trurl3 Opublikowano 28 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2012 No to Martwy Szlak 2 pokonany, możemy brać się za Żmijarza albo Żmijołowa. Trzeba najpierw ustalić tytuł bo będzie problem - daj psu złe imię, a możesz go od razu utopić... :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 28 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2012 Mod ma już swój tytuł więc każdy nowy będzie zmyślony, lub mówiąc inaczej "naciągany"... История сталкера Змеелова. Tym bardziej, że autorem jest Vladimir Zmeelov... . Tak czy siak proponuję..Łowca Węży, lub Zmieelov - Łowca Węży... to niezły tytuł dla moda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korn06 Opublikowano 28 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2012 Nazwisk się nie tłumaczy, więc może niech zostanie jak jest, albo nazwisko 'Zmeelov' napisać po polsku 'Zmiełow'. Wiem, że podobnie było z nazwiskami piłkarzy np. Andriy Shevchenko- Andrij Szewczenko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trurl3 Opublikowano 28 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2012 Pobrałem moda i jestem zdania, że trzeba trzymać się terminologii autora - a autor nazywa go ZM-mod. Sam autor występuje w grze, ale ponieważ tłumaczymy nie tylko język ale i alfabet (cyrylica na łaciński) to moim zdaniem możemy sobie trochę poluzować. Dla mnie Żmijarz jest ok. A takie mechaniczne spolszczenie jak "Zmeelov' - Zmiełow to aż za łeb drze, jak by powiedziała moja babcia (też z kresów :) ). Toż to przecież widać wyraźnie, że chodzi o kogoś kto łowi żmije/węże. Żmijarz psuje tu najbardziej. Tak czy inaczej niech się jeszcze wypowiedzą Smox i Metek Uwaga ekipa tłumacząca! Na Dropboxie jest już folder ZM do tłumaczenia. Zaproszenia posłałem dla SMox, Metek i Grzegorz Litwinowicz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 28 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2012 Widzę trochę kłopotu z tym Łowcą. Moim zdaniem, taki bohater powinien mieć nazwę prawdziwie "męską" i jak na ogólną fabułę Stalkera, to Łowca Węży pasowałby bardziej niż Łowca Żmij, czy jakiś ciapowaty Zmiełow. Powie ktoś, że tam nie ma takich tam gadów i nie pasuje nazwa. To o ksywkę chodzi tego gościa i ona musi świadczyć o nim, jako o twardzielu, bo siusiok nie ma prawa bytu w Zonie. Tak ja to widzę, bo ciężko co innego znaleźć pod to słowo. Ale jest jeszcze Smox, może coś podrzuci lepszego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trurl3 Opublikowano 28 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2012 Jak na ksywkę postaci w grze to takie dwuczłonowe imię jest chyba trochę za długie, bardziej pasuje jeden wyraz. Jak to będzie w dialogach? Łowco węży to, Łowco węży tamto... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papaczos Opublikowano 28 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2012 Bardzo, bardzo, ale to bardzo się cieszę, że nie będzie to Zmeelov - jak ktoś przeczyta temat od początku, to nawet będzie wiedział, dlaczego tak się cieszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 28 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2012 A Naznaczony ma 10 liter, a Łowca Węży 9 i co? Tu nie gra idzie o długość słowa, a o porządną ksywkę. Jak Ci tak za długie słowo, to zostawić Łowca, bo o takim pseudo, to chyba nie było w modach gościa, choć jednak Łowca Węży brzmi ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 29 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2012 Tytuł moda- Łowca Węży, a ksywka postaci-Żmijarz. To tak po mojemu. Nie ma o co robić problemu, najważniejsze, by mod był fajny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 29 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2012 Tytuł fajny, Żmijarz może być i problem rozwiązany, skoro nie może być ksywka dwuczłonowa. Wężołów, chyba nie przejdzie. Tam jego człon "Zmiełow" tyczy się węża, żmija to гадюка, ale my ustalamy polską ksywkę, więc twórca moda nie pogniewa się, jak będzie nazywał się po naszemu. Powinien teraz zabrać głos Czegewara. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 29 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2012 Tytuł moda- Łowca Węży, a ksywka postaci Żmijarz. To bardzo dobra koncepcja...sam tytuł Żmijarz nie podoba mi się to słowo jakoś razi za dużo tutaj tych ż..rz. i nie brzmi ciekawie...ale jako ksywka jest OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papaczos Opublikowano 29 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2012 No to Martwy Szlak 2 pokonany, możemy brać się za Żmijarza albo Żmijołowa. Zgadzam się z Malakasem, że Żmijarz brzmi rzeczywiście trochę chropowato. Przeczytałem temat od początku i wpadło mi w oko to, co zacytowałem u góry (wcześniej to jakoś przegapiłem). Myślę, że drugi wariant zaproponowany przez Trurl3, czyli Żmijołów jest jak najbardziek OK. Mielibyśmy wtedy mod: ŁOWCA WĘŻY - HISTORIA STALKERA ŻMIJOŁOWA (i chyba również byłby najbliższym tłumaczeniem nazwiskia autora). Co myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trurl3 Opublikowano 29 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2012 Przyznam, że drugie imię wspomniałem tylko dlatego, że padło wczesniej. Jesli o mnie chodzi, oddaje 100% głosów na Żmijarza. Co do nazwy moda - jak już wspomniałem sam autor nazywa go ZM-mod, ale niech tam, Łowca Węży jest nieźle i bardziej obrazowo :). A w kwesti merytorycznej ( :) ) - pobrałem moda i po obejrzeniu dołaczonych przez autora materiałów musze powiedzieć że zapowiada się ciekawie. Zastanowiło mnie stwierdzenie samego autora, że ten mod można właściwie potraktować jako oddzielną grę , co się dopiero okaże, i że właściwie cały mod to taki Freeplay z elementami kwestowymi, i że zadania moga być dość trudne i wymagające. Poza tym mam wrażenie, że będa w nim także elementy do pogłówkowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 29 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2012 Duże znaczenie w tym modzie ma dokładne czytanie wszystkich informacji wyświetlanych na ekranie, dokumenty znalezione w grze pomogą doprowadzić fabułę do końca. Wykrywacz Weles jest jednym z bardziej pożądanych wykrywaczy artefaktów. Misje trzeba wykonywać na różne sposoby, jedyny warunek - skuteczność. Do poczytania dwa tematy:starszy i nowszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 29 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2012 Wykrywacz Weles jest jednym z bardziej pożądanych wykrywaczy artefaktów. Tak się akurat składa, że startujemy w jamie, gdzie ww. wykrywacz Weles się znajduje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papaczos Opublikowano 29 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2012 Tak się akurat składa, że startujemy w jamie, gdzie ww. wykrywacz Weles się znajduje. No nie mogę :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :thumbsup: EDIT: Przepraszam, że tak buchnąłem śmiechem bez tekstu. Jak przeczytałem słowa o ważności tego detektora, to pierwsza myśl, która przyszła mi do głowy, to było "no to z detektora w jamie koło tunelu TUZLA nici...Trzeba będzie zacząć od porządnego przetrząsnięcia bagien, tak na początek" A zdes' wot, kakoj prijatnyj surpriz // Albo co gorsza, sami go gubimy po pijaku, nie pamiętając na jakiej lokacji i pod którym krzakiem żeśmy spożywali ten alkohol niekonsumpcyjny...To tu już w ogóle żadna inna fabuła nie jest potrzebna, a po 240 godzinach gry na dźwięk słowa WELES będziemy mieli :sick: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 29 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2012 Więc skoro jest taki pożądany to na pewno cała fabuła się opiera na tym, że wszyscy próbują nam tego Welesa odebrać. Ewentualnie ktoś nam Welesa kradnie i my przez całą grę próbujemy go odzyskać. :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trurl3 Opublikowano 29 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2012 A ladnie to tak sie nabijać bez sprawdzenia ? :) najpierw prosze pograć a potem... zobaczymy ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 29 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2012 Trzeba przyznać, że Smox ma wyjątkowy zmysł spostrzegawczy. Zresztą, nie tylko w tym przypadku. Ja wyszedłem z jamy (nie od razu w całości, mina) i szukałem czegoś na zewnątrz. Tam na razie promieniowanie przy metalowych elementach. Nie mam zbytnio czasu na grę, bo tłumaczę tego moda, ale ciekawie się zapowiada. Nasza pani Stalker, Raven, powinna już się nie dąsać na mnie, że obiecanego moda, nie tłumaczy się. Słowo się rzekło, kobyłka u płotu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papaczos Opublikowano 29 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2012 Trzeba przyznać, że Smox ma wyjątkowy zmysł spostrzegawczy. Metek58, dla wszystkich stalkerów obytych z Czystym Niebem, ta kryjówka i lokalizacja WELESA była dobrze znana i tam się zazwyczaj zaraz na poczatku szło, zeby łatwiej znajdować arty :yes: . Nawiasem mówiąc, w podstawce, po znalezieniu WELESA i użyciu go, we wiaderku stojącym pośrodku tej kryjówki pojawiało sie...GRAWI (bardzo pomocny art w Czystym Niebie) - wydaje mi się że w tej części gry arty były najbardziej skuteczne, a zarazem najtrudniej było je zdobyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 29 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2012 Spam... Powiem Wam że jeżeli chodzi o jaskinię pod mostem w której siedział Bosman z Soljanki, to pierwszy raz byłem w niej właśnie po tego kolesia i nie wiedziałem o jej istnieniu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 1 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2012 Ja dopiero w tym modzie poznałem to miejsce, myślałem, że to twórca moda dołożył tę jamę. To ciekawe, ile jeszcze rzeczy odkryje się, jak w moim przypadku, w dalszym poznawaniu modów? Ja mam frajdę, bo nowinki zawsze cieszą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 11 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2012 Zapraszamy do testów i zgłaszania wszelkich błędów. Ja niestety mam za słaby komputer i nie mogę sam testować. Wyznaczam więc nagrodę - 500 RUB dla testera, który pierwszy ukończy moda, zgłaszając napotkane błędy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 11 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2012 To ja się wezmę za testowanie miałem grać w SGM 2 i Geo ale dla sprawy się poświęcę. Tylko gdzie błędy wrzucać? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 12 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2012 Najlepszym sposobem komunikacji w takiej sytuacji jest Dropbox. Możesz też wstawiać błędy tutaj ujmując je w spoiler. Wyznaczam też nagrodę po 200 RUB. dla 5-ciu graczy, którzy zechcą brać udział w testach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi