Czujny Opublikowano 14 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2012 (edytowane) Ratuję typa. Następnie wybijam bandytów przy tych betonowych blokach po prawej (zgodnie z poradnikiem). Potem muszę pomóc Biesowi walczyć na wysypisku, a po wszystkim czeka Sieryj i jego sprawa. Problem w tym, że ten kretyn Jurik zamiast ruszyć do Kordonu cały czas uparcie prze przez wysypisko w stronę wyjścia na Agroprom. Wiadomo jak to się kończy dla tego debila. Wczytałem wcześniejszy save tuż przed wejściem na wysypisko, ale nic nie pomaga. Chciałbym tego idiotę zachować przy życiu i zrobić ten quest z modyfikowanym pistoletem MP5, ale nie daję rady wytłuc wszystkich bandziorów na jego drodze, że już nie wspomnę jak bardzo takie postępowanie psuje mi klimat gry. Koledzy, poradźcie coś. Edytowane 14 Maja 2012 przez Czujny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korn06 Opublikowano 14 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2012 (edytowane) Tak, niestety inteligencja postaci z początku gry: Bies, Jurik, Sieryj, Lis pozostawia wiele do życzenia. Spróbuj coś wykombinować, po odparciu bandytów ze zlecenia Biesa postaraj się pobiec i zastrzelić bandytów na drodze Jurika lub wschodnim wejściem na hangar i stamtąd ściągnąć uwagę większości bandytów i wtedy Jurik będzie miał ułatwione zadanie, a powinien w końcu zawrócić i jesli będziesz z nim w trybie offline(poza zasięgiem widzenia jego postaci) powinien w końcu przejść na Kordon, gdzie będzie siedział przy ognisku z Pietruchą i kimś innym. Edytowane 15 Maja 2012 przez korn06 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 14 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2012 Po uratowaniu Jurika, najpierw biegnij do Biesa, razem z nim wybij wszystkich bandytów od strony Agropromu. Jurik będzie wam pomagał. Dopiero potem zasuwaj zabić bandytów przy drodze. Poczekaj chwilę, bo zaraz Bies będzie się tą drogą wybierał do Doliny Mroku. Postaraj się oczyścić mu drogę. W międzyczasie Jurik powinien sam przejść bezpiecznie na Kordon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czujny Opublikowano 15 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2012 Czy Jurik jest postacią niezbędną dla dalszej fabuły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korn06 Opublikowano 15 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2012 Nie jest, ale gwarantuję, że można go uratować, tak żeby przeszedł na Kordon, tylko trzeba trochę kombinacji- jeśli ciągle traci życie, możesz na chwilę ustawić nieśmiertelnosc GG, tak żeby szybciej dobiec do bandytów, którzy do niego strzelają i ich załatwic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czujny Opublikowano 15 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2012 Jak na złość, za pierwszym podejściem na wysypisko Jurik bez problemu poszedł na Kordon, co prawda nie do Pietruchy a do Lisa, ale i tak był tam bezpieczny. Niestety musiałem wczytać wcześniejszy save, bo zapomniałem uruchomić scenariusz z tym PDA (notkatki zabrane żołnierzowi koło tunelu) i teraz uparcie pcha się na Agroprom. Ostatecznie sam kretyna odstrzele i po prostu pociągnę fabułę dalej. Dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korn06 Opublikowano 15 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2012 (edytowane) Przy okazji napiszę o Lisie z Kordonu, bo też mi ciągle ginął. Lis zleca 2 lub 3 zadania, ale jak pojawiłem się na kordonie po wyjściu z x18, to jakimś sposobem teleportował się na wysypisko i tam ciągle właził prosto w anomalię lub między mutanty i za nic nie dało się go uratować. Musiałem dopiero wywołać emisję, żeby do niego zdążyć i go uratować. Docelowym miejscem wędrówki lisa jest ognisko w DM, przy którym będzie przebywał z Kretem i Biesem. A spróbuj jescze po wykonaniu zlecenia Biesa- zapisać i wczytać sejwa- to najprostszy sposób, który często uruchamia skrypty gryi naprawia różne bugi. Edytowane 15 Maja 2012 przez korn06 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiedzianeJaja Opublikowano 15 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2012 A jakby myknąć na kordon (stracić Jurika z zasiegu) to też ginie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czujny Opublikowano 15 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2012 Przechodziłem na Kordon, ale on nadal parł do Agropromu (widziałem go na mapie po wzięciu zlecenia na zdobycie MP5). Aczkolwiek już się udało. Oddaliłem się na tyle ile mogłem od wysypiska i w pewnym momencie Jurik po prostu pokazał się na Kordonie. Mam nadzieję, że on i Pietrucha będą grzać dupska przy tym ognisku do końca gry. Nie mam do tych gości nerwów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi