Damianox213 Opublikowano 27 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2012 (edytowane) Witam. Mam problem. Otóż przy przejściu z Baru do Dziczy (podczas wczytywania) witam mnie to : FATAL ERROR [error]Expression : fatal error [error]Function : CScriptEngine::lua_error [error]File : E:\stalker\patch_1_0004\xr_3da\xrGame\script_engine.cpp [error]Line : 73 [error]Description : <no expression> [error]Arguments : LUA error: ...shadow of chernobyl\gamedata\scripts\xr_gulag.script:1186: attempt to index local 'strn' (a nil value) Wydaje mi się że to coś ze skryptami nie tak, jak się mylę proszę mnie poprawić. Z góry dziękuje za pomoc. Edytowane 27 Marca 2012 przez Junx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korn06 Opublikowano 27 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2012 Masz założony Bioradar? Jeśli tak, to zdejmij i wejdź jeszcze raz. Tutaj podobne błędy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damianox213 Opublikowano 27 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2012 Niestety po zdjęciu wszystkiego ze wszystkich 21 slotów dalej mam wylot przy ładowaniu Dziczy. Gdy pierwszy raz przechodziłem do Dziczy wszystko było w porządku. Teraz coś mu odbija. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 27 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2012 Cytat z rosyjskiej strony "Редкий, но противный вылет. Чаще всего появляется на Дикой Территории. Лечение: загрузить сейв до проблемного захода на локацию." Czyli rzadki ale paskudny wylot. Najczęściej pojawia się w Dziczy.Leczenie: wczytać sejw przed problematycznym wejściem na lokację. Inaczej mówiąc, cofnij się o kilka zapisów i jeszcze raz próbuj tam wejść do skutku. Ja bym może spróbował przejść z powrotem na Wysypisko, tam wywołać emisję ( wystarczy położyć się spać na 8h i emisja pewna ) i potem wrócił szturmować przejście do Dziczy.Możesz też podesłać sejwa z Baru. Akurat mam NS na dysku. Może na innej instalacji skrypt zaskoczy. Zapis możesz wysłać na maila kobal@interia.eu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damianox213 Opublikowano 27 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2012 @kobal twój pomysł z wróceniem się zadziałał niestety jestem dużo dużo w plecy... Podeśle Ci jeszcze ten zapis ;) może u Ciebie zadziała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 27 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2012 To czekam :) Niestety, u mnie ten sam błąd. Swoje uwagi napisałem ci w mailu :thumbsup: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damianox213 Opublikowano 29 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2012 Kolejny bug nie pozwalający kontynuować fabuły... FATAL ERROR [error]Expression : fatal error [error]Function : CScriptEngine::lua_error [error]File : E:stalkerpatch_1_0004xr_3daxrGamescript_engine.cpp [error]Line : 73 [error]Description : <no expression> [error]Arguments : LUA error: ...of chernobylgamedatascriptsprotected_items.script:423: attempt to index local 'obj' (a nil value) Tym razem pojawił się gdy rozmawiałem z Szarym w Agropromie zaraz przed tym wziąłem zadanie od Adrenaliny na znalezienie dla niego dysku w ATP. Proszę was o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiedzianeJaja Opublikowano 29 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2012 Nie wiem czy te LUA nie są wynikiem złej wersji stalka która ma być 10004, lub złej instalacji z niepewnego źródła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damianox213 Opublikowano 29 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2012 Grę pobrałem ze strony stalker.pl nie lubianego tutaj forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiedzianeJaja Opublikowano 29 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2012 A wersję masz ... ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damianox213 Opublikowano 29 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2012 Jest to 3.09. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiedzianeJaja Opublikowano 29 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2012 Nie chodzi o moda tylko o podstawkę. Na dole ekranu z menu, tam gdzie pisze wczytaj, zapisz, nowa gra, są po lewej na samym dole ekranu takie cyferki i czasem różne inne. Najlepiej je wszystkie przepisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damianox213 Opublikowano 29 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2012 Aha!Wersję gry :D Wersję gry mam 1.0004 taką jak trzeba do Solijanki :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 29 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2012 Pobierz i podmień...http://www.stalkerteam.pl/topic/4017-protected-items/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damianox213 Opublikowano 29 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2012 Wszystko gra i buczy. Dziękuje za rozwiązanie problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiedzianeJaja Opublikowano 29 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2012 Jakby pomogło to napisz. -EDIT- Malakas zawsze coś takiego znajdzie :thumbsup: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 29 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2012 Teoretycznie ten błąd został poprawiony w patchu 20.08. Jeśli instalowałeś patche do dopełnienia osobno to sprawdź czy patch 20.08 ma takie same wartości. Rozpakowana gamedata : Rozmiar :82,4 MB (bajtów: 86 434 972) Zawiera: 86 plików, 26 folderów Przy okazji patch 03.09 rozpakowana gamedata Rozmiar : 15,5 MB (bajtów: 16 301 212) Zawiera : 43 plików, 21 folderów Ewentualnie przygotowałem ci poprawkę na ten błąd według wskazówek na forum http://stalker-portal.ru . W środku znajdziesz też oryginalny plik. Najlepiej po opuszczeniu problematycznej lokacji przywrócić z go powrotem. Według rosjan dany error powinien być zamieniony na jakąś wiadomość tekstową lub coś w tym rodzaju. Mam nadzieję że wszystko zrobiłem dobrze :) poprawka.7z Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damianox213 Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Ponieważ nie ma sensu zakładać nowego tematu loga wrzucę tutaj: FATAL ERROR [error]Expression : !object->used_ai_locations() || ai().level_graph().valid_vertex_id(object->m_tNodeID) [error]Function : CALifeSwitchManager::add_online [error]File : E:stalkerpatch_1_0004xr_3daxrGamealife_switch_manager.cpp [error]Line : 64 [error]Description : Invalid vertex for object [error]Arguments : wpn_ak7455811 Coś z AK74 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2012 To błąd złego spawnu, w tym wypadku jakiegoś karabinka. Jeżeli notorycznie się powtarza możesz usunąć dany przedmiot z gry. Opisane jak to zrobić masz tu http://www.stalkerteam.pl/topic/223-czeste-bledy-soljanki-i-ich-rozwiazania/ w "Usuwanie z gry przedmiotów, postaci powodujących problemy...TRURL3" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damianox213 Opublikowano 12 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2012 (edytowane) FATAL ERROR [error]Expression : fatal error [error]Function : CRender::texture_load [error]File : E:stalkerpatch_1_0004xr_3daxrRenderTexture.cpp [error]Line : 295 [error]Description : <no expression> [error]Arguments : Can't find texture 'ui_hud_s12' Następny bug po włączeniu rozdziałki 1152x864 przy wczytywaniu wita mnie taka oto powyższa niespodzianka. Jest to o tyle uciążliwe, że w tej rozdzielczości najlepiej mi się gra, ponieważ moja maksymalna 1440x900 mi nie odpowiada. Edytowane 12 Maja 2012 przez Damianox213 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korn06 Opublikowano 12 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2012 A jaki masz hud? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 12 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2012 [error]Arguments : Can't find texture 'ui_hud_s12'... Brak tekstury w HUD serafim 12, czasami zdarza się że ma niewłaściwą nazwę. Sprawdź czy masz taką teksturę w plikach. // Jako uzupełnienie do poprzedniego błędu z bronią...Jest zbiór gotowych rozwiązań do modów...http://www.stalkerteam.pl/topic/3035-dmxproblemy-techniczne-i-ich-rozwiazania/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robalito Opublikowano 14 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2012 Przy przejściu z Baru do Dziczy wyskakuje mi takie coś: [error]Expression : vertex || show_restrictions(m_object) [error]Function : CPatrolPathManager::select_point [error]File : E:stalkerpatch_1_0004xr_3daxrGamepatrol_path_manager.cpp [error]Line : 155 [error]Description : any vertex in patrol path [ros_sniper2_walk] in inaccessible for object [ros_sniper2] Czy ktoś wie o co chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 14 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2012 Było...http://stalkerteam.pl/topic/4274-wylot-w-dziczy-ros-sniper2-walk/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robalito Opublikowano 14 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2012 Dzięki. Tam nie szukałem. Pomogło, bo już nie wywala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi