Magiclol Opublikowano 29 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2010 Witam mam problem. Gdy uruchamiam grę ikoną, pokazuje się okienko z otwierającą się grą, lecz zaraz wyskakuje raport. Oto i on: Podpis problemu: Nazwa zdarzenia problemu: APPCRASH Nazwa aplikacji: XR_3DA.exe Wersja aplikacji: 0.0.0.0 Sygnatura czasowa aplikacji: 46c2babe Nazwa modułu z błędem: xrCore.dll Wersja modułu z błędem: 0.0.0.0 Sygnatura czasowa modułu z błędem: 46c00608 Kod wyjątku: 80000003 Przesunięcie wyjątku: 00017d15 Wersja systemu operacyjnego: 6.0.6002.2.2.0.768.3 Identyfikator ustawień regionalnych: 1045 Dodatkowe informacje 1: 2d06 Dodatkowe informacje 2: 2862c8c8a1818696fa634ce90b645755 Dodatkowe informacje 3: fb81 Dodatkowe informacje 4: 4cc1bb8947f344a7b4c75523d2133c6a Liczę na waszą pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
portals Opublikowano 29 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2010 Podaj co wywala bugtrap,zazwyczaj masz w schowku po crashu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magiclol Opublikowano 29 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2010 Wgrałem moda od nowa (po konsultacji z portals ) lecz gra dalej nie działa. Oto wpis z bugtrap Expression : fatal error Function : CStringTable::Load File : E:\stalker\patch_1_0004\xr_3da\xrGame\string_table.cpp Line : 53 Description : Arguments : string table xml file not found ui_st_mm_mp.xml, for language rus Pokazuje się tylko czarny ekran na początku gry. Nie podmieniałem plików, tylko wrzuciłem folder gamedata z modem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 29 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2010 string table xml file not found ui_st_mm_mp.xml, for language rus brakuje plików .xml w folderze /text/ rus jaką masz podstawkę ...czy podmieniłeś plik xr.dll ...napisz co zainstalowałeś dokładnie...czy gra nie uruchamia się od początku ,czy masz błąd w trakcie gry.?Jeżeli od początku to znaczy ,że coś żle zainstalowałeś ...jaką wersje gry masz starą czy z dopełnieniem powiedz po kolei jak instalujesz moda w temacie na górze jest instrukcja ..jak nie rozumiesz czegoś pisz to pomoge.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magiclol Opublikowano 29 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2010 1. Instalacja gry. 2. Instalacja patcha 1.04 3. Wrzucenie folderu gamedata do folderu z grą (ver. 19.04) 4.Instalacja spolszczenia (RC2) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 29 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2010 Zmieniamy linię w pliku fsgame.ltx drugą linię...linia powinna wyglądać tak: "$game_data$ = true| true| $fs_root$| gamedata Jeżeli mamy polską wersję gry Stalker Soc... pliki tekst tworzą się automatycznie.... Jeżeli mamy inną wersje językową gry: W katalogu gamedata/config/localization .. zmieniemy w drugiej linijce z.. "rus, eng ..inne"... na pol , tak by pierwsze linijki wyglądały tak: [string_table] language = pol font_prefix = ;_cent ;_west W katalogu gamedata/config/text ...twożymy katalog ..pol..i kopiujemy tam zawartość katalogu rus (mają być tam dwa... pol i rus) oraz xr.dll jest w pobieralni/dodatki/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magiclol Opublikowano 29 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2010 Gra już działa. Malakas jesteś moim mistrzem xD Dzięki wielkie. malakas // Fajnie ,że udało Ci się uruchomić moda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fangerro Opublikowano 9 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2010 Nie chciałem nowego tematu zakładać, więc piszę tu . Expression : !m_DefaultCharacters.empty() Function : CSE_ALifeTraderAbstract::specific_character File : E:\stalker\patch_1_0004\xr_3da\xrGame\xrServer_Objects_ALife_Monsters.cpp Line : 333 Description : no default specific character set for class Arguments : dcity_last_vhod_3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
portals Opublikowano 9 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2010 Za mało danych Fangerro,kiedy błąd się pojawia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fangerro Opublikowano 9 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2010 Nazwa zdarzenia problemu: APPCRASH Nazwa aplikacji: XR_3DA.exe Wersja aplikacji: 0.0.0.0 Sygnatura czasowa aplikacji: 46c2babe Nazwa modułu z błędem: ntdll.dll Wersja modułu z błędem: 6.1.7600.16385 Sygnatura czasowa modułu z błędem: 4a5bdb3b Kod wyjątku: c0000005 Przesunięcie wyjątku: 00058583 Wersja systemu operacyjnego: 6.1.7600.2.0.0.256.1 Identyfikator ustawień regionalnych: 1045 Dodatkowe informacje 1: abcc Dodatkowe informacje 2: abcc8f7853b48d9807d6d51eb1fa5df9 Dodatkowe informacje 3: abcc Dodatkowe informacje 4: abcc8f7853b48d9807d6d51eb1fa5df9 Wywala podczas ładowania, gdy jest napisane "Tworzenie Nowej Gry..." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 9 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2010 fangerro jeżeli chcesz grać w nową wersję ..masz na górze tematu dokładnie opisany sposób instalacji.. ale w tej chwili jest testowana mała poprawka do RC3 i musisz troszkę poczekać , lub pograć trochę i zatrzymać się na Wysypisku dopuki nie wyjdzie poprawka. Jaką wesję podstawki (stalker SoC ) masz w swoim PC polską czy inną.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fangerro Opublikowano 9 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2010 Angielską, ale podmieniałem te pliki jak tam było napisane i nic to nie dało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 9 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2010 spróbuj jeszcze zmienić tak : language = eng font_prefix = ;_cent ;_west W katalogu gamedata/config/text ...twożymy katalog ..eng..i kopiujemy tam zawartość katalogu rus (mają być tam dwa... eng i rus) Expression : !m_DefaultCharacters.empty() Function : CSE_ALifeTraderAbstract::specific_character File : E:\stalker\patch_1_0004\xr_3da\xrGame\xrServer_Objects_ALife_Monsters.cpp Line : 333 Description : no default specific character set for class Arguments : dcity_last_vhod_3 jeżeli to błąd przy starcie gry to możliwe ,że coś się źle rozpakowało...i nie radzę kontynuowac bo będą probleny..wczoraj instalowałem Dopę i ruszyła bezbłędnie Możesz grać też w starszej wersji 19.04 gdzie większość błędów została rozwiązana... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fangerro Opublikowano 9 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2010 Nie działa, ale wyskakuje inny błąd Expression : m_object Function : CServerEntityWrapper::load File : E:\stalker\patch_1_0004\xr_3da\xrGame\server_entity_wrapper.cpp Line : 76 Description : Can't create entity. Arguments : stalker Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trurl3 Opublikowano 9 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2010 Polonizacja zawiera w sobie poprawny plik localisation.ltx i folder plików /pol co przy właściwej instalacji powinno automatycznie załatwić sprawę wersji językowej. Braki w plikach wskazują na to, żę polonizacja nie została zainstalowana poprawnie. Czy na pewno wszystko dobrze robisz? Wszystkie dodatki , patche i polonizacje instaluje się kopiując ICH folder /gamedata do katalogu podstawowego gry (tam gdzie jest katalog /bin) i podczas kopiowania plików zezwala się na zamianę plików Po zainstalowaniu Soljanki powinieneś w katalogu głównym gry mieć (między innymi) katalog /bin i katalog /gamedata. Kolejne dodatki i patche ładujesz w to samo miejsce A co z logiem po wypadzie gry? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fangerro Opublikowano 9 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2010 Robiłem dokładnie tak jak napisałeś, skopiowałem wszystko w dobrej kolejności do głównego katalogu, i pozwoliłem na zamianę plików. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fangerro Opublikowano 9 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2010 Expression : !m_DefaultCharacters.empty() Function : CSE_ALifeTraderAbstract::specific_character File : E:\stalker\patch_1_0004\xr_3da\xrGame\xrServer_Objects_ALife_Monsters.cpp Line : 333 Description : no default specific character set for class Arguments : dcity_last_vhod_3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trurl3 Opublikowano 9 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2010 Z tego co znalazłem błąd związany jest raczej ze sprzętem. Radzą zrobić defragmentacje dysku i czyszczenie rejstru. Więcej porad raczej nie widzę. Z drugiej strony wszyscy twierdzą, że jesli gra po prostru nie startuje, na pewno związane jest to z błędnym pobraniem/rozpakowaniem/instalcja plików. I ja bym sie do tego zdania przychylał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 9 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2010 Kolejny Stalker ruszył w Zonę...załatwine... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ckt11 Opublikowano 21 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2010 Witam, ja także mam mały problem z pograniem w moda:) Otóż zrobiłem wszystko zgodnie z instrukcją (tak myślę) wsio ładnie menu i filmiki ale podczas zaczynania rozgrywki wywala mi do pulpitu i wyskakuje taki oto błąd: Exception reason: XR_3DA.exe caused BREAKPOINT in module "E:\S.T.A.L.K.E.R. - Shadow of Chernobyl\bin\xrCore.dll" at 001B:01167D15, xrDebug::backend()+165 byte(s) I co z tym zrobić?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 21 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2010 Napisz po kolei co instalowałeś i na jakiej podstawce pl..eng..inne . Jeżeli gra nie startuje od początku...to błąd instalacji... może też się zdarzyć ,że coś źle się rozpakowało i powtórna instalacja naprawi usterkę.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ckt11 Opublikowano 22 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2010 Ok, to przeinstaluje zrobię jeszcze raz wszystko ostrożnie i jak nie da rady to się jeszcze odezwę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banita Opublikowano 23 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2010 Zrobiłem wszystko jak należało do soljanki. Menu spolszczone fajnie zrobione uruchamiam nowa grę dochodzi do tworzenia nowej gry i się sypie do wina... Wściekły FATAL ERROR [error]Expression : header().graph_guid() == ai().game_graph().header().guid() [error]Function : CALifeSpawnRegistry::load [error]File : E:\stalker\patch_1_0004\xr_3da\xrGame\alife_spawn_registry.cpp [error]Line : 167 [error]Description : Spawn doesn't correspond to the graph : REBUILD SPAWN! stack trace: wszystkie patchy mam. Nawet pobrałem tą 4częściową wersje i jest taki sam bład Dodam swój sposób że jak wynika z dolną linijką ,,to the graph,, myślałem że chodzi o kartę graficzną... że za słaba... Ale Ja posiadam Radeon x700 se 512ram a to chyba jest zad nadto... Proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mugin Opublikowano 23 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2010 Witam, zainstalowałem : SoC, łatka 1.0004, sol 19.04, sol 14.08, łata 20.08, łata 03.09 i otrzymałem następujący komunikat: FATAL ERROR [error]Expression : fatal error [error]Function : CInifile::r_section [error]File : E:\stalker\patch_1_0004\xrCore\Xr_ini.cpp [error]Line : 342 [error]Description : [error]Arguments : Can't open section 'outfit_base' Nic się nie załadowało nawet. Proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi