wlodko Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Witam, mam problem a mianowicie za żadne skarby nie potrafię znaleźć schowka pielgrzyma przy posterunku Mścicieli. Ze screenów ewidentnie widać iż powinien być pod jednym z kół wagonika, niestety nic bardziej mylnego. Nie potrafię też znaleźć nigdzie opisu jego zawartości gdyż używająć spawnera przesłałem sobie tylko brzytwę i nie zalicza mi zadania zatem jest jeszcze coś. Z dialogów wiem, że są to arty. Jakie natomiast nie mam pojęcia. Może jest jakaś komenda dzięki, której mógłbym go odnaleźć aczkolwiek wszelka eksploracja terenu wokół nie przyniosła żadnego rezultatu. Gram już dość długo w Soliankę i jest to dopiero drugi taki przypadek kiedy czegoś po prostu w grze brakuje(pierwszy raz kiedy musiałem się ratować spawnerem był brak mapy sejsmicznej w prypeci na dworcu autobusowym). Będę wdzięczny za jakiekolwiek wskazówki bądź rady. Z góry dziękuję i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Powinieneś powtórzyć od zapisu przed rozmową z Pielgrzymem i zadanie wykonać całkowicie w ukryciu. Jeżeli się nie pokazał to po kilku ładowaniach tego zapisu powinien być na miejscu. Nikt jeszcze nie zgłaszał takiego błędu więc plecak powinien tam być. Spróbuj przeszukać miejsce zmniejszając gęstość trawy do minimum i z wciśniętym kluczem "F". Jest lista przedmiotów Soljanki...http://www.stalkerte...otow-w-soyance/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wlodko Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2012 `Wierz mi, że tak robiłem nie raz!:( niestety za każdym razem jest brak tego schowka. Rosyjski kojarze jeszcze z czasów liceum więc coś nie coś kumam. Natomiast spawn samej maszynki nie zatwierdza mi zadania stąd moja ciekawość odnośnie całej zawartości schowka Pielgrzyma bym mógł go odtworzyć w spawnerze właśnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2012 11. Są dwa wejścia do OP, oba widzialne, ale niezbyt dokładnie. Przy jednym z nich znajdujemy Pielgrzyma i rozmawiamy z nim. Obiecuje pomóc, i z bateriami i z zegarkiem, jeśli mu przynieść Brzytwę z jego schronu. Teraz jest tam obóz Mścicieli, i on sam iść tam nie może. 12. Nieskomplikowana misja w ukryciu, znajdujemy porzucony plecak Pielgrzyma i zabieramy stamtąd wszystko. Jeśli choć jeden Mściciel zginie zanim zameldujemy o zadaniu, misja nie zostanie zaliczona. 13. oddajemy Brzytwę, dostajemy Zegarek. Ciężko powiedzieć czy było tam coś jeszcze ..może zadanie zalicza się po oddaniu zegarka...sam poradnik wspomina tylko o brzytwie. Były natomiast przypadki gdzie Soljanka nie chciała zaliczać zadań z przedmiotów spawnera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Jakbyś miał dalej problem to wstaw tu plik zapisu. Mam NS jeszcze na dysku, mogę to sprawdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carlopapa Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Właśnie przed chwilą robiłem misję na schowek pielgrzyma i w schowku było: maszynka do golenia, akumlator, jeżozwierz, szmaragdowy skrętak, embrion zombie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pure Opublikowano 24 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2016 Ja mam inny problem z tym zadaniem. Gdy pielgrzym mi je zleca to automatycznie widnieje komunikat "zadanie nie wykonane" Da faq? Dodam, że przed wtargnięciem na lokacje nie byłem na posterunku mścicieli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 24 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2016 Powtarzałeś zadanie, wczytując zapis SPRZED podjęcia zadania u Pielgrzyma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pure Opublikowano 24 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2016 Oczywiście. Już się nauczyłem, że należy podejmować wszystkie możliwe opcje typu wczytać zapis, ponownie wejść na lokacje itp. Co ciekawe zadanie nie wykonuje się pewnie dlatego, że zostałem zauważony (nie wiem jak) bo w zadaniu pisze aby zabrać schowek po cichu, w przeciwnym razie dołożyć 70 tysięcy. Idę na wyznaczone miejsce i schowek jest zabieram go i w sumie pchnę fabułę do przodu bo jest dialog z Pielgrzymem w którym oddaje mu rzeczy a on mi zegarek. Tylko dlaczego zadanie się automatycznie nie wykonuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 24 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2016 Chwila... Komunikat o nie wykonanym zadaniu pojawia się od razu po podjęciu zadania czy w trakcie jego wykonywania? Ponieważ już się zgubiłem? Stosunkowo łatwo jest zabrać schowek bez zauważenia, a jeśli nie - trudno - graj po prostu dalej.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pure Opublikowano 24 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2016 (edytowane) Od razu po otrzymaniu zadania. W jednej chwili mam nowe zadanie i niewykonane to samo zadanie. Edytowane 24 Lipca 2016 przez Pure Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 24 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2016 Na pewno u Mścicieli nie narobiłeś bigosu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pure Opublikowano 24 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2016 Na pewno. Raz zajrzałem do nich ale był tam nieśmiertelny "Chimera" więc stwierdziłem że to jakaś kluczowa postać, i cofnąłem się w zapisie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 24 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2016 Well, @kobalu co poradzisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pure Opublikowano 24 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2016 Jeśli nie ma różnicy żadnej czy zabiorę schowek po cichu czy głośno i różni się to tym że dopłacam 70 tysi bo dialogi są no to już wybule Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 24 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2016 Tyle to i ja wiem - bardziej mnie interesuje dlaczego zadanie się od razu nie zalicza po jego podjęciu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 24 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2016 Hmm... Cień Czarnobyla ma taką brzydką przypadłość, że zapis zrobiony w jakimś nienormalnym stanie gry, na przykład pod wpływem radiacji, albo upojenia alkoholowego, albo podczas stanu zagrożenia, lubi uznawać wyżej wymienione warunki za normalne w grze. Potem człowiek nie może zbić radiacji, nie może iść spać albo, jak w przypadku Pure, jest cały czas uznawany za widoczny przez wrogów. Na tej lokacji Mściciele są rządzeni przez skrypty. W dalszym toku gry będą przyjaciółmi, potem znowu wrogami. Trzeba uważać. Sądzę, że Pure musiał zrobić zapis podczas walki z Mścicielami na Niezbadanych Terenach i od razu go wczytać. Teraz Mściciele cały czas go widzą. Dlatego nie można wykonać zadania po cichu. Istnieje ryzyko, że nie będzie można później kontynuować gry. Myślę o zadaniu na głowę Sidorowicza, jeżeli mściciele nie zrobią się przyjaźni, będzie kiszka. Warto rozważyć cofnięcie się w sejwach i próbę poprawienia sytuacji. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pure Opublikowano 24 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2016 Ehh zadanie na pielgrzyma wziąłem bardzo późno, nie od razu przy wejściu na niezbadane tereny, więc jakiś tydzień gry muszę się cofnąć. Zaryzykuję i będę grał dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 24 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2016 Na razie tak zrób. Jeśli skończysz już wszystkie zadania związane z Mścicielami i będzie ok - wtedy już na spokojnie będziesz mógł kontynuować dalej, bez obawy o położenie Fabuły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pure Opublikowano 24 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2016 A czy to ryzykowne zadanie o którym wspomniał Kobal, te na Sidorowicza jest w bardzo późnym etapie gry? Obecnie na Niezbadanych Terenach wykonuje ognistą pieczarę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 24 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2016 Przejrzyj sobie poradnik do czystej solianki. To zadanie powiązane z kolbami do maszyny Ginekologa. Myślę, że na biedę można pogrzebać w game_relations i jakoś to będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pure Opublikowano 24 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2016 Wolałbym nie grzebać w plikach, wiem ze Stalker jest kapryśny niemożebnie. Gram uczciwie bez żadnych spawnerów czy grzebaniu w plikach. No ale jeśli będzie konieczność to w ostateczności chyba będe musiał bo nie widzi mi się cofać tygodnie gry, a kończyć przygody z modem też nie chce. Więc póki co gram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pure Opublikowano 25 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2016 Przepraszam za post pod postem, ale jednak trzeba będzie coś zrobić. Gdy pielgrzym wysyła sms Chimerze, ze mam do nich wstąpić jako nowicjusz to nie mogę do nich podejść bo od razu strzelają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 25 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2016 Jeśli masz nauczyć się sam poprawnie reagować na problemy to proszę najpierw napisać co masz zamiar zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pure Opublikowano 25 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2016 No nie wiem właśnie co w takiej sytuacji zrobić. Było wspominane że z game_relations coś ale ja nie wiem gdzie co i jak to zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi