zubunt Opublikowano 9 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2012 W książce A. Sapkowskiego zauważyłem zwrotkę piosenki. Ma ona moim zdaniem bardzo wielki potencjał. Brzmi ona tak: Na wojence bywa różnie Raz ktoś komuś głowę urżnie Raz znów dadzą znać o zmierzchu Że ktoś flaki ma na wierzchu Z kolegami w szkole ułożyliśmy jeszcze jedną: Na wojence słońce świeci W chatach leżą martwe dzieci Widać dziewki nie pilnują Na kogo gówniarze plują Proszę was o pomoc w wymyślaniu kolejnych zwrotek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waler11 Opublikowano 10 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2012 Wojna rzecz okrutna czasem bywa i kasiory z sejfu zbywa tutaj granat czasem kulki strzelał żołnierz do wiewiórki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiedzianeJaja Opublikowano 11 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2012 Na wojence jest wesoło, dużo rzeczy lata w koło. Czasem z góry granat spada, prosto na twego sąsiada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 11 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2012 (edytowane) Aja z innej beczki. Jak miałem lat tyle, że mogłem już coś zapamiętać, to usłyszałem od ojca taki wierszyk: "Mały Pawełek Nazbierał do butelki pchełek, Kręcił się po chacie Włożył ojcu w gacie. Teraz śmieje się mały zdrajca, Że pchły obgryzają ojcu jajca. Tylko w tydzień pchełki opanował, Dziecku pasa nie żałował..." A propos wierszy. Od lat poszukuję wiersza Marii Terlikowskiej (o zgrozo, zapomniana przez wydawców), pod tytułem "Przygody Kropli Wody". Ten piękny wierszyk, w połowie pamiętam do dziś i chciałbym poznać resztę. Jak ktoś posiada u siebie ten wiersz, proszę mi na PW napisać. Z góry dziękuję. Edytowane 11 Czerwca 2012 przez metek58 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi