metek58 Opublikowano 22 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2012 Mam pytanko. Czy jest sposób, by nie odinstalowywać istniejącego Cień Czarnobyla, mam go w wersji 0.6 i potrzebny do innego moda. Jak chcę zainstalować (oryginała), to jest tylko opcja "uruchom grę". To jak mam zainstalować TŚ 2 wedle powyższej instrukcji, nie odinstalowując poprzedniej instalki, którą potrzebuje, bo nie na jednym modzie się skupiam. Pozdrawia, jeszcze nie wkurzony Metek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 22 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2012 Zastosuj sposób numer 2 z tego tematu http://www.stalkerteam.pl/topic/1972-degradacja-patcha-1006-na-1004/. Nie wyrzucaj katalogu bin tylko zmień mu nazwę na bin1.006. Analogicznie z gamedatami modów Możesz ich mieć multum w katalogu gry, gra czyta tylko folder o nazwie "gamedata" Przykładowo masz stalkera 1.006, chcesz grać w TŚ2 na patchu 1.004. Stosujesz poprawkę, grasz. Chcąc szybko wrócić na przykład do Priboi Story Overhaul na patchu 1.006 zamieniasz katalogi bin, wyrzucasz plik gamedata.dbr i znowu masz wersję 1.006. Poprawka nie działa na Cieniu Czarnobyla z CD Action. Tam trzeba trochę więcej zamieszać :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 22 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2012 Dzięki @kobal. O cholera, a ja mam z CD Action Cień Czarnobyla. To mam zakalca. Może ktoś już rozwiązał taki problem, bo nie tylko ja mam Stalkera z CD Action. Proszę o wskazówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 22 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2012 Z wersją z CD Action postępujesz tak samo tylko musisz sobie załatwić minimage Cienia Czarnobyla. Po degradacji patcha gra będzie żądała płyty w napędzie. Mając taką Extra Klasykę 1.006 nie ma problemu. Ale płyta CDA nie jest uznawana. Więc montujesz w wirtualnym napędzie minimage i grasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 22 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2012 Dziękuję @kobal, to się nazywa pomoc. Po chrześcijańsku, tak trzeba i tak trzymać. :thumbsup: Będę dziś w Bolesławcu, to rozejrzę się za tą gold edycją, bo być może, to w przyszłości też będę musiał kombinować, a tak spoko i na luzie można wrzucać co się chce. Ci co nabyli pierwsze wypusty wersji zerowej, to mają pikuś, nie problem, bo wrzucają patcha jakiego chcą. // Edit... Kicha, byłem w mieście i pytałem o Cień Czarnobyla. Odpowiedź jest taka: "Trzeba zamówić, to będzie". Pytam o wersję podstawową, odp: "Wersja najlepsza, bo 0.6. Po co panu starsza wersja, będziesz pan musiał szukać patchy, a tak masz pan od ręki". Popatrzyłem na sprzedawcę i wyszedłem. Myślał gościu, że mnie pocieszy swoją operatywnością. Nie wtajemniczałem go w to, na co mi wersja początkowa, bo i tak miałem zły humor. Mam taki plik degradacji patcha, ktoś kiedyś wstawił na ST, czy takim czymś zdegraduje się tak jak trzeba. Nie wiem czyjej to produkcji to było, bo ta osoba udzieliła by mi konkretnej odpowiedzi, chyba że ktoś wie, o co kaman. Proszę o poradę. Na allegro poszukaj LD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi