qwert Posted May 14, 2012 Report Share Posted May 14, 2012 Wywala mnie z takim oto errorem w Barze FATAL ERROR [error]Expression : fatal error [error]Function : CScriptEngine::lua_error [error]File : E:stalkerpatch_1_0004xr_3daxrGamescript_engine.cpp [error]Line : 73 [error]Description : <no expression> [error]Arguments : LUA error: C stack overflow stack trace: Wywala mnie podczas gdy kończę zadanie u Woronina i od razu biorę od niego misję na zabicie jakiegoś kolesia w Barze ( wraz z jego koleżkami ) no i dochodzę do tego punktu i... , po długiej zawiesze wita mnie pulpit. Bardzo proszę o pomoc Mam jeszcze pytanie dlaczego czasami wywala mnie do pulpitu całkowicie bez powodu w pewnym momencie gry...mam kompa : ram : 6gb procesor : Intel® Core™ i5-2300 CPU @ 2.80GHz 3.00GHz system Windows 7 64 bitowy Bardzo proszę o pomoc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
korn06 Posted May 14, 2012 Report Share Posted May 14, 2012 (edited) DMX potrafi przydusić nawet tak dobry komputer, częściej uruchamiaj całą grę, przejrzyj tematy: http://www.stalkerte...a-terenie-baru/ http://www.stalkerte...czas-gry-w-dmx/ Edited May 14, 2012 by korn06 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
qwert Posted May 14, 2012 Author Report Share Posted May 14, 2012 Dzięki , a mam jeszcze jedno pytanie czy jak używam trainerów to może to powodować jakieś większe problemy ? I czy jak bym zmienił tą grafikę na te słabsze maszyny to czy będę musiał rozpoczynać grę od nowa i czy to coś da ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
korn06 Posted May 14, 2012 Report Share Posted May 14, 2012 To po co używasz trainerów, na pewno powoduje to błędy i psuje grę. Można przecież zmienić grafę w czasie gry na gorszą i grać dalej- sam ustaw odpowiednią, tak żeby nie wywalało błędów. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
qwert Posted May 14, 2012 Author Report Share Posted May 14, 2012 (edited) Ok thx za wszelkie rady a co do tych trainerów to po wyłączeniu ich i , wziąłem tą misję i mi nie wyszło Tylko że nie mam nieśmiertelności Nie dało by się jakoś tak zrobić bym miał nieśmiertelność ? @EDIT Niestety dalej kolejny błąd FATAL ERROR [error]Expression : e_entity [error]Function : xrServer::Process_event_reject [error]File : E:stalkerpatch_1_0004xr_3daxrGamexrServer_process_event_reject.cpp [error]Line : 12 [error]Description : entity not found. id_parent=12854 id_entity=12856 frame=81423 stack trace: Edited May 14, 2012 by qwert Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
korn06 Posted May 14, 2012 Report Share Posted May 14, 2012 (edited) Dałoby się: w gamedata/config/creatures/actor W zależności na jakim poziomie grasz: burn_immunity = 0.5 ;ęîýôôčöčĺíňű čěěóíčňĺňŕ strike_immunity = 0.5 shock_immunity = 0.5 wound_immunity = 0.5 radiation_immunity = 0.5 telepatic_immunity = 0.5 chemical_burn_immunity = 0.5 explosion_immunity = 0.1 fire_wound_immunity = 0.5 Zmieniasz wszystko na 0.0 Teraz tylko promieniowanie jest niebezpieczne, gdzieś w tym pliku są wpisy to możesz tego poszuakać. Edited May 14, 2012 by korn06 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
malakas Posted May 14, 2012 Report Share Posted May 14, 2012 [error]Arguments : LUA error: C stack overflow Błąd to przepełnienie bufora systemu..powinieneś co jakiś czas wyjść z gry, pozwoli to ograniczyć takie błędy. Jak duży masz plik wymiany w systemie.? Czy zrobiłeś patch exe dla 4 gb RAM.? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
qwert Posted May 15, 2012 Author Report Share Posted May 15, 2012 Nie nie zrobiłem tego patcha exe ,a z tą nieśmiertelnością to spróbuje A moglibyście podać mi link do tego patcha exe ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
korn06 Posted May 15, 2012 Report Share Posted May 15, 2012 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
qwert Posted May 15, 2012 Author Report Share Posted May 15, 2012 Ok dzięki korn ale mam jeszcze takie pytanie bo po pobraniu DMX-a miałem w nim jakieś rożne dodatki a w nich był jakiś Launcher Mod v 0.6.1 to jest jakiś instalator exe ( trochę podobny jak do patcha ) i mnie to ciekawi do czego to może służyć A tu en plik Launcher Mod v 0.6.1.rar Może on by mi w czymś pomógł ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
korn06 Posted May 15, 2012 Report Share Posted May 15, 2012 To jakiś launcher- może któryś z tłumaczy musiałby to przetestować, w czasie instalacji jest opis, ale w nieczytelnej cyrylicy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
malakas Posted May 15, 2012 Report Share Posted May 15, 2012 Obowiązkowo należy zrobić patch dla 4 gb RAM...Twój plik wymiany powinien mieć co najmniej 6 gb min /max...Zamiast pobierać i zamieniać .exe szybciej jest skorzystać z programiku i dopisać zakres pamięci do wszystkich gier i programów na komputerze...http://www.stalkerte...ja-silnika-gry/. // Launcher Mod v 0.6.1 ...to program w którym jest kilka opcji uruchomienia gry...nie jest konieczny do działania modów. Jak chcesz dokładnego info to czytaj ...http://www.amk-team....?showtopic=7752 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts