Saddam Opublikowano 13 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2012 Witam. Planuje kupić nowy komputer, ponieważ ja się nie znam za dobrze na komputerach, prockach itp. mam do Was pytanie. Upatrzyłem sobie takie o: http://www.arest.pl/...14860/parametry i czy na tym sprzęcie da rade pograć bez warpów, z dość dużymi fpsami (chciałbym ze 100 :D) na max detalach w solyanke + DMX + autumn aurora ? Za porady i opinie z góry dziękuję. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozio Opublikowano 13 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2012 Hmmm moim zdaniem to pograsz ale czy na 100 fps to nie wiem :/ poczekaj na malakasa on dobry spec od kompów xD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 13 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2012 Saddam komp ogólnie wydaje się być OK..powiedz tylko jaką sumę chcesz przeznaczyć na zakup..może zmienimy jakiś element. Czy potrzebujesz tak duży dysk twardy...pytam bo zaoszczędzone pieniążki można dołożyć gdzieś indziej.? O ile można przewidzieć FPS w grach fabrycznych o tyle mody są raczej nieprzewidywalne ze względu na brak, lub słabą optymalizację..jednak na 100 FPS bym nie liczył i do płynnej gry nie jest Ci to potrzebne. Dużym plusem będzie duża ilość RAM..na pewno pomoże popchnąć porządnie nie jeden mod. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saddam Opublikowano 13 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2012 Co do dysku to 1TB na pewno by wystarczył. Cena to chciałbym się zmieścić w 2 500 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 13 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2012 Dobrze jutro zobaczę czy można wycisnąć coś więcej z tych funduszy i napiszę w temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saddam Opublikowano 13 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2012 Ok, dzięki wielkie za pomoc. :) EDIT: znalazłem też taki zestaw: http://www.arest.pl/konfiguracja/14498/parametry nawet ciekawy, no i nie wiem który lepszy :d. W tym bym wymienił dysk na 1TB na pewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 15 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2012 Sorki że nie odpowiedziałem wcześniej ale moja grypa ostro daje mi się ostatnio we znaki... Napiszę swoją opinię osobno do każdego z zestawów... 1..tak na prawdę to poza 2 TB dyskiem nie ma się do czego przyczepić..niestety w sklepie nie ma podobnych SATA3 by był sens je zamieniać..jedyna opcja to 750 GB Sata2, ale tu cofamy się do tyłu ze względu ma interface dysku...jeżeli jednak wystarczył by ci dysk 500 GB/sata3 to warto by rozważyć zamianę, a pozyskane pieniążki 195 zł. ulokować np. w grafikę..LINK 2...super procesor jednak wymaga on bardzo drogiej platformy by pokazał swoje możliwości..należałoby tylko zmienić na serię K...I5 - 2500K ...na wybranej płycie mini nie będzie czół się dobrze bo to tania płyta i może mieć przycięty chipset ...na koniec karta graficzna będzie mocno ograniczać nowego intela...te procesory są dedykowane do współpracy z mocną grafiką. Sumując..pierwszy zestaw jest bardziej logiczny...osobiście zamieniłbym wielkość dysku (2 TB na 500 GB), a zaoszczędzoną kasę wydałbym na podaną grafikę ...reszta OK. Cokolwiek zrobisz nie kupuj karty graficznej w wersji pudełkowej (referencyjnej)..bardzo głośne i ciepłe elementy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saddam Opublikowano 15 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2012 Czyli zestaw pierwszy :) Myślę, że 500GB na razie też by wystarczyło, z czasem ewentualnie dokupiłbym 2 dysk. Czyli w tym zestawie zamienić dysk na 500gb/sata3 i kartę graficzną na tą ? http://www.arest.pl/...0-2PM2D1GD5-OC/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 15 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2012 Zawsze Ty jako kupujący masz ostatnie słowo...ja bym to zrobił. W tym przedziale cenowym system z Intel I-5 się nie mieści. Blokowanie kasy w 2 TB dysku jak dla mnie to niezbyt udany pomysł...natomiast podrasowana grafika zawsze zrobi różnicę w ekranowych potyczkach. // Właśnie z tą myślą obcinam dysk..jeżeli kiedyś będzie go mało..to drugi mniejszy magazyn, lub zewnętrzny poprawi sytuację. Ogólnie nie mam zaufania do tak dużych dysków...w razie awarii mogą polecieć kilkuletnie zbiory danych, niby to samo można powiedzieć o mniejszych, ale dane rozbite na dwa dyski to jest już jakaś gwarancja... . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saddam Opublikowano 15 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2012 No to git :D dzięki wielkie za pomoc Malakas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi