Yurek Opublikowano 1 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2010 ATLAS MODYFIKACJI ARTEFAKTÓW BY YUREK Tutaj powinny się znaleźć wszystkie recepty i modyfikacje artefaktÓw...jeżeli Wasze bystre oko dostrzeże braki..chętnie je uzupełnimy... ......................ARTMODYFIKACJE................. 1...BATERYJKA... 2...BLASK KSIĘŻYCA... 3...BŁONA... 4...BŁYSK... 5...DUSZA... 6...GRAWI... 7...GWIAZDA WIECZORNA... 8...KOLCZATKA... 9...KORALE MAMUSI... 9...KOTLET... 10...KROPLA... 11...KRYSZTAŁ... 12...KRYSZTAŁOWA KOLCZATKA... 13...KRYSZTAŁOWY KWIAT... 14...KULEBIAK... 15...MEDUZA... 16...MIKA... 17...MORSKI JEŻ... 18...OGNISTA KULA... 19...PUSTAK... 20...SKRĘTAK... 21...SPRĘŻYNA... 22...SYMBIONT... 23...ŚLUZ... 24...ŚLUZOWIEC... 25...ŚWIECIDEŁKO... 26...ZŁOTA RYBKA... ...................TRANSMUTACJE................. 1...BŁONA... a)...skÓra --> B )...łuska --> c)...pancerz --> d)...skalp kontrolera --> ...rubinowa błona --> 2...BATERYJKA... a)...rubinowa bateryjka ---> 3...BEZOAR KONTROLERA... a)...plazmowa gąsienica ---> 4...BLASK KSIĘŻYCA... a)...blask słońca ---> 5...DUSZA... a)...kropla duszy --> B )...ognista dusza --> c)...kryształowa dusza --> d)...gorący kryształ --> 6...KORALE MAMUSI... a)...stare korale --> B )...pradawne korale --> c)...korale babci --> d)...korale prababki burera---> 7...KROPLA... a)...łzy elektry --> B )...łzy ognia --> c)...łzy chimery --> 8...KULEBIAK... a)...stalowy kulebiak --> B )...tytanowy kulebiak --> c)...diamentowy kulebiak --> d)...młodszy brat giganta --> 9...MORSKI JEŻ... a)...jeżozwierz --> B )...elektryczny jeżozwierz --> c)...kwaśny jeżozwierz --> d)...kamienny jeżozwierz --> 10...PUSTAK... a)...płomień --> B )...blask --> c)...księżyc --> d)...budyń --> 11...SPRĘŻYNA... a)...rubinowa sprężyna ---> 12...SYMBIONT... a)...grzechotka ---> 13...ŻYWE SERCE... ATLAS opracowany przez YUREK dla STALKER.TEAM Recepta w kategorii ciekawostki (niedziałające) Otrzymana po zrobieniu kwestu dla Fimy Koksa w Pieczarze screen - link poniżej: http://img571.images...i/20602430.jpg/ EDIT: Niestety, tak jak trurl3 poniżej napisał - na tą receptę jest za wcześnie w tej Soliance. Wniosek z testÓw polowych: Recepta jest, ale transmutacja nie działa. Anomalia tornado niszczy oba wrzucane przedmioty niezależnie od tego, czy wrzucamy je ręcznie, czy też za pomocą transmutatora (żeby było śmieszniej, to jeszcze anomalia się "wkurza" i zadaje obrażenia GG). 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trurl3 Opublikowano 1 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2010 Na to jeszcze za wcześnie. To są 'rozwojowe' części mutantów, których zastosowanie objawi się dopiero w kolejnej Dopie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 1 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2010 To spróbuj i napisz tutaj wyniki obróbki tej kości ... Tak patrzę teraz na ten atlas i widzę ile straciłem możliwości zabawy w mutacje....ten kamienny jeżozwierz to super sprawa. Miałem w pudełku materiał na 3 takie i nigdy ich nie zrobiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łobuz Opublikowano 8 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2010 To spróbuj i napisz tutaj wyniki obróbki tej kości ... Postów dodawanych w temacie nie będziemy kasować ..będą jak komentarze do atlasu. Tak patrzę teraz na ten atlas i widzę ile straciłem możliwości zabawy w mutacje....ten kamienny jeżozwierz to super sprawa. Miałem w pudełku materiał na 3 takie i nigdy ich nie zrobiłem. Dlatego poruszyłem ten temat:) Miałem przepis na Kamiennego ale pośrednich nie miałem:dodgy: Teraz mam takie 2 w slotach:P Mostek BABCI Tam jest napisane że to połowa recepty Brakuje jeszcze 2 części (4 na modyfikacje artefaktu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yurek Opublikowano 8 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2010 @ Łobuz Niestety, tak jak trurl3 poniżej napisał - na tą receptę jest za wcześnie w tej Soliance. Wniosek z testów polowych: Recepta jest, ale transmutacja nie działa. Anomalia tornado niszczy oba wrzucane przedmioty niezależnie od tego, czy wrzucamy je ręcznie, czy też za pomocą transmutatora (żeby było śmieszniej, to jeszcze anomalia się "wkurza" i zadaje obrażenia GG). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yurek Opublikowano 12 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2010 UWAGA OSTRZEŻENIE Myszkując w plikach Solianki znalazłem taki zapis: amk_recipt_fake_text Powyższy zapis odnosi się do recepty transmutacji BLASKU KSIĘŻYCA w BLASK SŁOŃCA. Po osobistym sprawdzeniu w polu tej recepty okazało się, że NIE DZIAŁA Wrzucony do anomalii artefakt ulega zniszczeniu i nie jest poddawany transmutacji. Tym razem to Kabel z Baru sprzedał mi lipę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 12 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2010 A widzisz trzeba kupować legalnie a nie pokątnie Na bazarku zawsze tandeta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korn06 Opublikowano 14 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2010 Kilka recept ode mnie: http://tinypic.pl/d1yw4may8p8r - Płomień http://tinypic.pl/woew1gc90kb6 - Blask http://tinypic.pl/enhjjpm56g9w - Księżyc http://tinypic.pl/es1n98re5jd3 - Budyń http://tinypic.pl/e46x86ditw2w - Rubinowa Błona http://tinypic.pl/5xlqut1x7a68 - Kotlet z Trampoliny http://tinypic.pl/7y7vmpqgb96q - Dusza z Elektry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 14 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2010 Dzięki korn uzupełnię potem atlas ...wreszcie zobaczę ten Budyń którego nigdy nie widziałem.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korn06 Opublikowano 23 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2011 Jest jakiś błąd z transmutacją kości babki zombie:Ale mi chodzi o brak tłumaczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 23 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2011 Jak pamiętam to jak dostawałem tą receptę to była mowa że jest ona niekompletna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trurl3 Opublikowano 4 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2012 Tak jest, ta recepta jest niekompletna. Dalszy ciąg będzie w następnym dopełnieniu, jeśli będzie... Dobrze byłoby mieć te recepty w formie tekstowej albo arkusza excela. Podczas gry trudno przełączać się do przeglądarki po porady, a plik tekstowy można wydrukować... albo otworzyć na drugim ekranie i mieć stale pod ręką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 25 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2012 Nie znalazłem tu opisu - Ржавые волосы - czy to "Rdzawa Powłoka",? Ten opis znalazłem na Stalker.pl. Znalazłem też to jako "Rdzawe Włosy" w osławionym słowniku made in @Yurek i mam dylemat. Czy jest gdzieś szerszy lub całkowity zbiór opisów anomalii ze wszystkich trzech części Stalkera? Może nawet tu ktoś mi powie, co jest co? Proszę o wyjaśnienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 25 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2012 My to tłumaczymy "Rdzawe Włosy" O ile wiem, nie ma opisu tej anomalii. Jest tylko wspomniana w związku z występującymi w niej artefaktami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeszotPL Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Hej plik graficzny do MORSKIEGO JEŻA jest uszkodzony, nic nie widać... Możesz poprawić? Akurat potrzebuję tego arta. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Masz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emisja Opublikowano 13 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2013 (edytowane) Witam. Niedawno zacząłem przygodę z NS. Czy istnieje recepta na artmodyfikację "Kamienna Krew", czy tylko można znaleźć w Zonie? Edytowane 13 Marca 2013 przez Emisja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yurek Opublikowano 14 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2013 @ Emisja Z tego co pamiętam, to Kamienna krew nie podlega artmodyfikacji, ale w Soli można ja stworzyć z różnych przedmiotów wrzuconych do anomalii. Nie pamiętam co i jak, bo dawno tremu grałem w Solę ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi