tom3kb Opublikowano 20 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2017 Ja już sobie znalazłem te dwa ostatnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 21 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2017 13 godzin temu, tom3kb napisał: Ja już sobie znalazłem te dwa ostatnie No- ja myślę że tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 21 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2017 Jest do wzięcia - 2 ostatnie pozycje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 6 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2018 Jestem świeżo po lekturze "Człowieka obiecanego" Pawła Majki. Książka z szybką i ciekawą fabułą. Akcja to postapokaliptyczna Nowa Huta, Kraków. Bohaterowie - kilku. Cel to zniszczenie potwora jaki żyje w podziemiach Wawelu. Zniszczony Kraków i Nowa Huta którą zamieszkują ludzie stanowiący różne ugrupowania. Jedyny cel to zatrzymanie kobiety Ewy która nosi w łonie dziecko Króla i zmierza do Źródła. Poznamy losy kpt. Pitali, Halnego, Marcina, Piętaszka oraz 4 plutonu 6 Dywizji Powietrznodesantowej tzw "umarłych". Każdy rozdział zbliża nas do rozwikłania tajemnicy "jednomyślnych" i "źródła". Nie wszystko jest tym czym się wydaje a zakończenie was zaskoczy. Jesteście ciekawi to zapraszam do lektury. Gorąco polecam. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 17 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2018 Kolejna książka zapowiedziana, kiedy tego jeszcze nie podano. Informacja z http://metro2033.pl/phpbb/viewtopic.php?f=62&t=2639&start=1925 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 2 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 http://www.insignis.pl/2018/01/31/wedrowiec-jedna-najwazniejszych-lektur-swiecie-metra-2033/ już 15.02.2018 r. w księgarniach plus prezent. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 3 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2018 "Prawo do użycia siły" to pierwsza książka z trylogii Denisa SZABŁOWA. Akcja powieści dzieje się w Sierdobsku. Bohaterami książki są mieszkańcy schronu. Poznajemy ich życie od najmłodszych lat po czasy życia w postapokaliptycznym świecie. Walka o przetrwanie, mutanty które stanowią śmiertelne zagrożenie dla ocalałych. Autor rzetelnie przedstawia broń i wyposażenie jakim posługują się ludzie. Ciekawa narracja nie pozwala się nudzić. Polecam lekturę wszystkim. Przede mną lektura "Prawa do życia" jako drugiej części powieści. Nie zawiedziecie się. Jeżeli chcecie czytać to najlepiej zacząć od "Prawa do użycia siły". 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ranger801 Opublikowano 3 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2018 Także polecam "Prawa", przede wszystkim "Prawo do życia". Jest też trzecia część, "Prawo do zemsty", którą niedawno skończyłem czytać. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 12 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2018 "Prawo do życia" Denisa SZABŁOWA kontynuacja przygód Daniły. Tym razem poznajemy losy bohatera i jego przyjaciół w drodze do Rosrezerwy, składów wszelkich zapasów które mają pomóc przetrwać mieszkańcom schronu w przetrwaniu schronu. Akcja powieści przenosi się na otwarte tereny zniszczonej Rosji. Każdy rozdział to nowe przygody podczas wyścigu do legendarnych składów. Nie zabraknie opisów walk, rzeczy nadprzyrodzonych oraz rozwikłania kilku tajemniczych wątków z pierwszej części trylogii. Książkę czyta się szybko wręcz "pożera". Autor przedstawia nam silne związki przyjacielskie jakie istnieją między mieszkańcami schronu. Tylko wspólna walka może przynieść szanse zwycięstwa. Koniec zaskakuje i przedstawia obraz człowieka samotnego który jednak nie załamuje się. Polecam lekturę najlepiej w kolejności chronologicznej. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 12 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2018 Oglądając pewnego gameplaya do moda, jego autor poinformował, że na YT są książki oparte na grach stalkera w formie filmowej. Zrobiłem zrzuty ekranu z tą wiadomością. Może ktoś będący odpowiednio zarejestrowany, znajdzie je. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Dziś premiera jakiejś nowej książki z Uniwersum Metro, tym razem Uniwersum Metro 2035. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheSoldy Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2018 (edytowane) Wygląda zachęcająco. No ale "Nie ocenia się książki po okładce" Edytowane 18 Kwietnia 2018 przez TheSoldy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Wszyscy czytają, nikt nie narzeka a Głuchowski i Wroczek to marki same w sobie. Książka jest z lutego 2018, jakby ktoś chciał w oryginale to namiary, jest fajna: https://ast.ru/book/metro-2035-piter-voyna-715278/ https://litnet.com/ru/book/piter-voina-piter-2-b4419 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 4 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2018 Drodzy Koledzy Gdyby któryś z Was posiadał w wersji elektronicznej - format bez znaczenia - "Wędrowca" lub "Piter.Wojna" ............ przytuliłbym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 4 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2018 @boberm Wędrowiec jest od paru miechów ale tylko wersja mp3. Ja olewam taką wersję czekam na pdf. Piter.Wojna. na razie nigdzie nie ma, a sprawdzam na co trochę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 4 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2018 (edytowane) @tom3kb Jakby co - polecam się twojej pamięci. BTW: http://metro2033.pl/forums/ chyba zmieniło orientację.Nie to żebym miał cos przeciwko ... ale spodziewałem sie raczej debaty tłumaczy ..... Edytowane 4 Maja 2018 przez boberm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 4 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2018 @boberm Poszło PW. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 27 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2018 Nowa książka z uniwersum 2035. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 19 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2019 Nowa książka z uniwersum Metro 2035. Już dostępna, premiera miała miejsce 15 maja. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 20 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2019 @boberm Dawno nie było pisane, nie wiem czy już masz ale Piter. Wojna. Czerwony Wariant i Wędrowiec już spokojnie sobie znajdziesz w wersji elektronicznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 20 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2019 (edytowane) Drogi @tom3kb - dziękuję za atencję. To bardzo miłe . Tak - mam juz wersje elektroniczne wspomnianych przez Ciebie ksiażek. A teraz zasiadłem w zasadzce na "Riese". Ostatnimi czasy dopadł mnie paradoks nieciągłości czasu ( czy jak to nazwać) . Wydawało mi sie że doba winna miec 24 godziny ... a często mi ich brakowało. Ale już wychodzę na prostą. BTW: gdyby ktoś z kolegów Stalkerów był w najbliższym czasie na Babarybie 2019 - będę tam.....polować na modele. Edytowane 20 Maja 2019 przez boberm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 17 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2019 Kolejna do kolekcji: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 27 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2019 W dniu 17.10.2019 o 13:57, tom3kb napisał: Kolejna do kolekcji: Jest też dostepna w wersji .pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 28 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2019 (edytowane) Wiem, już pobrałem, jest też jakieś tam epub i azw? Dla językowych: https://knizhnik.org/andrej-butorin/mutant https://fantasy-worlds.org/lib/id21222/ 3 serie do przerobienia: Spoiler https://www.google.pl/search?q=Мутант+-+Андрей+Буторин&tbm=isch&source=univ&sa=X&ved=2ahUKEwjp44Lzx4zmAhWQp4sKHZmrB-kQsAR6BAgKEAE 1. Метро 2033: Мутант 2. Метро 2033: Подземный доктор 3. Метро 2033: Хозяин города монстров Spoiler Teraz przerabiam: p.s. chcecie zobaczyć "Limańsk" (w oryginale część Kijowa)w nowej odsłonie to polecam: https://metro2033.pl/topic/wojna-kretow/ Edytowane 28 Listopada 2019 przez vidkunsen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 18 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2020 Na razie w przedsprzedaży można kupić, premiera 1 lipca 2020. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi