnie, ewentualnie trzeba będzie skopiować kilka plików, które zobaczysz w logu błędu podczas pierwszego uruchomienia..choć bardziej wskazana jest polska podstawka... // @ Timan...masz wielkości poszczególnych plików..porównaj, jeżeli są takie same to mod jest pobrany prawidłowo, kuleje natomiast instalacja. Soljanka 19 .04... 4,80 GB...12 532 plików, 912 folderów dopełnienie 14.06 ...1,80 GB...2 823 plików, 243 folderów patch 20.08...82,4 MB...86 plików, 26 folderów patch 3.09...15,5 MB...43 plików, 21 folderów spolszczenie 24.12...98.8 MB...451 plików, 33 folderów Małe uwagi... Pobierz osobno patche...20.08 i 3.09 rus, ale w temacie one są osobno.. Przed wrzuceniem spolszczenia sprawdź czy mod startuje w wersji Rus. Nie uruchamiaj zapisu który wykonałeś wcześniej..nowa gra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi