Garand1939 Opublikowano 20 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2013 Nie mam tego patcha osobno, tylko już wgranego do gamedaty. Ale jak patrzyłem na inne patche do monitorów panoramicznych to głównie były to pliki confingu z ui i tekstury z folderu ui. Jak chcesz to wrzuce gdzieś te pliki i sobie zobaczysz. Najpierw wrzucisz confingi i jak nie będzie pasować to jeszcze tekstury. Jak nie będzie hulać to podmienisz na orginalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GTX Opublikowano 20 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2013 Okej :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Garand1939 Opublikowano 20 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2013 Masz tu pliki. Zrób sobie jeszcze kopie zapasowe plików przed nadpisaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Garrett Opublikowano 15 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2013 (edytowane) Załączyłem dzisiaj moda, nie wiem czy to tak ma być ale o 11 rano mam noc :D Edit: Już nie aktualne, była burza i się zrobiło ciemno jak w nocy. Edytowane 15 Lipca 2013 przez Devell Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skaven4Ever Opublikowano 5 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2014 Osobiście, jak dla mnie po zagraniu i ukończeniu tegoż moda (od dawna) sam Shoc tzw. "wanilia" wydaje się dość... Tępy. Ale za to nowe uzbrojenie, pancerze jak i możliwość ich konserwacji (wreszcie) są bardzo przydatne. Zmiany w fabule, możliwość jazdy pojazdami, heh cudownie się pijawki traktorem rozjeżdżało. Więcej npc, więcej mutantów artefaktów jak i możliwość ich przemian. Rozbudowany poziom trudności, możliwość dołączenia do frakcji innej niż samotnicy. No po prostu miodzio. Nie potrzeba tworzenia nowej fabuły. Ot trochę tego i owego i więcej i jeszcze więcej i o wiele lepiej!. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muezin70 Opublikowano 14 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 Witam,a czy można łączyć Go z innymi modami,np. Władca Zony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snoork Opublikowano 24 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2014 Witam, gdy jestem w lokacji Radary nosząc kombinezon ,,Predator'' dostałem przypadkowym granatem od monoliciarza i wywaliło mnie z takim błędem:FATAL ERROR [error]Expression : assertion failed[error]Function : CInventory::Eat[error]File : E:stalkersourcestrunkxr_3daxrGameInventory.cpp[error]Line : 895[error]Description : pItemToEat stack trace:Pomóżcie proszę bo to bardzo fajny Mod :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 24 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2014 Niestety na ten wylot nie ma rozwiązania ( przynajmniej takowego nie podał autor) a jest on spowodowany automatycznym odnawianiem życia przez kombinezon więc będziesz musiał kupić jakiś inny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snoork Opublikowano 25 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2014 Wielka szkoda.......... :( Człowiek znajdzie kombinezon, który mu w końcu pasuje, a tu same z nim błędy :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LVutner Opublikowano 25 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2014 @snoork, niełam się. Postaram się zrobić łatkę na niego. Jak on się nazywa w ekwipunku? (nazwa) Dobra gotowe, do pobrania w linku. Ma tylko jedną wadę, od teraz chyba brak niewidzialności, niejestem pewny czy zadziała.Wrzucasz jak moda, gdy się spyta czy nadpisać to klikasz "Na wszystkie".LINK: https://www.sendspace.com/file/8s5ait 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snoork Opublikowano 31 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2014 Dzięki, szkoda, że niewidzialność nie działa, ale jakoś da rade. Jeszcze jedna sprawa w CzAES 2 wywala mnie podczas walki z monoliciarzami po wyskoczeniu z teleportu:FATAL ERROR [error]Expression : fatal error[error]Function : CInifile::r_section[error]File : E:stalkersourcestrunkxrCoreXr_ini.cpp[error]Line : 342[error]Description : <no expression>[error]Arguments : Can't open section 'wpn_ak47_sk5' stack trace: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 31 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2014 Autor: Otwórz plik: gamedata/config/weapons/arsenal.ltx (otwiera się go notatnikiem) znajdź linijke ;#include "Arsenal_ModARak47_sk5.ltx" i usuń średnik żeby wyglądało tak:#include "Arsenal_ModARak47_sk5.ltx"i tyle 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacjent1972 Opublikowano 12 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2016 Gdy teraz uploaduję tego moda na Mega jako kolejnego PL przypominają mi się pierwsze kroki z modami do Stalkera. To by chyba drugi lub trzeci mod do Cienia jaki przechodziłem w tamtych latach. Dobra wstawka @Agrael. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 12 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2016 Ten mod ma już swoje lata. Wprowadzał podstawowe zmiany jak nowa broń czy kombinezony, artefakty, poprawiona grafika. Wtedy to było Coś, aktualnie mamy do dyspozycji znacznie bardziej interesujące modyfikacje, chociażby fabularne, które przedstawiają nową historię, stanowią one nowe wyzwanie dla gracza. Dodatkowo wiele z nich dzięki tłumaczom - są po Polsku. Tak czy siak.. Dima's Mod Final zostanie w mojej pamięci, zapisał się jako jeden z modów, które kiedyś były Czymś. Aktualnie mało kto zwraca uwagę na tego typu modyfikacje. Chociaż.. Polecam je komuś początkującemu, komuś, kto chce zacząć przygodę z modami. Na pierwszy rzut powinny pójść mody pokroju właśnie tego, dopiero potem Fabularne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Keron Opublikowano 2 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2017 Pamiętam jak grałem tego moda jak wyszedł to były czasy aż się łezka w oku kręci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gh0sTp Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Witam. Mam taki problem FATAL ERROR [error]Expression : error handler is invoked! [error]Function : handler_base [error]File : E:\stalker\sources\trunk\xrCore\xrDebugNew.cpp [error]Line : 753 [error]Description : std: out of memory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2018 @Gh0sTp po prostu za mało pamięci. Zmniejsz odległość oświetlenia i widzenia. Powinno pomóc. Jak nie, to zmniejszaj dalej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gh0sTp Opublikowano 7 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2018 @DaarMoo niby brak pamięci, a wystarczyło pozbyć się z ekwipunku GP100 czy jakoś tak . Ale dziękuje za radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dontsellstuffskruhhh Opublikowano 4 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2019 [error]Expression : fatal error [error]Function : CScriptEngine::lua_error [error]File : E:\stalker\patch_1_0004\xr_3da\xrGame\script_engine.cpp [error]Line : 73 [error]Description : <no expression> [error]Arguments : LUA error: ...ow of chernobyl\gamedata\scripts\task_manager.script:762: attempt to index local 'task_desc' (a nil value) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 4 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2019 @PIJAWKA, to jest mod do Cienia Czarnobyla z patchem 1.0005, a Ty widzę, że masz 1.0004. Zainstaluj patcha 1.0005 i zainstaluj moda od nowa. Jak widać, mod działa bez problemu - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 7 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2019 Świetny jest ten mod. Zaczynający przygodę ze Stalkerem, powinni w niego zagrać. Chociaż weterani też nie będą się nudzić, chociaż mod nie zmienia fabuły. Zainstalowałem go ot tak... i jestem już na Jantarze 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 7 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2019 Zgadza się @smox. Świetny mod. Często do niego wracam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 7 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2019 Na przykładzie tego moda, chciałbym zwrócić uwagę na (moim zdaniem) niedogodność, utrudnienie czy jak to nazwać, wynikającą z grania na max. ustawieniach. Chodzi mi konkretnie o oświetlenie, o te cienie, o jaśniejsze i ciemniejsze miejsca. Może i ładnie to wygląda, ale za przeproszeniem g....o przez to widać. O dawaniu po oczach nawet nie wspomnę. Przez całe lata grałem na statycznym oświetleniu i widoczność była dużo lepsza. Czasem się zastanawiam, czy nie wrócić do oświetlenia statycznego. Gdzie jest samotnik Pietro Nieufny? O... jest tu. Stoi kilka metrów od nas. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 7 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2019 Komp - karta graficzna - ustawienia. Kiedyś grało 2 graczy w jakąś tam grę w systemie tzw. on-line, jeden zabijał drugiego co chwile bo miał słabszą kartę i mniejsze ustawienia grafiki a co za tym idzie u niego trawa sięgała do kolan. Ten drugi miał krzaki zamiast trawy i nic nie widział. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2019 @smox Po to masz ustawienia, żeby je dostosować pod siebie, przecież to oczywiste. Najprościej: w przód, w tył, w przód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi