Jump to content

Komunikat o problemie

Recommended Posts

Witam, od jakiegoś czasu mam problem na magazynach wojskowych , powejściu lub wczytaniu gry na tej lokacji pokazuje mi się komunikat że byłem bliski wywaleniu na pulpit a w logu jest coś takiego Cannot find saved game ~~~ object 'khutor_zone': section 'sr_idle1': field 'on_npc_not_in_zone': there is no object with story_id '710 może ktoś wie jak temu zaradzić ?

Tu raczej jest problem z uszkodzonym zapisem. Jak rozumiem pisze że w zapisie brak informacji lub jest niekompletna informacja o obiekcie "khutor_zone" Możliwe też, że coś powinno się spawnować w rzeczonym chutorze a się nie spawnuje. Najlepiej by było cofnąć się wstecz o kilka zapisów.

Hmm to nie takie proste , bioradaru nie uzywam jak nie jest konieczny bo w barze i na atp powodował wyloty na pulpit , uszkodzony zapis to też raczej nie jest z tego wzgledu że już raz takie komunikaty na magazynach dostawałem po pierwszej obronie barykady przed mutantami ,dziwne to było bo przy tych chimerach padałem wiele razy ,wiec często robiłem zapisy i je wczytywałem i było ok , na drugi dzień wczytanie każdego zapisu zrobionego w trakcie walki kończył się takim komunikatem , ale w niczym to nie przeszkadzało w grze więc dałem sobie spokój i grałem dalej ,teraz ponownie wróciłem na magazyny i komunita pojawia się ponownie.Sądze że to jest bład przy wczytywaniu samej lokacji bo pojawia się zaraz po wejściu ale w żaden sposób nie przeszkadza w grze a nawet bym powiedział że ją ułatwia bo kolejną obrone barykady zaliczyłem nawet sie do niej nie zbliżając , po prostu w czasie rozmowy z Łukaszem pojawił sie komunikat że zadanie zaliczone a Łukasz wypłacił nagrode .

Te błędy się pojawiają i można je ignorować jeżeli nie wywalają gry..gorzej jeżeli nie pozwolą grać dalej. Bardzo często również pojawiają się po użyciu teleportu Streloka i lądowaniu w piwnicy na MW. Timan ty grasz w Soljankę, czy w Dmx bo ostatnio pytałeś o akcję z dmx..samochód.