czernobyl10 Opublikowano 13 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2012 Przeglądając rosyjskie strony daje się zauważyc ze jest coraz mniej zapowiedzi modów fabularnych. S2 raczej nie powstanie, nie będzie drugiego oddechu serii. Duże mody zostały porzucone przez moderów. Irbis nowy projekt a dokończą gracze, Archara i jego dzieło NS do którego inni dorabiają mody. CS do którego mody to rzadkość. CoP seria SGM i powstająca seria SZM. Rosyjskie opisy fabuła oparta na książkach i narzekanie rosyjskich userów że znów to samo. Dobre mody powstają długo LA, NLC. Jakie jest wasze zdanie, to powolny koniec modingu czy zastój? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korn06 Opublikowano 13 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2012 (edytowane) Tak, już dawno uważałem, że to powolny koniec modów do Stalkera, moze jescze wyjdzie Lost Alpha, ale tak poza tym już nie liczę na jakieś hity. Brak premiery S2 to taki gwóźdź do trumny. Najbardziej żałuję, że Arhara się obraził i udaje martwego- jak ktoś znajdzie info, dlaczego nie wydał choć jednego komunikatu na temat Solianki, to będę wdzięczny (gdzieś tam słyszałem, że został źle potraktowany na forum AMK). Edytowane 13 Maja 2012 przez korn06 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apg2312 Opublikowano 13 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2012 W sumie czemu się dziwicie ? Ile razy można odgrzewać tego samego kotleta ? Niby fakt, czasami w panierce, czasami w jajku, raz z frytkami, a raz z chlebem, tu ktoś jako dodatek zaserwuje buraczki, a ktoś inny kiszoną kapustę lub marchewkę...ale to cały czas jest ten sam kotlet. Sorry za kulinarne porównanie, ale dość dobrze obrazuje dlaczego powstaje coraz mniej modyfikacji. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korn06 Opublikowano 13 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2012 (edytowane) Haha, bardzo dobre porównanie apg2312. Ja bym dodał jeszcze, że ten kotlet to nie schabowy- który wszyscy lubią, tylko taki zwykły,mielony- nie pierwszej świeżości i w dodatku odgrzewany w mikrofali. Edytowane 14 Maja 2012 przez korn06 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 13 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2012 W takim razie era stalkera zbliża się do końca, takie fora jak nasze będą dla dinozaurów którzy interesują się niszowymi produkcjami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darkus Opublikowano 13 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2012 Jeśli faktycznie era stalkera dobiega do końca to ja idę sobie kopać grób bo bez tego to ja umrę z nudów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 13 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2012 Darkus nie przesadzaj zawsze zostaną mody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 13 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2012 Skąd tyle pesymizmu w waszych wypowiedziach. Stalker tak jak Lenin będzie wiecznie żywy. Ja się nie martwię, dla mnie modów wystarczy. Mam 51 lat i ostatnio coś kiepsko się czuję, więc jest nadzieja, że będę grał w Stalkera do końca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 13 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2012 Smox nie chodź po lekarzach to będziesz zdrowy, chyba że chcesz chorować. Wybór należy do Ciebje;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waler11 Opublikowano 13 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2012 I TO jest właśnie najlepsze podejście smox nie martw się jeszcze zdrowie powróci i będzie dobrze. Ja życzę tobie szybkiego powrotu do zdrowia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 13 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2012 Co poniektórym się wydaje, że moda z inną linią fabularną i nowymi lokacjami to się wysmarkuje z nosa za miesiąc czasu. Na zrobienie takiej modyfikacji trzeba kilku lat. Ci co dziś wypuszczają mody z podkręconą grafiką, dodanymi kilkoma karabinami i trzema nowymi questami będą nabierać doświadczenia, korzystać z dorobku innych, łączyć się w grupy i w końcu zrobią coś na miarę Tajnych Ścieżek. Naprawdę dobre mody dopiero będą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 13 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2012 Dzięki Waler, ale nie jest ze mną tak źle. Piłem zdrowo do 40 lat i teraz zbieram tego owoce. Kobal -myślę, że masz rację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waler11 Opublikowano 13 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2012 (edytowane) W twoim wieku trzeba się już oszczędzać młode lata już poszły. U mnie w pracy jest kobieta w twoim wieku tz. moja koleżanka z pracy i ja się ciągle na nią drę, bo ino przyjdzie do pracy od razu za robotę się łapie i wszystko na szybko. Więc ja mówię po co się Pani tak szarpie wszak i tak premi nie będzie to po co się tak rwać a tej naszej pracy nikt nie zauważy że my zrobili. Moja dewiza to powoli i się zdąży wszystko zrobić. Edytowane 13 Maja 2012 przez waler11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darkus Opublikowano 13 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2012 (edytowane) Darkus nie przesadzaj zawsze zostaną mody. A co jeśli mody przestaną wychodzić to co wtedy wtedy do grobu ale wcześniej Survarium trzeba zobaczyć. Edytowane 13 Maja 2012 przez Darkus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 13 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2012 Trzeba czasu żeby nauczyć się moderować, a i talent potrzebny i w głowie dość sporo. Zgadzam się z mottem na biało : http://www.imagebam.com/image/8fd6ca190033385 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waler11 Opublikowano 13 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2012 Powiem tak wszystkiego można się nauczyć. Dla mnie zawsze było ciężko nauczyć się jak się spolszcza moda a teraz sam dla siebie to moment i mam po polsku. Więc w czym problem. Trzeba tylko dobrego nauczyciela który pokaże co i jak i tego by się nauczył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 13 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2012 W końcu tych modów będzie coraz mniej ale w końcu mody przestaną wychodzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waler11 Opublikowano 13 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2012 Potrzeba tu na forum założyć szkołę moderatorów i kilku uczniów do nauki oraz dobrego mistrza który nauczy kolejne pokolenie tworzenia nowych modów. Ja chciałbym zostać 1 uczniem i uczyć się jak się tworzy nowe mody, uczyć się podstaw i poznawać krok po kroku co i jak zrobić aby na koniec ktoś mógł sobie w takie dzieło zagrać. Dam pomysł aby ktoś założył taką szkołę tu chętni by się na pewno byli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 13 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2012 Waler to nie takie proste, programy, wydajny sprzęt i czas. Nie mody robją ci co potrafią i oby te mody były dopracowane i grywalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 13 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2012 Ja tam mam chwilowy zastój z swym modem bo nie mam weny twórczej, inne na pewno wyjdą z czasem i będą wychodzić na pewno bo Stalker jest jak już wspomniał Smox Lenin, więc na pewno nie umrze. Ja jestem dobrej myśli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waler11 Opublikowano 13 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2012 Widzisz nie zawsze mod jest grywalny potrzeba także kogoś takiego jak gracz aby te problemy wyłapał. Lub tak jak mówisz trzeba mieć czas i sprzęt ale chęci są chyba najważniejsze. Bez tego po co kogo uczyć ale musisz przyznać że pomysł mam dobry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 13 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2012 Waler pomysł dobry łatwiej jest robić mody w ekipie jeżeli chodzi o fabułe. Zobacz duże ekipy robją duże mody choć pojedyńczy moderzy też robją ciekawe mody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waler11 Opublikowano 13 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2012 Muszę poszukać jakiegoś moderatora który zechce mnie uczyć. A może ktoś z naszych jest chętny mnie pouczyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Кристофер (Kpuc) Opublikowano 13 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2012 Przede wszystkim ktoś kto tworzy mod'a do gry zaczyna od jej początku, wątpię by ktoś kto rzuca się nie rozeznany w materiale, stworzył coś wybitnego. Zaczyna się od bardzo prostych modów jak udźwig pistacji, zmiana parametrów pistoletów, wskrzeszenie pojazdów w grze, dołączenie kolejnego poziomu do gry... Ile to już osób tak dziarsko brało się do tworzenie i zrezygnowali. Raczej marne szanse by teraz ktoś kto nie ma tego rozeznania zaczął tworzyć mod, który będzie tylko i jego dziełem, bo wtedy ci tzw. ''modderzy'' to nikt inny jak osoby łączące kilka innych modów w jeden. Czyli kotlet mielony. Co do samych modów, następuje zmęczenie materiału i powoli zbliża się to do zarzucenia, na 100000% stalker i jego mody nie znikną i nikt o nich do końca nie zapomni, lecz to będzie jak z grami: Operation Flashpoint, ARMA, ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waler11 Opublikowano 13 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2012 Grzebanie w ustawieniach gry to łatwe potrafię przekalibrować parametry broni, zwiększać udzwig postaci, zwiększyć lub zmniejszyć wartości kombinezonu. Ożywiać pojazdy jeszcze nie potrafię ale myślę że jak bym zobaczył jak to się robi to bym to umiał i reszty o czym mówisz pojął bym to szybko. Nie umiałem nawet spolszczać prostych modów ale dzięki Metek58 już to potrafię. Zawsze jest jakaś szansa że można się nauczyć. A ja zwykle mówię tak: Nigdy nie mów nigdy bo nie wiesz co cię czeka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi